DSG araç geri gitmedi.


BeyazGolf

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
138
Tepkime puanı
48
İsim
m
Arkadaşlar öncelikle selam hepinize. Bugün iş çıkışı aracıma bindim her zamanki gibi. Araç yokuş aşağı bakıyordu ve önümde başka araç vardı. Auto-Hold kapalıydı pek kullanmayı sevmiyorum daha doğrusu ayağımı frenden çekince aracın ilk hareketi kendisi yapması hoşuma gittiği için kullanmıyorum. Neyse aracı geri vitese aldım hemen gaza bastım ancak araç yürümedi. Bir kez daha denedim yine ileri kaçtı. Bir kez daha derken baktım öndeki araca vuracam risk almamak için aracımı stop edip öndeki aracın sahibine aracını bulunduğu yerden çektmesini rica ettim. Allah’tan adam hemen orada bahçede oturuyormuş. Araç çekilince benim aracı çalıştırdım yine R ye attım bastım gaza yürüdü. milim kaçırmadı bu sefer.  Şimdi siz diyeceksiniz ki sen kaçırmışsın. Hayır arkadaşlar asla. En dik yokuşta bile kaçırmam en fazla 20 cm kaçıracağım. Bariz 3 kez denedim her seferinde aracın sanki boştaymış gibi hareket ediyordu gaz da vermiş olmama rağmen kavrama devreye girmedi. Soracağım o ki aranızda böyle bir şey yaşayan, nedenini bilen eden var mı? Araç 2016 çıkışlı 1.2 tsi comf. 27 bin km de tertemiz kullanılmış şanzıman freni sıkıntısız araç. Kafam çok karıştı üşenmedim yazdım valla. Anlayabilene aşk olsun.

 
@BeyazGolf auto hold Dsg dostudur. Mümkün mertebe kapatmayın derim. O yokuşta yük direk şanzımana biniyor. 

 
@BeyazGolf auto hold Dsg dostudur. Mümkün mertebe kapatmayın derim. O yokuşta yük direk şanzımana biniyor. 
yusuf hocam haklısınız belki auto hold açık olsaydı yürüyecekti ve bu yaşanmayacaktı ancak ben bunun neden olduğuyla ilgili merakımı gideremedim. ayrıca auto-hold fonksiyonunun şanzımanı koruma konusunda bir faydası olduğunu düşünmüyorum çünkü araç yürüyünce her halükarda o yük şanzımana binecek. hele ki dik rampalarda auto-hold biraz daha geç bırakarak ilk hareketi daha da zorlaştırıyor.

 
Yaşadığınız durumu bende yaşadım..dık yokuşlarda bu normal diye biliyorum.. auto hold kapalıyken dik yokuşta o tepkiyi beklemek yanlış ayağınızı frenden çekip kavramanın devreye girmesini dik yokuşlarda beklemek çok mantıklı değil 1.5 ton civarında bi yükün yokuş aşağı geriye doğru manevrası zor bir durum bu tepkiyi anlık beklemek araca acımasızlık olur hocam;

 
Autohold kullanırsanız DSG ömrü uzun olur. Şanzımanı yormayin.

 

Geri
Üst Alt