Yaz lastiği önerisi


ismail_32

Üye
Katılım
30 Eki 2015
Mesajlar
119
Tepkime puanı
6
Konum
İstanbul
İsim
İsmail
Merhaba arkadaşlar , 

Aracımın lastikleri artık değiştirme vaktinin geldiğini söylüyor . Genel olarak yılda 15 bin km civarı ve İstanbul içi kullanıyorum . Lastik ebatları 205 /55 R16 .N11 kormetal adlı satıcıdan 2018 üretim Nokia'nın line serisini buldum .

https://m.n11.com/nokian-20555-r16-91v-line-yaz-lastigi-2018-uretimi-P13133404?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwycfkBRAFEiwAnLX5IZcKpYgQ5smmzZDHHDeIZdfmXRnCrHujcZ-dUYPBa9qMBroa2Ku_OxoCEdgQAvD_BwE

Sizce 1 senelik lastik alınır mı ? Bu lastiğin haricinde var ise önerilerinizi bekliyorum , bütçem çok fazla değil maalesef. 

 
Merhaba Hocam. Nokıan genelde kışlastiklerinde çok tanınan bir marka. Linkteki lastikler ve dğerleri gayet başarılı duruyor fiyatıda emsallerine göre son derece uygun gib 2018 üretim olması çok dert edilecek birşey olmasada daha önce pek kullanıcı yorumu olmadığından ben karar vermeden önce biraz çekimser kalırdım bu lastik için. Aynı değerlerde Goodyear f1 lastik mesela ortalama adet fiyatı 500 tl civarında. uygun ve yeterli bir lastik düşünüyorsanız bence Petlas düşünebilirsiniz

 
Teşekkürler üstat @EnderFiyat aralığım 250- 350 diyelim . Nokia'nın yaz lastiğini kullananlar memnun gibi N11 alanlar , ayrıca forumda da tavsiye edilmiş ama benim attığım lintekiyle aynı model  mı bilmiyorum . Bu lastik işinden açıkçası pek anlamıyorum ben . @Ender

 
Değerli Hocam İstanbul da Çıkma lastik çok kolay bulunabilmekte Aslında Durumları iy temiz bir lastik de bulabilirseniz işinizi görecektir. Ama eski tarih olmamasına diş derinliğine ve işlem olmamasına özen göstermeli seçim yaparken.  (y)

 
@Ender Sıfır işini çözemezken maalesef ikinci ele bulaşmak istemiyorum hocam. Bütçeyi yukarı çekebilirim.

 
@ismail_32 yorumlara göre herkes memnun. En iyi lastik mi hayır ama fiyat kalite endeksine göre en iyisi bu galiba bende alabilirim.

 
Merhaba;

ben 2 gün önce hankook ventus s1 evo 2 k 117 taktırdım 225 45 17 91w açıkçası araç inanılmaz yumuşadı yaklaşık 150 km yaptım şimdilik bir sorun yok memnunum,üstünde pirelli p7 vardı ondan sonra gayet yumuşak geldi araç,fiyat olarakta 410 tl.

 
@ismail_32 hocam Falken ZIEX ZE914 Ecorun öneririm. Geçen ilkbaharda aldım, 8 ay kullandım, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet memnunum. fiyatı da gayet ekonomikti, 200 TL'ye almıştım. bi araştırın derim. 

 
@pegasus Hocam araçtaki lastikler Hankook zaten ben pek beğenmedim hankookları . Bu sefer farklı bir model deneyeyim, diyorum.

@HoliganBu marka lastikleri sık sık duyuyorum . Bir araştırayım ben .

 
nokian kış olimpiyatlarında  altın madalyaları toplar . adamların uzmanlığı/doktorası   uzun süreli iklim  test koşulları tümüyle kış lastiği üzerine. 

Yani çoğu kişi  için ilk 2 sıra kış lastiğinde   Continental ve Nokian iken

Yaz lastiğine gelince Nokian kendini 3 hatta 5 inci sırada bulabilir. 

FALKEN araştırın uygun fiyatlı olursa ama yok nokianla fiyat kafa kafaysa Nokian olsun istediğiniz olsun 

 
Nokian kış lastiğinde ün yapmış başarılı bir lastik, yazlık modeli hakkında bilgim yok. 365,-TL'ye çıkarsanız 1 numara lastik Continental Premium Contact 6 öneririm. Türkiye'ye yeni giren bir lastik, Continental Premium Contact 5'in yerini aldı, 5 de çok başarılı bir lastikti, 6 daha da geliştirildi. Dün Michelin bayisindeydim Michelin kampanya yapmış Primacy 4 ve Energy Saver'lar 350,-TL fiyatları var bence 2.tercihiniz bu olsun. 3.tercih Falken Ziex ZE310 Ecorun olabilir 275,-TL civarı fiyatı var. Bildiğim kadarıyla Falken'in en son çıkan deseni bu 205 55 16 için.

Tecrübelerim ise şu şekilde, Falkenin kış lastiğini Subaru Forester XT De kullanıyorum gayet memnunum. Yol tutuş, konfor, ıslak kuru frenleme, karda memnun kaldım. Tekrar Falken alırım yazlık kışlık.Fiyat Performans Lastiği.

Golf 7 1.2 tsi'da Continental Kış lastiğini kullanıyoruz eşimle, oda çok başarılı. Continental'in her lastiğini alırım. Araç üzerinde Dunlop SP Sport Blu Response geldi.4 yıl güzel hizmet etti,tekrar Dunlop alırmıyım? Çok yumuşak bir lastik değildi,daha yumuşak bir lastik tercih ederim, zaten şu an Türkiye'de o modelden satılmıyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bridgestone(T001) almada ne alırsan al. Bugün kışlık Goodyearları çıkarttım keşke çıkartmasaydım dedim

 


Geri
Üst Alt