Golf 7 Chip Tuning


emrekk

Üye
Katılım
8 Mar 2019
Mesajlar
233
Tepkime puanı
99
Konum
Ankara
İsim
Burak
Arkadaşlar 1.4 tsi 122 Hp Golf 7 aracıma chip tuning yaptırmayı düşünüyorum görüşleriniz nedir acaba? 150 Hp ye çıkıyormuş torkuda 260 ı buluyor sizce araca herhangi bir zarar verir mi?Deneyenler veya kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu çok ucu açık bir soru hocam. Aracınızın standartlarını zorlamadan sofr bir yazılım fena olmaz ama işini bilmeyen yerlerde yaptırılırsa zararı olacaktır.

1.6 tdi aracına big turbo yükseltmesi ve başka upgrade'ler ile güzel sonuçlar alan @mehmetmert hocam da belki tavsiyelerde bulunabilir. Youtube videolarında da anlatıyordu galiba. Youtube: smoke motion 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim ahmet bey.Geçen sanayiye gittiğimde daha önce vw  servisinde çalışmış bir usta bana araçların türkiyeye gelirken güçlerinin kısıldığını yükseltmelerle bir zarar vermeyeceğini söyledi ama emin olamadım.

 
Arkadaşlar 1.4 tsi 122 Hp Golf 7 aracıma chip tuning yaptırmayı düşünüyorum görüşleriniz nedir acaba? 150 Hp ye çıkıyormuş torkuda 260 ı buluyor sizce araca herhangi bir zarar verir mi?Deneyenler veya kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Aracım yazılımı. Yazılım yapan firmalara sorarsanız gaz tepkileri inanılmaz değişiyor derler hatta "abi araba açıldı" diyenler çok. Yakıt tasarrufu 100 km de 1-1.5 lt derler göreceli yada psikolojik mi desem bilemedim, yazılımsız ve yazılımlı aynı yol aynı km ve aynı sürüş ile kullanmama rağmen 0.5 lt fark bile göremedim. Yazılım yapanların neredeyse çoğunluğu aracı dynoya çıkarıp beygir ve tork ölçmüyor. Yani artışlar tamamen sözde, yanlış anlamayın artış var ama ne kadar bilen yok. Aracım 1.6tdi dsg yazılımlı olarak farkı anlamak zor diyebilirim. Bakıma giderken yazılımı sildiriyorum arabaya yükleniyorum fark anlatıldığı kadar çok olmuyor hani Bi tık :). Birde yazılımı yapan firmanın abi 200 km araç yazılıma alışacak demesi gerçekten içler acısı. Benim 1.4 tsi 122 hp dsg jettam vardı performansı gayet iyi idi bence yazılıma gerek yok öyle binin derim. Aracımda 17 bin km iken yaptırdım şimdi 40 binde kavramada ufak ufak titremeler başladı. 7 ileri kuru kavrama dsg ye yazılım yapmak pek akıl karı gelmiyor ama Manuel vitese yapılabilir. Yazılım yaptırıp arabayıda sürekli sıkıştırmak uzun vadede masraf açabilir diye düşünüyorum. Aracın  herhangi bir parçasını değiştirmeden yapılan yazılım arabayı biraz daha narinleştirdiği düşüncesindeyim. Yazılım yaptırmayın kesinlikle demiyorum. Sözün özü Ben yaptırdım biniyorum pişman değilim gaz tepkilerinde iyileşme var yakıtta azalma yok aracımıda çok sıkıştırmıyorum. 

 
Yazılım aracın daha güçlü modeli varsa tamamen saçmalık bence. 122bg olanı satıp 150lik olana geçiniz. O da kesmedi mi gti sonra r alırsınız. R yetmezse ona yükleme yaparsınız. Öbür türlü kendinizi kandırmış olursunuz.

 
Ben arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum. DSG ler için birşey diyemem fakat manuel araçlarda ben herhangi bir problem olmuycağını düşünüyorum.( tabi bu km ile doğru orantılı) .Bu zamana kadar 4 aracıma da yazılım yaptırdım problemsiz bir şekilde kullandım. Fakat yakıt tüketimi konusuna gelince, yakıt tüketimi çok değişmiyor. Hatta ortalama 1 litre arttığı kanaatindeyim.

 
@agacmalzeme Araç manuel hocam.122 Hp yetiyor zatende bi hevesle daha iyi kaçar gibisinden düşünmüştüm  ancak gözle görülür çok bi fark yoksa pekte gerek yok dediğiniz gibi.

 
Yaptırmayı düşüyorsan da merdivenaltı yazılım yaptırma bu işi bilen kişilere yaptır. Önceliğim bulunduğunuz şehirde RSA yazılım. İkinci seçenek ise Dr.ecu tercih edebilirsin.

 
1.4 act motor (140 beygir ) aracımda yazılım mevcut ( 6 ay oldu herhalde ) 

yola yansıyan beygir 168 beygir 300 tork

ben memnunum . Tüketim düştü ama yazılımdan oldu diyemem. Aynı anda yağ değişikliği yaptım belki yağdan da olmuş olabilir .

 
Benim şuan aracım dizel. Ben çok faydasını görüyorum. Malum dizel araçta tork 70Nm artmaktadır. Aracın içinde kesinlikle farkı hissedeceğini düşünüyorum

 
Motora çok zararı olmaz diye düşünüyorum ben.Stage 1 için konuşuyorum.

 


Geri
Üst Alt