Dışarıda bakım yaptırmak garantiyi bozar mı?


aydin

Üye
Katılım
21 Mar 2017
Mesajlar
130
Tepkime puanı
94
Konum
İzmir
İsim
Aydın
Arkadaşlar bugün bir abim dışarıdaki bir serviste bakım yaptırmak garantiyi bozmaz dedi. Çünkü değişen parçalar zaten garanti dahilinde değilmis. Biraz ınternette araştırdım. Garantiyi bozmadigina dâir birçok haber var. Sizlerin böyle birşeyden haberiniz varmı. Bu konu hakkında bir video paylaşıyorum. Sizlerinde fikirlerinizi merak ediyorum.



 
Yasal olarak bozmaz bizim ülkemizde bozulur nasıl oluyor diyeceksin öyle işte :) hic bir sekilde kabul görmüyor faturalı iş yaptırsan dahi araçta problem olduğu zaman başka yere gitti derler zaten turkiyede garanti sistemi de değsik herşey kullanıcı hatası sanki ceplerinden cikiyor garantiden yapiverseler ama yok bizim milletimiz yabancilari daha cok dusunur ornek honda 7 yıl garanti verir servise gidecen ki 300 400 liralık işi 1200 1500 liraya yapacaklar ki para kazanacaklar wv de öyle hepsi öyle mecbur gideceksin servise kaydın olacak arkadaşım ondan para kazanacaklar arabada sorun olunca da kırk dereden su getirecekler bi zahmet garantiye dahil edecekler...

 
@Mmt0634 örnek bosch servis wv orjinal malzeme olara malzeme üretir almanyada servise gidersin pahalıysa bosch servis e gidersin 2 si rekabet içindedir vatandaş kazanır uyguna iş yapar garanti bozulmaz turkiyede git bosch servis e faturanı al 300 ila 600 tl arası daha az öde sonra garanti gitti zaten garantiden nasıl çıkarsak dır uğraşan bir sistem var tüketici hakkı yok ne yazik ki bakim ücreti 1500 tl der mecbursun gidecen çağre yok ki hak aramak yok garanti istiyorsan 

 
Dışarıdan bakım yaptırmak garantiyi bozar. Yetkili servisler o araç markasının direkt muhattabı olduğu için aracın fabrikadan önerilen ve fabrikada kullanılan malzemelerini kullanır. Bu sayede araç kaynaklı bir arıza vs. olduğunda yetkili servis bir nevi "bu benim yaptığım araç" diyerek onarımını ücretsiz gerçekleştirir.

@Mmt0634 2 yıl kadar aracımı Bosch özel serviste tampon boya işlemlerini yaptırdım. Ne kalite var ne denetleme. Sözde Bosch servisleri standartlara uygun ama kaporta-boya işlemleri sırasında bakımlarını yaptıkları araçları vs gören birisi olarak Bosch'tan vazgeçtim. Tek bayi değil, 4-5 farklı Bosch car servis tecrübem oldu, hepsi de aynıydı. Ayrıca garanti durumu yasal olarak da geçersiz kılınıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Garanti Belgesi Yönetmeliği Madde 11:

(1) Tüketicinin malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar hakkında 8 inci ve 9 uncu madde hükümleri uygulanmaz.

(2) Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur.

(3) Tüketiciler, ikinci fıkrada belirtilen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir.

Garanti Belgesi Yönetmeliği: http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.19782&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=garanti

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir zamanlar bize reklamlarla aşılandığı ve bilinçaltımıza yazıldığı şekliyle Bosch isminin her platformda kaliteyi çağrıştırdığını düşünürdüm. Ama işin aslı öyle değilmiş. Bosch markasının en alt kalite işçiliği bu filtrelerdeymiş. Yani filtreler kalite anlamında  harbi boşmuş ! @AhmetCakmak hocamla servis hususunda aynı fikirdeyim. Bosch adı geçiyor diye bu çakma kurumsal servislere ne gidin ne de güvenin. Algıda beklentinizi ve iyi niyetinizi kullanıyorlar sadece. Garanti sonrası maddi  durumunuz elvermiyorsa veya istemiyorsanız gidin servisten markasını öğrenin bakım ürünlerinin. Parçaları netten veya toptancıdan alın, bakımınızı da herhangi bir ustaya yaptırın daha iyi. O yakıttır, havadır, polendir vs bilimum kullandıkları filtrelerin evsafı düşük kalitede olup aracınıza heran zarar verebilir. İnanmayanlar Mercedes veya BMW servislerine sorsunlar: Trilyonluk S kasa mercedesinde kullandığı Bosch hava filtresiyle turboyu yakanlar mı, yakıt filtresiyle 5 kasa BMW de motor arızası verenler mi... ne ararsanız var bu zarar spektrumunda. Bu iki olay bizzat şahit olduğum, dinlediklerimse roman olur.

 
Bosch servisi bana çok ovmuslerdi ben surekli servise giderim bilirim kaziklandigimi fakat aradaki farkı hep muhattabim olsun bin sıkıntı da kurumsal firma hakkımı bir nebze ararım umuduyla aynı zamanda titiz kullaniciyimdir uzun yolculuk çok yaptığımdan inanın bosch servisi deniyecektim bu bakımda fakat değerli yorumlarinizdan ders alıyorum ve servisten vaz geçmiyorum aracımın garantisi bitmişti yeni boşa para verme bosch servise git daha kaliteli malzeme var diyen bile oldu hatta bunu söyleyen akrabam fakat golf tutkusu başka buradaki dostluk bambaşka konu nereden dereye geldi fakat çok teşekkür ederim saygılarımla 

 

Geri
Üst Alt