GOLF 7 1.2 DSG Start&Stop Autohold EPC hatası


Salih_erkan

Yeni Üye
Katılım
16 Mar 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İsim
Salih
Merhaba...

Benim bir türlü çözemediğim bir problemim var. Belki buradan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir. Öncelikle arabam hakkında bilgi vereyim: GOLF7 1.2 DSG Comfortline 2014 model 67 bin km.

Aracımla zaman zaman seyir halindeyken önce AUTOHOLD hatası, ardından PARK FRENInin devreden çıkması ve START&STOP hatasıyla karşılaşıyorum. Genelde bunlardan bir tanesi ekranda yazdıktan sonra birkaç dakika içerisinde diğerleri de hata vermeye başlıyor. Tabii bu durumda autohold devreden çıkıyor, start stop devreden çıkıyor ancak el freni çalışmaya devam ediyor. Bu arada her zaman olmasa da EPC ışığı ve KATALİZÖR ışığının yandığı da oluyor. Bazen arabayı stop ettirdikten sonra hatalar siliniyor. Bazen de devam ediyor. 

Bu hataların nasıl tetiklendiğini tespit etmeye çok çalıştım. Bazen yola çıkar çıkmaz oluyor bazen yüzlerce kilometre sonra. Çok dikkat ettim, çok deneme yaptım ama bir türlü nasıl oluyor da bu hatalar bir şekilde tetikleniyor tespit edemedim. Bir süre önce sadece şu sonuca ulaştım: Kısa mesafelerde hiçbir problem yok. Uzun mesafeler katettikten sonra sorun yaşıyorum. Yani yaklaşık 50-60 kmye kadar sorunsuz gidiyorum ancak mesafe uzarsa sıkıntı yaşıyorum. 

Yaklaşık 1 yıldır arabamı böyle kullanıyorum. Çünkü gittiğim servisler arızayı tespit edemediler. Önemli bir ayrıntı da şu: VAG kablosu ile araca bağlandığımızda GAZ PEDALI arızası gösteriyor.

Aracımı 2 yıl önce aldım. Bir süre sorunsuz kullandım. Ancak birkaç sefer emniyet kilidi hatası verdi. Birkaç sefer fren hatası verdi (aracı durdurun acilen terkedin) gibi birşey yazdı. Saniyelik bile olsa birkaç kez direksiyon hatası uyarısı verdi. 

Ancak başta anlattığım Start&stop Autohold ve park freni sıkıntısı son 1 yıldır kronik olarak devam ediyor.

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bir elektronik servisine götürmüştüm. Orada tesisatla ilgili soketleri çıkarıp taktıklarını söylediler ve sorun uzun süre için çözüldü. Ardından tekrar başladı.

Bu arada bakımlarımı düzenli yaptırıyorum. Ön ve arka fren balatalarımı değiştirdim. Aküm yeni sayılır. Bir tek bujileri değiştirmedim. 

Benim için içinden çıkılmaz bir durum aldı. Servise götüremiyorum çünkü aracını bırak abi adım adım giderek ve parçaları değiştirerek arızanın nerede olduğunu bulacağız diyorlar. Büyük bir masraf çıkarmasından korkuyorum. 

Sonuç itibariyle bana yardımcı olabilecek ve akıl verebilecek arkadaşlar varsa onların yardımını bekliyorum. Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu.

Herkese hayırlı günler. Görüşlerinizi bekliyorum...

 

Geri
Üst Alt