Golf 7,5 Dsg


ali5545

Yeni Üye
Katılım
25 Mar 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İsim
ali
Öncelikle herkese selam,

Uzun süredir farklı marka kullanan biri olarak aracımı golf ile değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat bundan önceki araçlarım da çok şükür servise bakımdan bakıma uğrayan bir insandım. Dsg şanzuman beni çok düşündürüyor. Bunun için sizlerden bir kaç konu hakkında bilgi almam lazım. 

Anlatıldığı kadar sorunlu şanzuman mı?

Arabanın şanzuman dışında kronik bir sorunu mevcut mu? Eğer varsa nelere dikkat etmem lazım.

Yakıt tüketimi ve bakım ücretleri tahminen ne kadar? 

Kullanıcı olan sizlerden bilgilendirme bekliyorum :)

 
Alacağınız araç yetkili servis bakımlıysa eğer zaten 7 yıl şanzuman iyi niyet garantisi altında ayrıca kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var onlara da dikkat ederseniz illa sorun olacak diye bir kural yok.4 Tane dsg golf sahibi oldum en yüksek km de olanı 35 binde sattım hiçbir sıkıntısı yoktu hiçbirinin.Ama babam oto tamircisi olmasına rağmen ben gidip yetkili serviste bakım yaptırdım defalarca garantiden çıkmasın satacağım insan mağdur olmasın diye.Bakımları da ortalama 900/1200 arası tutuyor rutin bakım sadece.

 
Merhabalar,

Öncelikler driver_can arkadaşında bahsettiği gibi volkswagen grubunda bakımlar tam olduğu zaman 7 yıla kadar  %100 parça desteği veriyor, ayrıca işçilikte de aracın yaşına göre %20 - %70 oranında destek olabiliyor, kronik kısmına gelince DSG araçlarda her aracın başına gelebilir ancak burada ayrıntı kavrama ve mekatronik parçalarıdır. Kavrama sizi yolda bırakmaz, buna bir konfor şikayeti de diyebiliriz, titreme yapar vs.. Ancak mekatronik içindeki hidrolik pompa devre dışı kaldığında araç yolda kalır, iyiniyet her iki parça içinde geçerlidir. Araç garantide olduğu süre içerisinde zaten ücret ödemezsiniz hiç bir işleme, garanti sonrasında da yolda kaldığınızda zaten 1 yıl acil servis ve çekici hizmeti veriliyor, yani her şekilde destek var, içiniz rahat olsun, ayrıca garanti süresi bitimine kadar +1 veya 2 yıl ek garanti alırsanız 4 yıl kafanız rahat olur, ortlama 1 yıl için 1600 2 yıl için 3800 tl civarı ek garanti fiyatları var.

Zaten kimse bir aracı aldığında 7 yıl kullanmıyor, kullandığınız süre içerisinde de şartlar bu şekilde :)

Sevgiler...

 
@ali5545 Öncelikle Aramıza Hoşgeldiniz.

Sorularınızın tamamının cevabı Forumumuzda mevcut olmakla birlikte burdan kısa cevaplar veremeyecek kadar geniştir. :)  

Sizden ricamız forum sayfamızı biraz karıştırın inceleyin. Sorularınızdan daha fazlasını bulacaksınız.

Kendim adına örnek vermem gerekirse 5 Yıldır DSG li (Hem dizel hemde Benzinli)Golf kullanıyorum  Mekatronik değişimi de yaşayan birisi olarak şunu ifade edebilirim ki Dışarda duyduklarınız yada yapılan karalamalar maalesef çok doğruyu yansıtmamakta. Elbette bazı kronik sorunlar olabilir araçların tümünde olağan bir durumdur bu. Sonuçta kuzursuz inan olmadığı gibi kusursuz da kul yapısı olamaz. DSG li olan araçözelliklede garantili ise korkulacak hiçbirşey yoktur. İyi forumlar dilerim.

 

Geri
Üst Alt