VW Jetta GLI, Golf GTI'dan daha ucuz ve daha donanımlı olacak


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,774
Tepkime puanı
8,322
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Volkswagen Golf GTI sevilen bir süperstar. 1976'dan beri "hot hatch" segmentinin şekillenmesinde büyük rol oynayan araç, artık bir efsane haline gelmiş durumda. GTI'ın dört kapılı kuzeni Jetta GLI da kendisine bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı.

Her daim GTI'ın gölgesinde kalan GLI, Avrupa'da her zaman kuzeninin altında kalmıştı. Bu sebeple dikkatini sürekli olarak GTI'a veren Volkswagen, GLI hayranlarını yüzüstü bırakmıştı. Motor Trend'in haberine göre Chicago Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni GLI, GTI'dan çok daha ucuz olacak.

Bir önceki nesle göre büyük değişim yaşayacak GLI, kuzeni GTI'daki tüm donanımlara kavuşacak. İki modelin de eşit şartlarda yarışmasını sağlayacak Volkswagen, GLI'ın tasarımı ile ön plana çıkabileceğine inanıyor.

Daha da önemli bir açıklama da VW Ürün Tasarımcısı Adam Reinhardt'tan geldi. GLI'ın fiyatının GTI'a göre çok daha ucuz olacağını belirten yönetici, benzer platformları ve aynı donanımları ile GLI'ın elinin çok daha güçlü olduğuna inanıyor.

Henüz fiyatlandırma açıklanmasa da Reinhardt yaptıkları hesaplamalar sonucunda GLI'ın çok daha değerli olduğunun ortaya çıktığını da belirtiyor. Bu durum sedan hayranlarını oldukça sevindirecek. Yeni GLI, 230 beygir gücüne sahip olacak.

Kaynak: motor trend

2019-volkswagen-jetta-gli-live.jpg
  
2019-volkswagen-jetta-gli-live.jpg


 
Mouse gri dedikleri renk galiba bu. Cok degisik bi renk :)

Grinin ifadesizligi bu renkte yok aslinda, yakisiyo..

 
@Golf835 Hocam USA sitesinden baktım da "pure grey" yani saf gri olarak geçiyormuş.  Piano black, saf gri ve kırmızı birleşimi güzel bir kombinasyon oluşturmuş. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu rengi sevdim ben hoş görünüyo,araç alacak olsam bu rengi ciddi ciddi düşünürdüm.bi de nardo grey var ki off beni benden alıyor.golf e de baya yakıştığını düşünüyorum.

 
Ne olursa olsun rengi beyaz olsun... Kem göz çok taş izi çok belli oluyor ayrıca..

 
Bu rengi sevmeyen tek insanım sanırım. Astarı atılıp bırakılmış gibi geliyor bana.

 
Araba dediğin kırmızı olur, kırmızı candır gerisi heyecandır.

 

Geri
Üst Alt