Talihsiz kaza


Katılım
29 Tem 2017
Mesajlar
32
Tepkime puanı
12
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar,

Bugün başıma talihsiz bir kaza geldi lambalardan çıktıktan sonra yan yoldan gelen sürücü, önüne yayaların geçmesiyle ani frenlemesi sonucu duramadım ve temas yaşandı. Herhangi bir tutanak vs de tutmadım bunun için pazartesi Doğuş oto ya gideceğim sizlerden de tavsiye alabilir miyim diyerek yazmak istedim. Daha öncesinde tamponun sağ alt tarafında kaldırım sürtmesini gösterdiğimde tampon değişecek demişlerdi şimdi beni ne bekler merak ediyorum.

IMG-801s0.jpg

IMG-8012.JPG

IMG-8013.JPG

 
Geçmiş olsun. Farda sürtme mi var? Tampon pasta ile, çizik varsa da rötuş boyası ile halledilir. Farda hafif sürtme varsa da pasta ile geçer. Bence servisle uğraşmayın boşuna.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun ciddi bişey göremedim hallolur canınızı sıkmayın hiç

 
Tampon braketi kırılıyor genelde. Onun değişmesi gerekebilir. En kritik olan far. Dışarıdan birşey yok gibi gözükse de plastik ayakları kırılabiliyor. Far ayağı kırk ise servis farı da değiştirir.

Kaskonuzu bozmak istemiyorum der iseniz dışarıda far ayağını tamir ettirip braketi değiştirme yoluna da gidebilirsiniz. Görüldüğü kadarıyla kaporta ve tampon da boyanması gerekecek kadar hasar yok. Geçmiş olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam tampona yandan bir tane sert vurun yerine oturması gerek. Sağda vida olan yeri sağlam gibi. Darda sorun yoksa pasta ve rutuş ile sıfır gibi olur. Servise gitmeden bunları deneyin derim.

 
Farda kırık yok ise tampon için kaskoyu bozmaya gerek yok. Temiz bir pasta cila ile güzel olur. Lacivert renk vernikle işlem olması lazım. Yoksa belli olur sıfırı olur gibi deyip kendimizi kandirmayalim. Boya olacaksa bu renklerde belli oluyor. Geçmiş olsun.

 
Allah beterinden korusun arabanızda birşey yok, far ayakları sağlamsa ve braket kırılmadıysa pasta cila yapın geçin.

 
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler bana da tamponu yerine oturttuktan sonra pasta/cila ile yerine gelecek gibi 2 noktada boyayı sıyırdı siyah zemin olduğu için çok fazla da belli olmuyor farın üzerinde de kibrit çöpü boyutlarında 2-3 çizik var. Bu Tampon braketi için gitmek gerek gibi sanırım sökmeden göremeyeceğiz o parçanın sağlam olup olmadığını. 

 
@emrekayikci16 baskı uygulandığında çıt deyip tampon yerine oturuyor ve sallanmıyorsa brakette birşey yoktur.

 
Gecmış olsun aynı kazanın bir benzerini yasadım  temınniniz farı ve tamponı kırmamak olsun . Ben rotüş yaptırdım . ilerleyen zamanda açılma olursa autokingde lokal boyatmayı düşünüyorum.

BACEF453-2C0C-4F68-B369-810666A0AEA7.jpeg

 
Merhaba arkadaşlar,
bu sabah Doğuş oto Bursa'ya gittim tamponu yerine taktılar braket de sıkıntı yok - pasta/cila işlemi yaptılar boyanın kalktığı kısımlara da rötuş yaptı arkadaşlar buna da şükür diyorum.

IMG-8025.JPG

IMG-8026.JPG

IMG-8027.JPG

 
Geçmiş olsun hocam, ücret ne kadar aldı servis ve ne kadar sürdü işlem?

 

@emrekayikci16 geçmiş olsun hocam. Maalesef böyle ufak tefek kazalar her an yaşanabiliyor. Aracınızın rengi de cidden nazarlık bir renk. Şahane bir mavi. Resimlerde kusursuz bir şekilde düzeltildiğini görüyorum. Şansınıza kazada boyası sökülmemiş. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..

 

Geri
Üst Alt