Golf 1.4 TSI Highline DSG - 15000 KM İlk Yıl Bakım Planlaması


byfortius

Üye
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
60
Tepkime puanı
18
Konum
İstanbul
İsim
Muhammed
Herkese merhaba,

Haziran 2018'de sahip olduğum Golf 1.4 TSI Highline DSG aracım 1 yıl veya 15.000 KM sınırına yaklaşmak üzere  :)

Hem var olan soru ve sorunları çözüme kavuşturmak, hem trafik ve kasko poliçelerini halletmek hem de bakım işlemlerini gerçekleştirmek istiyorum.

Bu konuda değerli GolfTutkusu üyelerinin bilgi ve tecrübeleriyle yardımlarını rica ederim.

1-) Aracı ilk aldığım dönemden beri aralıklarla bir sorun tekrar ediyor ve şarkılar çalarken SD-CARD yok hatası oluşuyor, bu konuyla karşılaşan oldu mu?

Yaklaşık 2 ay önce Composition Media ekranında oluşan dikey çizgiler dolayısıyla medya ekranı VW Özön Oto - Taşdelen'de değiştirildi, servis bu konuda bildirimde bulunduğumda yazılım güncellemesi yaptığını belirterek bir süre takip etmemi istedi, güncelleme sonrası bir kez aynı hatayla karşılaştım. Daha önce SD-CARD'ı değiştirmiştim, şimdi tekrar değiştirip test etmeye devam edeceğim...

2-) Son 1 aydır duymasam da ön göğüs arkasından gelen çıldırtıcı bir zırıldama sesi var ve motor kaputu altından geldiğini düşünüyorum, servise ileteceğim fakat bu sesle karşılaşan oldu mu?
Eşimle artık trim seslerini dinleyerek analiz etmeye çalışıyoruz, ailecek her tür eşyayı kaldırıp menteşelerden kapaklara kadar kontrol ettik fakat problem araç durduğunda da (motor çalışıyor) devam etmişti biz de kaput altından geldiğine karar verdik  :lol:  Gerçi ön göğüse kartvizit düşmüş olabilir dedik ama kısıtlı kontrollerimizde bir şey çıkmadı...

3-) Açılır kapanır aynalar kapanırken zorlanma olduğunu düşünüyorum ve aralıklarla gıcırtı sesi gelmekte, servise gitmeden herhangi bir çözüm uygulayabilir miyim?
WD-40 ile yağlayıp test etmeden bir servise göstereyim istiyorum...

4-) Son 2 haftadır ve özellikle motor soğukken 2'den 3'e geçtiğimde bir vuruntu olmakta, araç çekmiyor gibi zorlanmakta, gaz vermeye devam ettiğimde ise titreşimler oluşmaktadır. Korktuğum başıma gelmiş olabilir mi?
DSG veya kavrama deyince beni bir korku sarıyor, fakat eğer korktuğum başıma geldiyse erkenden sorunun çözümünü talep etmeliyim...
Hafif yada orta eğimli yokuşlarda 2'den 3'e geçiş testi yaptığımda DSG ısınmışsa problem 5'te 4 oranında azalıyor...

5-) Öncelikle yukarıda belirttiğim sorunlarıma yardımcı olacak ve çözümlenmesi için gayret gösterecek bir servis arıyorum, yardımcı olunması durumunda bakımı da ve fiyatların uygun olması durumunda trafik ve kasko poliçelerini kendilerine kestireceğim bu konuda ki görüşünüz nedir?
Müşterisiyle ilgilenen, çözüm için yardımcı olmaya çalışan olmasa da en azından bilgilendirmeyi eksiksiz yapan bir servis arıyorum, müşteri deneyimi önemli...

6-) Eskiden kalma acı tecrübelerim dolayısıyla servislere karşı güvensizliğim var, bu sebeple aracım bakımdayken en azından uzaktan izlemek ve takip etmek istiyorum, bu konuda servislerin yaklaşımı hakkında bilginiz var mıdır?
Aracım bakımdayken izlemek, dikkatsiz veya özensiz davranışlar olursa uyarmak ve müdahale etmek istiyorum...

7-) Bakımda VW'nin tavsiye ettiği yağ ve orijinal yedek parçaların kullanıldığından emin olmak için Doğuş Servis'e mi yoksa VW'nin diğer yetkili bayilerini mi tercih etmeliyim?
Malumunuz servislerin maliyetleri azaltmak için yapmadığı şey yok, en azından standartları karşılamak için bir şeyler yapmalıyım ama ne..?

:cool: Son servis ziyaretinde yapılan güncelleme sonrası DSG tepkilerinin değiştiğini düşünüyorum, bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Daha erken vites yükseltip daha geç vites düşürüyor gibi geliyor bana, belki de yazılım güncellemesi sonrasında daha çok dikkat ediyor ve motoru dinliyorum ondan olabilir...

9-) Kronik olan ve kasislerden geçerken gıcırdayan salıncak burçlarımız yağlanmıştı, 2 ay geçmeden aynı problem baş göstermeye başladı, tekrar yağlatmak dışında bir çözümümüz var mı?
Burçları sökmeden yağlamış olabilirler, dolayısıyla bu konuda servise tekrar bildirim yapıp durumu öğreneceğim...

10-) İlk bakımda silecek suyu istemeyecek, online servis randevusu alacak ve eski filtreleri de iade etmelerini isteyeceğim, bu konuda başka bir öneriniz olur mu?
Silecek suyuna o kadar para almalarına gönlüm razı değil, maliyetleri azalmak ve kontrol yapmak lazım...

Güncellemelerim devam edecek...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt