45.000 bakımı yağ seçimi?


yagizyolveren

Yeni Üye
Katılım
22 Ara 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
İsim
yağız
merhaba arkadaşlar bugun golf 7 1.2 tsi manuel aracıma ilk defa servis dışı bakım yaptırdım. kullanılacak olan yağın markasını sorduğumda vw servisinin artık shell yağ kullanmaya başladığını bu yuzden shell kullandıklarını söylediler açıkcası pek anlamadığım için tamam dedim Shell Helix HX7 Pro AF 5W-30 yağ kullandılar internetten golf 7 1.2 tsi için shell yağ arattığımda ise Shell Helix Ultra 5W-30 çıkıyor bu iki yağ arasında ne gibi bir fark var aracımda sıkıntı olur mu yardımcı olursanız sevinirim ayrıca filtreleride wunder diye bi marka takmışlar bu marka hakkında bigisi olan var mı?

 Yanıtla

 
Castrol 5w30ll ben bunu koydum genelde de bu yağ önerilir araştırın tekrar isterseniz.ama shell de olabilir tabiki tercih meselesi.

 
cevap için teşekkürler benim merak ettiğim şu aslında bugün benim aracıma kullandıkları yağ shell Helix HX7 Pro AF 5W-30 ama internetten golf 7 1.2 tsi 110 ps baktığım zaman Shell Helix Ultra 5W-30 çıkıyor bundan yana bi sıkıntı olur mu araçta ikiside 5w30 ama serileri farklı

 
cevap için teşekkürler benim merak ettiğim şu aslında bugün benim aracıma kullandıkları yağ shell Helix HX7 Pro AF 5W-30 ama internetten golf 7 1.2 tsi 110 ps baktığım zaman Shell Helix Ultra 5W-30 çıkıyor bundan yana bi sıkıntı olur mu araçta ikiside 5w30 ama serileri farklı
Son zamanlarda bazı servisler Shell yağ kullanmaya başlamışlar doğrudur.

Geçen gün Arkadaşım Antalya Alvin de bakım yaptrımıştı onun aracına da Shell Yağ kullanılmıştı.

Pek sıkıntı değil Hocam. Rahat olun derim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkür ederim gerçekten şuan içim rahatladı :)  ayrıca polen hava ve yağ filtrelerini wunder marka kullanmışlar bu marka hakkında bilginiz var mı?  

 
@yagizyolveren hocam ben 2014 beri aracımı hep yetkili serviste yaptırıdım bakımlarını o zmanlar hep castrol kullandılar.İlkez ben son bakımında 2019 aralkta liquly molly yağı kullandım.Gayet de memnunum servisde kullanmayı kabul etti. zaten wv onayladığı bi yağ dedi.Tavsiye ederim..fiiltrlerde konusunda mann tercih edin derim..

 
@yagizyolveren Aracınıza Shell yağ konulmasında sıkıntı yok. Ancak eğer konulan yağ dediğiniz tip yağ ise (aşağıdaki linkte olan), yanlış yağ konulmuş ve VW şartnamelerini taşımayan yağdır. Bu yağ Ford marka araçların kullandıkları yağdır ve HTHS (high temperature high shear) oranı düşük bir yağdır. VW motorlara kesinlikle uygun değildir.

https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-yari-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-hx7-professional-af-5w-30.html

Diğer taraftan takılan filtre markası Wunder sanırım yerli ve birçok tamirci tarafından kullanılıyor. Ancak bütün alman araçlarında olduğu gibi filtre konusu çok hassas bir konu. toplamda hava ve polen filteresinde 50-60 lira farkı verip her daim Mann filtre kullanmanızı nacizane tavsiye ederim.

 
Hocam bende 45 bin bakımında shell yağ kullandım. Fakat bir daha castrol harici kullanmam diye düşünüyorum. Motor bariz daha sesli ve titreşimli çalışıyor. :(

 
Benimki dizel oldugundan sizinki Benzinli olduğundan net isim veremem fakat Liqui molynin  aracınıza uygun modelini tercih edebilirsiniz gerçekten çok kaliteli bir yağ markası bende kullanıyorum..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt