Golf MK7 Jant değişimi- Lastik ebatları ve %3


ricikli

Üye
Katılım
5 Haz 2018
Mesajlar
57
Tepkime puanı
20
İsim
ricikli
Merhaba

Golf mk7 2014 Comf. aracımda orijinal lastik ebatları 205 55 R16 . Fakat araştırmalarıma göre fabrika sana farklı ölçülerde de kullanma izni veriyormuş. İzin derken sürüş dinamiğini çok etkilemiyorsa "%3 olayı" değiştirebilirsin gibi bir bilgi var. Resmi bir kaynak bulamadım. Bulan varsa paylaşırsanız öğreniriz.

Şu anki orijinal ebatların yerine 225 45 R17 yada 225 40 R18 yeni bir jant ve lastik takımı almak istiyorum. Değişim oranları düşünüldüğüne %3 baz oranının altında kalan bu jant ebatlarını kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

1- Sürüş konforunuzda inanılmaz bir kötüleşme var mı ?

2-Yakıt sarfiyatında inanılmaz bir fark var mı ?

Almak istediğim jantlar görseli ve değişim oranları aşağıdaki yada ekteki gibi.

IMG-6369.jpg

IMG-6371.jpg

17'.JPG

18'.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bununla ilgili forumumuzda onlarca konu var. Arkadaşlar yorum yaparlar ama yinede siz mevcut konulara bir gözatın. :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şehir içi ve temiz yollarda kullanacaksanız 225 45 17  öneririm. Aracı bir başka yapıyor.  18'de ciddi manada konfor eksikliği yaşayanları bir çok kez duydum + olarak lastik maaliyetleri 17'ye göre  x 2    BENCE DEĞMEZ.

Yakıtta fark yaratır ama bu fark kimseyi üzecek bir fark olduğuna inanmıyorum (en azından 17" için söylüyorum) Yazın 4.3  - 5.5 arası değerleri görüyorum 17" ile  (üstelik lastikleri 29ps'de tuttuğum halde..)  Çok abanırsam uzun yolda yine 6 - 6.5 görüyorum.  (150km üzeri sabit gittiğimde)

Biraz hız yapıyorsanız kesinlikle 225 45 17 gibi bir ebatta lastiği büyütün. Araç kalkarken biraz hantallaşıyor DOĞRU. Ama hızını aldıktan sonra virajlarda vs yol güvenliğiniz artıyor (tabi doğru bir lastikle, bunun içinde her zaman ARADIĞINI ÖLÇÜNÜN testlerini inceleyin. Atıyorum 205.... 16'da  hankook iyidir 225... 17'de michelin   235...18'de pirelli  vs.)   

Orijinal jant öneriyorlar DOĞRUDUR. (replika hiç kullanmadım farkı nedir bilmiyorum. Bir kaç jant kırılma videosu izledikten sonra kolay kolay replikaya yanaşmam !) 

Hiç uzun yol yapmıyorsanız, sürekli şehir içinde araç kullanıp aracın jant görselliğine çok önem vermiyorsanız 205'i  boş yere değiştirmeyin. Aracınızı daha seri ve daha konforlu bir şekilde kullanırsınız. Ama yok ben arada uzun yolda yapıyorum birazda gösteriş + güvenlikte olsun, hız da yapıyorum derseniz bir 225 45 r17 kullanıcısı olarak tavsiye ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@niclayt son paragraf kararıma yardımcı oldu. Kırmızının 2 maddesi ile dekokrasi kazanıyor.  Sadece görsele önem vermem yeterli bir sebep değil. Jant aracımda yerinde kalıyor. Yılda bir uzun yol yapanlardanım. Hız sevmem. Bu yuzden buradaki bütçemi enstrumandan yana kullanacağım. Teşekkürler.

 
@AhmetCakmak Benimkisi biraz üşengeçlik itiraf edeyim. Forumu incelemedim değil ama , sağ olsun arkadaşlar burada kısa sürede noktayı koydular. Teşekkürler

 

Geri
Üst Alt