1.4 TSİ DÜŞÜK DEVİRDE TEKLEME(MİSFİRE)


VAG07

Üye
Katılım
20 Ara 2015
Mesajlar
93
Tepkime puanı
33
İsim
Mustafa
Merhaba,

1.4 TSİ 125 PS 30 bindeki aracım 10bin km dir devir dalgalanması yapıyordu servise gittim normal vs. diye geçiştirildim araştırdım yabancı formlarıda gezdim çoğu DSG olan araçlarda bu var kavramadan olacağı söylendi değiştiripte sorunu çözende var çözmeyende o şekilde bindim rahatsız etmiyordu hissedilmiyordu bile ama son zamanlarda dalgalanmayla beraber tekeleme beraberinde geldi veya farklı bir sorun oluştu tekrar servise gittim KAVRAMA değiştimi yapıldı garantiden ama sorun onda değil kısa bir süre sonra tekrar etti, tekrar servise gittim dalgalanmada, teklemede geçmedi diye incelediler yazılım güncelleyip teslim ettiler. Kontrol ettim bir müddet sonra tekrar gösterdi kendini.ELDOR bobin vardı üzerinde BERU ile değişti sorun devam ediyor. Servis normal TSİ modorda bu tekleme diyor özellikle 5.6.7. Viteslerde 1600 2600 devir bandında dip gaz yapınca manuel de  bariz tekliyor, sanki yakıtı tam yakamıyor hissiyatı oluşturuyor 3k devirde problem ortadan kalkıyor.

Servis normal diyip, turbo ve gaz kelebeği temel ayarlarını yapıp teslim ediyor.

Vagcom MİSFİRE Cylinder ölçümü yaptım rölentide ara ara 2 ve 3. silindir de 1 tane MİSFİRE yakalıyor ama seyir halinde yüke bininde vagcom da yakalayamıyor yani buradan ateşlemenin düzgün çalıştığı kanısındayım.  :/

Yani kavrama değil Bobinler test amaçlı takıldı denendi sorun bobinlerde de değil bujilerde aynı şekilde test amaçlı farklı araçtan değişti fakat sorun hala devam ediyor. Bu sorunu yaşayıpta çözüme ulaşabilen veya farklı yerlerden olma ihtimali varmıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 
@AhmetCakmak 

Sorun motor yazılımı ile alakalı hava yakıt karışımını tam sağlayamadığı için alt devirlerde tekleme yapıyordu.Yakıt akış değerlerini birer tık çıkarınca normale döndü.

 

Geri
Üst Alt