Hazine ve Maliye Bakanı Açıklaması


onurmat

Üye
Katılım
22 Kas 2018
Mesajlar
368
Tepkime puanı
156
Konum
Eskişehir
İsim
Onur
Arkadaşlar bugün yazılı basında bazı gazetelerde görebilirsiniz. Görmeyenler adına burada paylaşma ihtiyacı hissettim; Hazine ve Maliye Bakanı Vergi Konseyi 134'üncü Genel Kurulu'nda yaptığı açıklama da isim vermeden ''Çin'i'' kastederek;

-26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. 0-2 kilo arası mektup olarak görülüyor. İncecik zarflardan neler çıkıyor neler. Gelen ürünlerde vergi yok. 

Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz dedi.

Çin üzerinden ürün almayı düşünen arkadaşlar çok geç olmadan ve yeni vergiler uygulanmadan almayı düşündükleri ürünleri sipariş vermeleri faydalarına olacaktır.

Hayata geçirecekleri yeni vergi sistemini herkese hayırlı olmasını dilerim.

 
Bu dediklerine göre o zaman yurtdışına gittiğimizde gelirken aldığımız hediyelik eşya ve benzeri şeylere de vergi getirmeleri gerekirken mantıken. Yinede Çin’den vs. gelen her üründen vergi alabileceklerini sanmıyorum. İşin ticaretini yapanlardan sonuna kadar vergisini alsınlar tabiki.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu dediklerine göre o zaman yurtdışına gittiğimizde gelirken aldığımız hediyelik eşya vs. onlara da vergi getirmeleri gerekirken mantıken. Yinede Çin’den vs. gelen her üründen vergi alabileceklerini sanmıyorum. İşin ticaretini yapanlardan sonuna kadar vergisini alsınlar tabiki.
Mesele değeri ve boyutu farklı gösterilerek gelen ürünler. 

 
Yapılacak yorumları kaldıramayacaksanız yorumu kapatın !

 
Hakaret edecek olsam direk yazarım, Kinaye kullanmam. Yapılan yanlışlara da şakşak yapacak yada sessiz kalacak da değilim. 

Şimdi 3-5 sonra zam geleceğine direk %50 vergi gelsin. Yorulmasınlar..

 Üretimi bitiren başımızdakilere  para lazım.. 🐑 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak Üstad alsınlar evet haklısınız. Ama SONUNA KADAR da olmaz ki. Bkz. telefon harç ücretleri (1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yurt  dışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan harç tutarı da 118.65 TL daha arttı, 618.65 TL'ye çıkarıldı.). Yani %500+ artış insafsızca. Çin'den getirilecek ürünlere sanki farklı birşey mi yapılacak sizce? 

 

İçine mi doğdu hocam. Cep telefonlarından %50 ÖTV alınması konusunda kanun teklifi verilmiş, Vestel de en büyük destekçisi:

https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2199781-vestel-ile-google-dan-ortak-tv-hamlesi
 2019 yılına girdiğimizde ürünlere %20 İle %50 arasında zam geldi. ( daha yüksek zam yiyenlerde oldu ). Bu sebeple halkın tepkisini fazla çekmemek adına ilk başta yapılacak zammı düşük tutup 2019 yılı içinde %40-50 civarlarına yükseltip yurtdışı siparişi tamamiyle öldüreceklerini düşünüyordum.

 

Geri
Üst Alt