Volkswagen, en güçlü SUV'si Touareg V8 TDI'ı tanıttı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,774
Tepkime puanı
8,322
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Bu araçta, Audi SQ7 TDI'daki 4.0 litrelik turbo dizel motor görev yapıyor.

Bu hafta Volkswagen'in performanslı SUV haftası olabilir. Çünkü dün itibariyle T-Roc modelinin performanslı R versiyonunu tanıtan Volkswagen, bugün de büyük SUV'si Touareg'in performanslı bir versiyonunu tanıttı. Fakat Touareg'in tanıtılan yeni versiyonu R değil de V8 TDI şeklinde oldu. Önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda canlı olarak göreceğimiz Volkswagen Touareg V8 TDI'ın, bugüne kadarki Touareg'ler arasında ve VW'nin şu anki SUV modelleri arasında en güçlüsü olduğu belirtiliyor.

Aracın kaputu altındaki V8 turbo dizel motora baktığımız zaman ise 422 beygir güç ile 900 Nm gibi çok iyi bir tork değeri görüyoruz. Bu değerler sayesinde Touareg, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.9 saniyede tamamlayabiliyormuş. Bu versiyonun maksimum hızı ise 250 km/s ile elektronik olarak limitlendirilmiş. Avrupa'nın en yeni emisyon standartları olan 6d-TEMP'i de karşılayan bu motoru VW Grubu bünyesindeki diğer bir marka olan Audi'nin, SQ7 TDI adlı performanslı SUV modelinden de tanıyoruz.

Ayrıca Volkswagen, bu yeni Touareg V8 TDI hakkında "Alman bir üreticiden alabileceğiniz en güçlü dizel SUV" tabirini de kullanıyor. Fakat bu iddia aslında tam olarak doğru değil, çünkü SQ7 TDI hâlâ dünyanın farklı kısımlarında satılıyor. Hem de SQ7 TDI, Touareg V8 TDI'dan 13 beygir kadar daha güçlü. Yani 435 beygir güç sunuyor. Hatta bu araç, beygir gücü açısından bakıldığı zaman bugüne kadarki en güçlü Touareg de sayılmaz. Çünkü ilk jenerasyon Touareg'lerde 12 silindirli ve 450 beygir güç üreten bir motor seçeneği bulunuyordu.

Touareg'lerin en güçlü seçeneği olan V8 TDI motor seçeneğinde gelen donanımların ise 2 adet olacağını öğreniyoruz. Bunlardan birisi Elegance, diğeri de Atmosphere olarak adlandırılmış. Elegance adlı donanım daha minimalistik ve sade bir iç mekan sunarken, Atmosphere adlı donanım daha naturel renkler ve ahşap döşemeler gibi şeyleri iç mekanda sunuyor. Standart ekipman olarak da Touareg V8 TDI'da havalı süspansiyon, elektrikli bagaj kapağı, çelik pedal seti, 19 inç jantlar, otomatik ön farlar ve otomatik kararan dikiz aynası gibi şeyleri görüyoruz. Aracın satışlarına da önümüzdeki Mayıs ayında başlanacağı belirtiliyor.

volkswagen-touareg-v8-tdi.jpg
  ​

Kaynak: vw - motor1

 

Geri
Üst Alt