Aracim icin yazilim


IBS6134

Katılımcı Üye
 
Katılım
3 Kas 2018
Mesajlar
596
Tepkime puanı
620
Konum
İstanbul
İsim
İbrahim
Merhaba arkadaslar. 

 Aracimin gizli ozelliklerini acmak ve performans icin yazilim attirmak istiyorum bu konuda  yardimci olurmusunuz arkadaslar ayrica yaptirmak iyimi degilmi artilari eksileri nelerdir ? Aracim 2016 TDI B.MOTION C.LINE. 

 
Öncelikle artıları sana olacak ama eksileri aracına olacak bunun muhasebesini kendin yapmalısın diye düşünüyorum ama hangi yazılımı artıtotrsanız arttırın kimse yogurtum ekşi demez o yüzden tamamen kendi kararınız saygılarımla

 
önceki 2 aracıma attırdım hiçbir zararını görmedim stage 1 de problem olmaz ancak 2 ve 3 için upgradeler gerekir. bnce turbolu her araç stage 1 attırmalı. 

 
Satage 1 için düşüncenizolabilir, Lakin bu tavsiye ettiğim anlamına gelmez ama yaptırırsanız elbette dikkat etmeniz gereken durumlar olacaktır. Örneğin aracınızı her çalıştırma ve stop etmeden önce biraz( 2-3 dakika ) beklemeniz gerekebilir. Motor Yağı daha çok önem arzeder, Turbo içinde aşırı yüklenmemek lazım.Sonuç olarak OPTİMAL  bir yazılım ile Aracınız biraz daha keyifli hale gelip performansı artacak buna karşın her zamankinden daha çok dikkat etmeli ve gerekli bakımları aksatmamanız lazım.

stage2 ve stage3 için ciddi işlemler gerekir araca. bunlardan kaçınmanızı tavsiye ederim.

 
Ankara'da ki paşaoğlu nun bayi sahibi mertcan bey in aracıda 1.6 tdi 

kendi aracında 200 küsür beygir alıyordu ve bu haliyle 60.000 km kullandığını ve sorun cıkmadığını biliyorum kendisinden ( araçta tabi ki stage 1 değil )

benim aracım 1.4 tsi 20.000 km kullanıyorum sorun yaşamadım . düzgün bakımlarını yaptırır ve sıkıştırdığınız zaman aracı dinlendirmeyi bilirseniz sorun yaşamazsınız bence tabi ki firma da önemli 

ve en önemli olan bence yağ 

ben yazılım yaptırdıktan sonra 7.000 de 1 liqui moly ile değiştiriyorum tavsiye ederim 

 
Degerli arkadaslar fikirleriniz icin cok tesekkur ederim. Ecufast i aradim gun icinde yazilim icin fiyat aldim 900 lira artis olarak ise 30 beygir ve 50 nm tork söylendi tabi fiyat bana cok geldi arti olarak dediginiz gibi sorunlar olurmu diyede kararsız kaldim he birde gunluk kullanimda %15 gibi bir yakit ekonomisinden bahsediliyor. Birde kucuk boya rötuşlar ( rotus yerleri tamponda ) icin maslak otosanayide iyi bir usta tavsiyeniz varmi.

 
2 yıl yaklaşık 40.000 km 13 model dizel otomatik golfümde Ecufast kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım ve şimdi yeni aracıma da eski sahibi dr.ecudan atmış fakat performansını beğenmediğim için ecufaste dönüş yapacağım.

Bildiğim kadarıyla maslakta dr.ecu var önerilebilecek fakat ecufast ile karşılaştırdığımda en azından benim aracımda farkedilecek derecede güç farkı var.

Ecufast ile biraz pazarlıkta zorlarsan 750-800 e inebilir diye düşünüyorum ve kapınız önüne kadar gelip yaklaşık 1 saatlik bir sürede yazılımı atıp gidiyorlar.

Tabi Dsg araçta herşeyden önce şans gerekli sizin tercihiniz. :)

 
RSA ve Ecufast yazılım konusunda olumlu dönüşlerle karşılaştığım şirketler. Fakat forumda kullanıp tecrübe eden Stage1-2-3 deneyimlenen + ve - lerini aktaran arkadaşlarımız olursa sorularımıza bi nebze cevap bulabiliriz 

 
@IBS6134 benim 1.2 ve 1.4 benzinli araçlarimda ecufast stage1 kullandım. Sıkıntı yaşamadım. Kulanırken çok keyif aliyorum. Normal kullanıldığında %10 gibi ekonomide sağlıyor. Tafsiye ederim.

 
2014 model 1.6 tdi 105 ps aracımda nasıl bir güç artışı olur ? hangi firmayı kullandınız ?

 
1.6 tdilar dayanikli motorlar.stage 1 yazilimla 135-140 hpler alinir.Ama dsg ise arac kesinlikle yaptirmayin derim.Sahsen kendi aracim tdi-dsg.Eger manuel olsaydi yaptirirdim.

 
Yaptırılsa servis anlıyor mu garantiyi bozar mı? kafada deli sorular

 

Bir soru da benden gelsin o zaman :)  Stage 1 den sonra tamam araç hızlanacak ama frenler için bir iyileştirme gerekli midir ? Bu işin durması da var . 1.6 TDI lar fabrikasyon 110 ve 115 hp sonuçta tabi fren mekanizması da ona göre düşülmüş. Yazılımdan sonra 140 hp/310 nm olan bir aracın fabrikasyon disklerle durması güç olacağından frenlere de bir iyileştirme yapılması gerekli diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar ne der bu konuda.

 

Geri
Üst Alt