Golf'üm için şampuan


Muhammed

Üye
Katılım
11 Nis 2018
Mesajlar
357
Tepkime puanı
73
İsim
Muhammed
Malum yaz gelmek üzere artık daha detaylı temizlik yapma vakti geliyor, sizden şampuan olarak öneri bekliyorum cilalı şampuanlar da olabilir sadece şampuan da olabilir nasıl bir şey almalıyım sizce ?

 
Meguiars markasını tavsiye ederim 2-3 çeşidi var sarı olanı en güzeli

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnternetten detailing forumlarından bakarsanız daha uygun şampuanlar bulabilirsiniz. Çok çeşitli arabanızda boya koruma durumu , sizin isteklerinize göre değişen parametreler var. Ben meguiars markasını tavsiye etmem. Kötü değil ama pahalı daha uygun fiyata daha iyilerini bulabilirsiniz.

 
Hocam merhaba,

Bende yeni detailing konusunda epey araştırmalar yaptım. Hatta @forzaGilles ali hocamın kafasını epey ağırttım. Ön yıkama yapacaksanız valet pro citrus pre wash (1/6, 1/10 a kadar seyreltebilirsiniz aracın kir durumuna göre) u tavsiye ederim. Cilasız şampuanla arasında da nanolex pure shampoo (1/400 e kadar yüksek seyreltmeye uygun)..

 
Valet pro ph notr konsantre şampuan kullanıyorum gayet iyi. Basınçlı pompayla önce ön yıkama yapıp daha sonra çift kova yöntemiyle yıkıyorum. Kuruladıktan sonra da sonax bsd :)

 
Valet pro snow foam combo 2 kullanıyorum. Kir sökmede başarılı diyebilirim ama araçtaki Wax ın veya hızlı Cilanın ömrünü götürüyor :) valet pro ph neutral aldım kova yıkaması için. Foam olarak da divortex markasının alpha foam(ph nötr) şampuanını aldım denemek için. Daha önce atas proteo kullanmıştım o da yazlık başarılı bir üründü ama artık azaldı piyasada baya. Hızlı Cila olarak da Koch protector wax ve autofinesse finale kullanıyorum. Daha önce divortex hızlı Cila ve atas idrolak kullandım. Açıkçası memnun kalmadığım ürün yoktu arasında. Her seferinde farklı ürün denemeye çalışıyorum. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance jel olanı kullanıyorum gayet uzun ömürlü yoğun bir ürün. 1 senede çeyreği bile bitmedi. O yüzden fiyatını ona göre değerlendirin derim :) bu bitince de 3d magic dressing lastik parlatıcıda adresim.  Araç dışı mat plastikler için de Koch nmpc kullanıyorum. Kesinlikle çok başarılı bir ürün toz çekmiyor ama ph nötr şampuan olmazsa veya kir sökücü şampuan olursa ömrü kısalıyor :) apc olarak valet pro apc ve Koch Gs var elimde ama çok Bi fark göremedim, büyük markaların apc leri eşit seviyede hemen hemen benim gözlemlediğim.

Jant temizleyici olarak divortex red storm aldım rezil bir ürün fena kokuyor. Jant temizleyici - demir tozu temizleyici tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Aynı şekilde valet pro carpet cleaner var elimde ama bunları kapılardaki kol dayama yeri ve konsol ortasındaki kol dayama kumaşı temizliğinde kullanmak istiyorum. Nası Bi yöntem önerirsiniz(halı yıkama makinem yok :(

 
@Alpyaman bende çok memnunum bu markadan lakin fiyatları 1 senede 100 de yüze yakın arttı, daha uygun fiyatlı ürünler arayışı içerisindeyim bende.

 
Valet pro snow foam combo 2 kullanıyorum. Kir sökmede başarılı diyebilirim ama araçtaki Wax ın veya hızlı Cilanın ömrünü götürüyor [emoji4] valet pro ph neutral aldım kova yıkaması için. Foam olarak da divortex markasının alpha foam(ph nötr) şampuanını aldım denemek için. Daha önce atas proteo kullanmıştım o da yazlık başarılı bir üründü ama artık azaldı piyasada baya. Hızlı Cila olarak da Koch protector wax ve autofinesse finale kullanıyorum. Daha önce divortex hızlı Cila ve atas idrolak kullandım. Açıkçası memnun kalmadığım ürün yoktu arasında. Her seferinde farklı ürün denemeye çalışıyorum. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance jel olanı kullanıyorum gayet uzun ömürlü yoğun bir ürün. 1 senede çeyreği bile bitmedi. O yüzden fiyatını ona göre değerlendirin derim [emoji4] bu bitince de 3d magic dressing lastik parlatıcıda adresim.  Araç dışı mat plastikler için de Koch nmpc kullanıyorum. Kesinlikle çok başarılı bir ürün toz çekmiyor ama ph nötr şampuan olmazsa veya kir sökücü şampuan olursa ömrü kısalıyor [emoji4] apc olarak valet pro apc ve Koch Gs var elimde ama çok Bi fark göremedim, büyük markaların apc leri eşit seviyede hemen hemen benim gözlemlediğim.
 
Jant temizleyici olarak divortex red storm aldım rezil bir ürün fena kokuyor. Jant temizleyici - demir tozu temizleyici tavsiyelerinizi bekliyorum [emoji4]
 
Aynı şekilde valet pro carpet cleaner var elimde ama bunları kapılardaki kol dayama yeri ve konsol ortasındaki kol dayama kumaşı temizliğinde kullanmak istiyorum. Nası Bi yöntem önerirsiniz(halı yıkama makinem yok [emoji20] ) 
Ben aynı ürünü aynı yerlerde bir beze 2-3 fıslatıp silerek uyguluyorum gayet etkili oluyor.
 

Geri
Üst Alt