Tek tuşla tüm camların kapanması HK.


Keremdogan

Yeni Üye
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
23
Tepkime puanı
12
İsim
Kerem
Arkadaşlar, ustalar Selamun aleyküm. Merhaba cümleten.
Direk konuya atlıyorum.
Anahtarla yada keyless ile tek sefer basıldığında tüm camların, sunroof'un, ve kapıların kapandığını bir BMWci (F30) arkadaşımda görmüştüm.. Başka araçlarda da var elbette. Velhasıl benim araçta keyless olduğundan bu olaya aşırı ihtiyaç duyuyordum. Biraz araştırdım sordum golf 7,5 larda yok diyenler vardı ama bir modul alarak o sıkıntıyı çözdüm. bilmeyenler için söylemiş olayım. Tek seferde kapanması için bir aparat satın alıyoruz Vag girişine TIK diye takıyoruz ve bu kadar basit. Şimdi soruma gelicek olursam.. Siz bilir kişi Abilerim kardeşlerimden şöyle bir şey öğrenmek istiyorum. 
Modülü aldım yuvasına taktım.  tek sefer keyless dokunduğumda bütün camları ve kapıları  kapattı yalnız SANROOF hariç :(  ..
yazılımla vs. bu ayarlana bilir mi? yada başka bir yöntem vs. ?
biraz uzatmış olabilirim.. saygılar. ( bu arada 2015 golf 7 confort sattım - 2017 highline aldım ) :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Keremdogan hocam bmw kullanırken aracıma kodlamadığım bir özellik. Özellikle de kodlamadım. Ben kapanma işleminin bittiğini Son verdiği sinyale kadar bizzat takip etmek istiyorum. Ondan ziyade bazen tamamen kapanmasın istiyorum. Bu hali daha güzel bence. Hiç boşuna zaman kaybetmeyin derim.

 
@yusuf hocam haklısınız eyv. ama şöyle düşünün. araçtan indim camlar açık ekmek alıcam. bir saat kapı kolunda elimi tutuyorum ki kapansın diye bekliyorum.. bu can sıkıcı oluyor.. 

 
@Keremdogan hocam anahtar kımandasından kapatabilirsiniz hepsini kapatıyor siz arabadan uzaklaşana kadar kapanıyor, ben arabada çocuk varsa karşıyım bir anlık dalgınlık geri dönülmez şeylere sebep olur diye düşünüyorum 

 
@Beşiktaş1903 araç kumandasından denemedim akşam denerim tek tuşla bütün hepsini kapatıyor mu yani. ama bu sefer de keyless mantığı devre dışı :(  .. çocuk konusunda çok zayıf bi ihtimal hocam ya. Tabi Allah göstermesin.

 
Hocam ekranda ayarlarda camları kapatma seçeneği olması lazım highline modelde. Camları kapat seçeneğinin altında "Tüm camlar" Ön cam yada şoför camı olarak geçiyor olması lazım. Eğer tüm camlar derseniz bastığınzda hepsi kapanması lazım benm highline da var bu özellik.

 
@Recep Gül tamam zaten o ayar yapılı TÜM CAMLAR seçeneği seçili hocam.. zaten tek tıklamamla bütün camları kapıları kapatıyor :) derdim sunroof kapanmıyor sadece .. onunda kapanmasını istiyorum.

 
@Keremdogan Anladım da sunroof'da cam olarak geçiyor olması lazım,yani en azından benim golf'te tüm camlar dediğimde ve kumandadan kilit tuşuna basılı tuttuğumda tüm camları sunroof dahil kapatıyor.Eğer kapatmıyorsa ilginç sunroof'u camdan saymıyor mu bu :D

 
@Recep Gül bende mesela keyless yada anahtara basılı tuttuğumda tüm camları sunroof dahil kapatıyor.. zaten olayım da orada ki bekleme.. mesela kapanması için basılı tutmak istemiyorum. tek sefer dokunayım ve o kendi kendine hepsini kapatsın.. :)  üşengeçlik değil yanlış anlaşılmasın harbiyim çok mantıksız anahtarda belki basılı tutmak eyvAllah ama kapı koluna parmağınızı 15 saniye basılı tuttuğunuz zaman o bekleme acayip saçma hissettiriyor. :)  anlatabildim mi derdimi hocam :)

 
Pardon hocam ben konuyu yanlış anlamışım,ben sadece sunroof kapanmıyor diye başlık açtınız sandım. 

Evet aslında keyless ile on saat sevgili eli tutar gibi kapı kolunu tutmak biraz garip oluyor. Ama sanırım başka çaresi yok gibi, belki kodlama ile yapılabilir diye düşünüyorum. 

Farz edelim yazın o biçim sıcakta camları açtınız, fakat havanın verdiği sıcaklıktan dolayı camın açık olduğunu fark etmeden indiniz (ki başıma geldi) ne oldu...cam açık kaldı kapılar otomatik kilitlensede camlar otomatik kapanmıyor. Zaten basılı tutma olayı saçma. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Recep Gül aynen işte tam olarak konu bu hocam.. tek tuş yada kapı koluna tek dokunuş bütün olayın bitmesi en güzel en makul olanı gibi.. inşAllah kodlama vs. çözülebilir bişidir.. bilen arkadaşları bekliyorum..

 
Golf 7 lerde kumandadan tüm camları kapama yada açma özelliği var mı?

 


Geri
Üst Alt