Buji değişim sonrası yakıt tüketimindeki artış hk.


aliyk

Yeni Üye
Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
16
Tepkime puanı
3
İsim
Ali
Merhabalar, araç 2015 model Golf 7 1.4 tsi 61.000 km'de..Geçen hafta internet NGK buji alıp özel bir serviste ilk kez buji deşikliği yaptırdım.. Buji siparişini aracın şase numarasını verip uyumlu olup olmadığını teyit ettirmeme rağmen yakıt tüketiminde ciddi bir artış oldu..Bunun nedenini ustaya sorduğumda yakıt tüketiminin şehir içinde değil şehir dışında gerçek değerleri görebileceğimi söyledi..Bu açıklama bana pek mantıklı gelmedi..Şimdi merak ettiğim, uyum için bir süre beklemem mi gerekiyor yoksa taktırmış olduğum buji de sıkıntı olup olmadığını öğrenmem için yetkili servisten yeni bir buji takımı almam mı gerekiyor?!..

 
@aliyk hocam bende bujileri aracı ilk aldığımda değişmiştim 2013 1.4 tsi bu arada çok yakmaya başladı gittim ustaya bujiler kararmıştı yan sanayi bunlar demişti ama takan usta orjinal demişti.sonra servisten buji aldım taktım düştü tüketim normal seviyelere sizin ne kadar yakıyo aracınız şuan?

 
1.2 TSI düz vites aracımın şubat ayı sonunda 60bin bakımında bujileri değişti (yetkili serviste) karma 5,6 - 5,7 litre tüketim varken şimdi 6,1 litrede geziniyor, neden arttı diye düşünüyordum. buji kaynaklı olabilir mi?

 
1,2 TSI DSG 2015 aracımın 60 bin bakımında bujiler yetkili serviste değişti yaklaşık 3 hafta önce, yakıt tüketiminde artış olmadı ortalama değerlerde seyrediyor.

 
ben bu yetkili servis sonrası yakıt artışlarında hep !!

acaba ? almanya merkezden gelen yeni motor yazılımını yüklüyorlarda ? acaba ondan mı yakıt arttı paranoyaları yaşarım. Şükür garantiyi yaktım da bu endişelerim sona erdi.. vw yasal emisyon ayarı yapıcam diye yakıtı arttırıyor olabilir bu yazılımlarla ??

 
@emrekk @emrekk hocam merhaba, öncelikle yanıtınız için teşekkürler..buji değişiminden sonra sakin kullanmama rağmen şehir içinde yakıt tüketimindeki değerler arttı   ..( 6.9 -7.0-7.1) Gaza dokununca sanırsınız Everest dağına tırmanıyorsunuz..Henüz şehir dışında kullanma imkanım olmadı bakalım servisteki ustanın tezi tutacak mı?!..Değerler böyle giderse ve şehir dışında da tüketim artarsa en kötü ihtimalle ilk işim yetkili servisten yeni bir buji takımı almak olacak..Acizane tavsiyem aracın yürüyen aksamları ilgili önemli parçaların yetkili servisten alınması..Sizlerin ve form'daki diğer saygıdeğer üyelerin konuyla ilgili yorumlarını okumaktan büyük bir zevk ve onur duydum..

Tekrar teşekkürler..

bu değişimden sonraki değer.jpg

eski buji 1.jpg

eski buji 2.jpg

yeni buji NGK.jpg

 
@aliyk aracınız 1.4 tsi

Böyle bir resim eklemişsiniz???

Bence bujilerde hiçbir sorun yok!

6 km yol gidip ortalama 19km/h hızla!!

Orta. Tüketimi 6,9 görmeniz çok normal durum

Bendeki tdi /Dizel ile 6km yol gidip ortalama hız 19km/h civarı olunca 

Ortalama tüketim 7,5 oluyor.

Bujileriniz günahsız! Sebebiz yere linç etmeyiniz. 

Aşağıdaki tüketiminiz az bile!!!

399872426_budeiimdensonrakideer.thumb.jpg.b560f058473a0b80dce7c0020e5cc03d.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lastik basınçlarınız düşmüş olabilir mi hocam?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Arkadaşlar ne yazikki golf yam sanayi benzeri aynısı abiii gerek yok para vermeye takalım bu parçayı gibi :) ürünleri kabul etmiyor zaten çok sıkıntı çıkaran aractq değil usta ne yazikki yok bulamadım ben servisten vaz geçmemek en azından orjinal garantili hizmet almak en mantıklısı die düşünüyorum 3 kuruş kar edicez die gerçekten güzelim arabaları miz gidiyor satıyoruz sonunda yine bi kardeşimizin elinde patlıyor buji 60 bin km de değişen parça dışarıda 200 serviste şu anda 370 değmez bence macera aramaya saygılarımla 

 
ben 60 bin yapamadıgım için 4. yılda bujiler değişti , henüz şehir içi bir artış fark etmedim. takipteyim.

 
1,2 tsi aracım var. 49 binde 2013 kasım çıkışlı. servisten fiyat aldım. indirim yapıyorlar şuanda buji takımı + işçilik 320 dediler. dışarda parçalar 80 tl tanesi anlamadım ben.

 
Ben golf 6 tsi aracıma  internetten ngk iridyum buji ve bosch ateşleme bobini sipariş ettim kendim taktım ortalama nereyse 2 litre aşağı düştü araba değişti resmen çekiş ve tüketim yönünden pozitif etki aldım 

 

@Savatage değerli yorumlarınız ve önerileriniz için tekrar teşekkürler..

 

Geri
Üst Alt