Golf 7 ve Ses Sistemi Tanıtımı


cptmetin

Üye
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
109
Tepkime puanı
33
İsim
Metin Dikbaş
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2016 model Golf 7 1.4 TSI. Geçen hafta harici bir ses sistemi montajı yaptırdım. Burada takılan ürünleri ve çektiğim video ve fotoğrafları paylaşmak üzere bu başlığı açtım. Konuyla ilgili sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım.

NOT: Şarkılarımı normal spotify üzerinden dinliyorum ama video çekebilmek için aceleyle 5-6 şarkı indirip USB disk üzerinden çaldım. Ayrı bir kamera elime geçerse daha düzgün video çekmeye çalışacağım.

NOT 2: Lütfen kulaklıkla dinlemeye çalışınız.

Satın aldığım montaj edilen ürünler:

1 adet Audison AP F8.9Bit 8 Kanal Amfi (İçerisinde dahili 9 kanal DSP bulunmakta) - Ön yolcu koltuğunun altına montajı yapıldı.

1 adet Audison APBX 8R 20cm Kutulu Subwoofer - Arka bagaja koyuldu.

2 takım Morel Maximo Ultra 602 Hoparlör takımı - 4 kapıya ve tweeter yerlerine montajı yapıldı.




Montaja dair resimler:

amfii.jpg

6012e972-e029-4593-ba69-428980dcb6f5.jpg

8df52439-61f5-4ad9-ad3a-8733c13f5efe.jpg

92e4908e-b01e-4dd5-a409-f5d6b1420ca8.jpg

f1b25de4-2da7-404a-a8c8-b9c1caf07196.jpg

Ayrıca ürün dahili DSP'ye sahip olduğu için kendi bilgisayarımı da bağlayıp anlık olarak tüm konfigürasyonlarla oynayabiliyorum ve ses kalitesini konfigüre edebiliyorum.

a099e8d7-4f07-48f0-94fc-066c5a315876.jpg

Arkadaşlar şuan da aracımın verdiği performanstan keyif alıyorum. Kapılar ve tweeterlara takılan hoparlör setim başlangıç seviyesi olsa da orjinal aldığım sese göre şuan çok daha fazla keyif veriyor. Subwoofer küçük olmasına karşı bagajda hem çok az yer kaplıyor hem de şarkılardaki bass eksiğini gideriyor. Tabi ki daha güçlü bir şeyler takılabilir ama HB araç olduğu için bagaj alanımız da önemli diye bu modeli seçtim.

Hepinize iyi forumlar.

@sarayutku

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize sağlık hocam. Videolarla vs ses sistemi kalitesi çok anlaşılamıyor ama taktığınız sistem oldukça iyi. Normalde Golf 7'nin ses sistemi oldukça yeterli geliyor bana ama zevk meselesi tabiki. Dediğiniz gibi bass ihtiyacını da küçük bir subwoofer halletmesi güzel, kocaman bir tane koyup zaten küçük olan bagajı daha da küçültmek manasız. Hayırlı olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize sağlık hocam. Videolarla vs ses sistemi kalitesi çok anlaşılamıyor ama taktığınız sistem oldukça iyi. Normalde Golf 7'nin ses sistemi oldukça yeterli geliyor bana ama zevk meselesi tabiki. Dediğiniz gibi bass ihtiyacını da küçük bir subwoofer halletmesi güzel, kocaman bir tane koyup zaten küçük olan bagajı daha da küçültmek manasız. Hayırlı olsun.
Hocam bu kadar maliyet harcamaktansa ufakta olsa ses kalitesini yükseltmek adına ne önerirsin ? 5" cihaz var mesela bende :D

 
@armando Hocam ses konusunda çok bilgim yok malesef. Bana standart hali yetiyordu.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@armando  Hocam aslında daha uygun bir maliyete sistem toplanabiliyor. Kapı hoparlörlerinizi ve tweeterlarınızı değişip küçük bir amfiyle desteklerseniz çok net güzel ses alırsınız. Maksimum 2-3 bin tutacaktır. (Yalıtımsız ve işçilik hariç)

Onun dışında kapıları orjinal bırakıp küçük bir mono amfi ve subwoofer ekleyebilirsiniz. Ama sadece fazladan bassları duyarsınız, midler, tizler değişmez. Ama yine uygun bir fiyat olacaktır.

Ama sistemin uyumluluğu konusunda çok bilgim yok. Eğer araştırmak isterseniz, birden fazla dükkana sormanızda fayda var.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@cptmetin hocam evet bunlar hakkında bende az çok bilgi aldım hatta bir firma 3,500tl gibi yalıtım dahil fiyat vermişti ama çok içime sinmemişti. daha önümüzde bi kaç ayım var araştırmaya devam :D

 
@armando bana bir ses sistemci golf 7 lerin ses sistemi ve akustigi iyi sadece basslar eksik demisti. Eğer alpine modeli 185 di sanirim bir bass var kendinden anfili  onu al o seni kesinlikle tatmin eder demisti. Cebindende fazla para cikmaz demişti aklinda buda olabilir.

 
@sarayutku evet hocam banada bir kaç kişi alpine söyledi,yaza doğru ozaman bu üründen alacağız,teşekkürler.

 
@cptmetin hocam ses sistemlerinden eskiden beri anlıyorsunuz galiba çok iyi markalar seçmişsiniz. Eski modifiye dergilerinde çok pahalı sistemlerde gördüğümüz markalar bunlar. O zamanlardan beri Morel’e bir sempatim var bir gün ben de taktıracağım. :)  hayırlı olsun. 

 
[mention=1577]cptmetin[/mention] hocam ses sistemlerinden eskiden beri anlıyorsunuz galiba çok iyi markalar seçmişsiniz. Eski modifiye dergilerinde çok pahalı sistemlerde gördüğümüz markalar bunlar. O zamanlardan beri Morel’e bir sempatim var bir gün ben de taktıracağım. [emoji4] hayırlı olsun. 
Morel Nirvana galiba

Bir arkadasim bmw 1600 gtl motoruna 20.000 tl civarina taktirmisti
 


Geri
Üst Alt