1.2 tsı mi 1.6 tdi mi ?


obicer

Yeni Üye
Katılım
3 Şub 2019
Mesajlar
12
Tepkime puanı
5
İsim
onur
Arkadaşlar yakıt ,performans , bakım ,genel memnuniyet anlamında değerlendirebilir misiniz ? Şimdiden Teşekkürler.

 
bana göre bu seçim ne amaçla ve yılda kaç km yapılacağıyla bağlantılı bir seçim. yakıt olarak bana göre alırken ödediğini karşılayabilecek km yapmıyorsan 1.2 ideal. ancak yılda 20kdan fazla yol yapıyorsan ve 3 5 sene bineceksen dizel.  performans olarak dizel daha ii fakat 1.2 de hiç üzmez. 1.2 daha sessiz vergisi daha uygun bakımı daha ucuz.  dizel daha güçlü nispeten daha tatmin edici. ben alırken bu kriterlerde düşünerwk aldım 1.2 tsi.  fazlasıyla memnunun.  1.6 nispeten boş comfortline yerine full 1.2 aldım hemde bşraz daha uygun fiyata. 

 
@kaganoztrk Hocamın dediklerine katılıyorum. Benzinli aracın bakımı bir tık daha uygun fiyatlı, 1.2 tsi'nin vergisi uygun. Bütçeniz ne kadar ona göre yorum yapabiliriz.

 
@kaganoztrk teşekkür ederim.@kaganoztrk peki comfortline ve midline plus arasında aman aman bir fark var mı  ? biliyorum ki donanımsal farklılıklar var confort almaya değer diye düşünüyorum ne der siniz ?

 
Midline ile comfortline arasinda koltuk döşeme on konsol farklılıkları var.benim fikrim bu iki fark bile Comfortline almak için yeterli sebep..

 
1.6 tdi a vereceğiniz + parayla alakalı bir durum?

85 e 2016 1.2 tsi comfort-manuel alıcakken

Üzerine +++ ne kadar tdi hava parası helal edilir dizel alınır yine 2016 comfort olmak üzere???

Bütün mesele bu!!

Ben helal edilebilecek Max. meblağı biliyorum şu günün şartlarında !!

Max .....TL

 
Hocam bencede yapacağın km ile alakalı ancak 1.6 nın motoru bana çok sesli geliyo passat tiguan gibi sessiz değil gibi geliyor bence 1.2 almak daha mantıklı olabilir kullanıcısı olarak birdahaki alacağım 1.4 150 lik diye düşünüyorum  ayrıca şürüş knfr ışık görüşlü confort kesinlikle diye düşünüyorum

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@obicer Sonrasında keşke demeyeceğiniz kriterleri dikkatlice değerlendirin hocam. Aklınızın ucunda "şu da olsaydı iyi olurdu ama ne gerek var, olmasa da olur" diye bir ses var ise; sahip olduktan sonra bu sesin "neden almadın" diye bağırmaya başlayacağını da göz önünde bulundurun  :)

 
@YMT-61 psikolijik güzel bir yorum olmuş hocam eyvallah :D  sağolun 

 
2015 1.2 tsi comf. 90bg poloyu 1 yıl kullandım 8.5 ort ile sürekli şehir içi ve seri kullanım yakıta acımam keyfe keder kullanım, aynı güzergah 1.5 yıldır 1.6 tdi 2015 golf kullanıyorum aynı tarzda gerekli yerlerde dip gaz da dahil 6.5 ort. Yıllık kullanım 15 bin km bakımı hemen hemen aynı hatta dizel motorlar prensip gereği basınca dayanıklı olmak zorunda bunun için de daha sağlam poloyu sıkıştırdığımda korkardım tdi öyle bir sorunum yok tsi yağ yakma sorunu olabilir gerisi sizin bütçeniz

 
Bütçenize göre değişir hocam imkanınız varsa tabiki 1.6 tdi ama 1.2 de performans açısından fena değil test sürüşünde kullanmıştım çekişi baya iyiydi hemde 6 ileriydi. 

 
1.2 tsi Jetta comfortline 2013 modelden 1.6 TDI golf 7 comfortline 2014 model araca geçtim. 5 aydır kullanıyorum yaklaşık olarak. Yakıt olarak oldukça farklı şehir içi Ankara trafiğinde Jetta 7.2 idi tüketim golfte ise şuan 4.9 tüketim. Yakıt olarak çok fark var ki ben Jetta da çok kasiyordum kendimi yakıt için golfte ise rahatım yeri geliyor zorluyorum arabayı. Güç konusunda 1.6 TDI 1.2 tsi den 3 gömlek ustun. Fiyat konusunda ise zaten 2 el alacaksınız sıfır gibi ikisinin arasında 40-50 bin gibi bir fark yok. Aldığınız fiyata piyasa değerinde TDI olanı çok rahat elden çıkarabilirsiniz. 

Benim fikrim kesinlikle 1.6 TDI.

Karar sizin.

 

Yılda  en  az  20 bin km  yol  yapılacaksa  ve  bunu da  uzun  masafe  kullanımları  ile  gerçekleştirecekseniz  tabi ki  1.6  tdi.

Ama   yılda  20 km  den  az  yol  yapılacaksa  ve  bunun da  %80  i kısa  mesafelerde  kullanılacaksa, tdi  araç   gerçekten  baş  ağrısıdır.

 

Geri
Üst Alt