Ön sol tekerden kesik kesik gelen vuv vuv vuv ses


Salih_Sayin

Katılımcı Üye
 
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
740
Tepkime puanı
485
Konum
Samsun
İsim
Salih
Herkese merhabalar. Ön sol tekerden 5-6 aydır ses geliyor . Ses kesik kesik vuv vuv vuv şeklinde. Ses araç gaza basılmadığında kendi halinde giderken daha çok daha belirgin . Gaza basınca daha az duyuluyor. Porya bilyasına baktırdım sağlam dediler ve hatta araçta seste yok dedi bakan usta. Ancak bariz ses var. Geçen yıl yazlık lastik değişimi yaptım sesi o yapıyor diye düşünmüştüm ama kışlıklarda da aynı ses var lastik sesi dışında . Bu vuv vuv vuv şeklinde kesik kesik gelen ve araçta gaza basılmayınca çok net duyulan sesin nedeni sizce ne olabilir? Kış lastiği değişiminde yaptırmayı düşünüyorum. 

 
Disk egilmis olabilir. Yada disk etrafındaki kazan sürüyor olabilir. Aynı durum Jetta aracimda başıma gelmişti. Disk egilmisti bir kazadan dolayı. Torna ile düzelttiler.

 
Araya ufak taş çöp gibi bir şey girmiş olabilir lastik değişirken iyice bakın derim

 
@Salih Sayın bir süre sonra geçiyorsa disk kurutma işlemi olabilir hocam. 
Geçmiyor hiç . Düşük hızlarda çok belirgin gaza basmayınca .

Disk egilmis olabilir. Yada disk etrafındaki kazan sürüyor olabilir. Aynı durum Jetta aracimda başıma gelmişti. Disk egilmisti bir kazadan dolayı. Torna ile düzelttiler.
Porya bilyası olmayınca bir şeylerin eğilmiş olabileceğini düşünüyordum. Buna baktırayım  o zaman değişimde . 

Araya ufak taş çöp gibi bir şey girmiş olabilir lastik değişirken iyice bakın derim
Aynı şekilde taş kontrolünüde yapacağım.  Teşekkürler yardımlarınız için 

 
Ses konusunda aracında tekerlek bilyalarına bakıldı ancak hiç bir sorun çıkmadı. Bende yetkili servise bu sabah bıraktım. Sonuç sesin şanzumandan  geldiğini şanzumana bakılması gerektiği söylendi. İşlemler tam başlamadı Pazartesi başlayacak . Başına böyle bir şey gelen var mı ? Sorun sizce ne olabilir? Şanzumanı açtırmalımıyım? Araç manuel bu arada. Vites geçişlerinde hiç sorun yok. Sadece araç viteste iken hareket halinde gaza basılmadığınds kesik kesik vuğ vuğ gibi uğultu yapıyor. Acil yardım lütfen.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle tekerlek bölgesi akla gelmelidir ki bunun olmadığını belirtmişsiniz. Diğer seçenekte Şanzuman bozlugudur ki gaza basınca kesilmesi araç boşta iken de devam etmesi buna işaret eder. Servis nezdinde bakılmasını tavsiye ederim. Az işten çok iş çıkmamalı

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Ön düzen kontrolünü yetkili servis yaptı. Sesin şanzumandan geldiğine karar verdiler. Özel servis 1 ay önce ses yok dedi . Ama ses vardı. Yetkili serviste sesi duydular. Bariz var . Pazartesi sebebine bakacaklar. Şanzuman boşluğu nedir ? Neden olur ? İnternette prizdirek bilyası da bu sesi yapar yazmış herkes . İnşallah ciddi bi şey çıkmaz . 

 
Sorunu bugün bulmuş servis. Sorun diferansiyel bilyalarından kaynaklanıyormuş. Bu bilyaların bozulması da olağan bir şeymiş kullanımla falan bir alakası yokmuş. Aracın 3400 tl  nur topu gibi faturası oldu. Şanzuman yağı da değişecekmiş . Servis faturasını, gidemediğimden alamadım. Aynı iş dışarda 2000 tl lere biterdi diye düşünüyorum tabi doğru bir tespit olursa . Onu değiş bunu değiş sitemini uygulayan ustalarda iş 3400 de geçerdi sanırım. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorunu bugün bulmuş servis. Sorun diferansiyel dişlisinden kaynaklanıyormuş. 3400 tl  nur topu gibi faturamız oldu. Şanzuman yağı da değişecekmiş . Servis faturasını gidemediğimden alamadım. Aynı iş dışarda 2000 tl lere biterdi diye düşünüyorum tabi doğru bir tespit olursa . Onu değiş bunu değiş sitemini uygulayan ustalarda iş 3400 de geçerdi sanırım. 
Disliye siz mi zarar vermissiniz ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet araç bugün yapıldı ve bende aldım . Tamir süresi parça beklemeden dolayı 10 günü buldu. Bunun 5 gününde bana araç verdiler. 2018 golf 1.0 TSİ dağ. Değişen parçaların resimlerini yükledim. Ses yapan parçanın yamukluğu bile belli. Senkromeç değişti. (Sarı renkli parça) ve bir sürü vida  ve conta keçe. Ses düzeldi.

49BC85A7-02F8-484A-9224-C2C4196BADD8.jpeg

79DC9FA1-1035-40EE-AFE0-FDB58FB5A01B.jpeg

8EE4C598-E23A-4792-A43A-29166863AC94.jpeg

43A70987-4A09-4496-8BAE-3EFB3D9A9F88.jpeg

3201488A-A489-4D77-AE87-BC740D011BE9.jpeg

 

Bu da faturamız. 

8B0FDA3E-F8B0-49C7-B288-DFADBF74E504.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt