DPF Rejenerasyon


sonmezturk

Üye
Katılım
20 Ocak 2017
Mesajlar
61
Tepkime puanı
14
İsim
Mustafa
Vagcom kablosuyla dpf rejenerasyon yapan varmı?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de Youtube'da gördüm yapılabildiğini. Bir kaç video var. Eğer sıkıntı çıkmıyorsa ben de yapmak isterim.

 
Ben engine bölümüne giremiyorum. Security acsess 27971 giriyorum ama error 7f diye hata veriyor. Sanırım kablomda sıkıntı var. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. 

 
@sonmezturk Hocam vagcom ile manuel dpf rejenerasyonu başlatabilirsiniz, ben ışığın yanmasını bazen beklemiyorum ara ara kendim manuel olarak başlatıyorum.

 
@sonmezturk Hocam vagcom ile manuel dpf rejenerasyonu başlatabilirsiniz, ben ışığın yanmasını bazen beklemiyorum ara ara kendim manuel olarak başlatıyorum.
Bu rejenerasyonu yaparken motor üst kapağının çıkarılması tavsiye ediliyor, bilginiz olsun.

Acaba bu şekilde pasif rejenerasyon yaptırmak dpfye bir zarar verir mi bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla sıcaklığı 600 derecelere çıkarıp yakarak temizlik hedefleniyor.

 
@Mriya hocam manuel olarak rejenerasyon başlatmanın bir zararı olmaz, bazen aracın dpf filtresi dolar ancak belirli bazı gereksinimleri karşılayamadığı zaman temizleme yapamaz. Buda ileriki zamanda yapacağı rejenerasyonu zorlaştırabilir. 

 
@33hasan33 yeterli hava akımı sağlanmadığı için durur vaziyette rejenerasyon motor için zararlı olabilir her ne kadar fan devreye girip motor sabit sıcaklıkta tutulsa da motorun diğer parçaları bu sıcaklıktan etkilenebilir. En sağlıklısı hareket halinde 4. Vites 80km hızla yapılanı

 
@33hasan33 manuel olarak başlatabilmeniz için aracın bilgisayara bağlı ve boş viteste olması lazım

 


Geri
Üst Alt