KAZA YAPTIM YARDIMM


Onur Sarı

Üye
Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
85
Tepkime puanı
33
İsim
onur
WhatsApp Image 2019-01-08 at 20.27.15 (3).jpegWhatsApp Image 2019-01-08 at 20.27.15 (2).jpegWhatsApp Image 2019-01-08 at 20.27.15 (1).jpegWhatsApp Image 2019-01-08 at 20.27.15.jpeg

Arkadaşlar merhaba gecen gün talihsiz bir olay yaşadım kontrolsüz 4 lü kavşakta sağdan gelen ehliyetsiz sürücü 90 la bana yandan vurdu benim hızım 30 civarıydı, sağdan gelene yol vermediğim için  raporda hatanın %75 bana yazıldı.Araç yan ve perde hava yastıklarını açtı fotoğrafta cok ayrıntı yok ama aracta fotoğrafta görününden daha fazla hasar var, daha önce kaza yapmadım için sizden yardım istiyorum. Aracın piyasa değeri 110-120 arası sigorta inceleme sonucu aracta 30 bin tl hasar kaydı olduguna (değişmesi gereken parçaları onarım yazaraktan bu fiyatı cıkardıklarına inanıyorum) aracın değernin 115.300 tl olduguna karar vererekten pert cıkarmadı bende itiraz ettim tekrar değerlendirmelerini istedim tekrar cıkarmadılar bu sefer kasko şirketim aracı yetkili servisi gönderelim bide onların ekspertizi baksın araca pert cıkaracaklarına emin diyerekten vw başarana arabayı cektirdim yapılan incelemede 63 bin tl masraf cıkardılar bu raporu  göre araça pert cıkması lazım hemen sigorta şirketine tekrar değerlendirmesi için sonucu yolladık şimdi sonuc bekliyoruz.Şimdi size sormak istediğim araca pert cıkmazsa yaptırılırsa değer kaybının %25 alabileceğim için büyük zararda olucam,tekrar pert cıkmadı diyelim önümde birkaç seçenek var ya kendim yaptırıcam ( bana yaklaşık 20-25 bin maliyeti olucak airbag tamiri ile değiştirmek istesem 10 bin kadar daha koymam lazım ) hasar kaydı oluşmayacak yada dışarda kaskodan yaptırıcam veya sigorta şirketine vericem (30 bin tl gibi hasardı olucak ) ama yaşadığım şehrin sanayisine güvenmiyorum dışarda yaptırmayada korkuyorum çünkü aracın elektronik vs arızalarıda var sigorta şirketine versem normalda araça pert cıkacak ama cıkmaması için değişmesi gereken parçalara onarım bazı parçaları yan sanayi yazdıgını düşünüyorum aslında gönlüm tabikide yaptırılarsa yetkli serviste yaptırmak temiz işçilik ve değişim onarım yok herşey orjinal parcasıyla değiştirilecek raporda elimde mevcut çizik veya ufacık kırılmış şeylere bile değiştirelecek diye yazmışlar ,size sormak istedğim aracı yaptırmayıp satsamda,dışarda kaskodan yaptırıp satsamda, kendim yaptırıp satsamda hemen hemen aynı miktar zararda olucam hesabını kitabını yaptım ,sizce ne yapmalım nasıl yol izlemeliyim yetkli serviste yaptırdım diyelim  63 bin tl hasar kaydı bana ilerde sıkıntı yaratırmı ?

 
Çok geçmiş olsun hocam perte zorlayın zararınız olmasın. Bu araçtan hasarı daha düşük nice araçlar perte çıktı bence perte çıkmaması için sebep yok servis az bile söylemiş airbag ve kemer gerdiricileri kendi başına 30 bin civarı tutar

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım sizde birşey yoktur allah beterinden korusun, araca gelirsek Aracın perte ayrılması için değerinin %60 ı kadar hasar oluşması gerekli, ki bu değer 69.150 TL yapıyor, ne yapıp edin perte çıkarın, yoksa zararınız çok büyük olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@karakuyu32 teşekkür ederim, malesef ne yaptıysam cıkartmıyorlar 3. kez itiraz edişim inşallah şimdiki sonucta pert cıkar ama ben pek ümitli değilim o yüzden işin diğer kısmıyla ilgileniyorum nerde yaptırsam diye düşünüyorum.

 
63 bin tl masraf cikmis yazmissiniz.Kasko sirketine gore %45-50-55-60 olarak pert durumlari ayrilir.Sigortaciniz araciligiyla aracin pert olmasi konusunda israrci olun gerekirse sigortaciniz experi arasin.Arac cok buyuk ihtimal pert.

Birde su var,araci bu haliyle pert ihalesine cikarirlar.Sovtaj teklifi eger 115.300-63.000=52.300 olursa ugrasmaz direk perte cikarir.

 
@Serkanasn Teşekkür ederim bende birşey yok evet pert cıkmazsa zararım cok büyük olucak nerden baksam 35-40 bin tl ama cıkmıyor tekrar sonuc bekliyorum ama ümidim yok o yüzden  işin diğer kısmıyla ilgileniyorum nerde yaptırsam diye düşünüyorum.Bu arada aracın perte cıkması için %40 yeterli diye biliyorum bana expertiz öyle söylemişti.

 
@ogzdrk İsrarcı davranıyorum zaten sigortacım expertizle görüşme yaptı ama sonuc aynı bilerek cıkarmadıklarını düşünüyorum işlerine gelmiyor.

 
@Onur Sarı onur bey büyük kaza atlatmışsınız öncelikle geçmiş olsun canınızı sıkmayın en önemli şey sağlık araç yenilenir servisin abartılı fiyatlarını hepimiz biliyoruz yaptırıp satarsanız genelde öyle oluyor satarken 30 bin ile 60 bin hasar kaydı bence aynı belli bir miktarın üzeri alıcıda aynı algıyı yaratıyor ben hasar kayıtlı araç alacak olsam serviste kaydı olan serviste toplanmış aracı alırım kim ne derse desin dışarıda toplama işi şans. Ben perte çıkacağına inanıyorum. Yetkili servis yarıdan fazla hasar çıkarmış.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun kardeş. Pert işi experin elinde. Hasarı yüksek gösterir ise pert olma şansı yüksek. Ama olmadigini düşünürsek siz serviste noktasından virgülüne kadar orijinal şekilde yaparlar. Hasar kaydı ağır hasarlı olur. Zarariniz elbette olacak ama birde şu yönden bakın hem sağlığınız iyi hemde araç kaskolu.

 
Hocam pert olmasa bildiğim kadarı ile bir hakkınız daha var. Aracı bu hali ile açık arttırmada sattırıp 63.000tl de üstüne ödeme alabilirsiniz. Bu hakkı kullanan arkadaşlar vardı daha önce. 

 
Çok geçmiş olsun ehliyetsiz bir sürücü kazaya karışmış tutanakta bu durumu bildirmediniz mi ? Böyle bir durumda nasıl  %75 hatalı olarak gözüküyorsunuz ?

 

Mrb.Öncelikle geçmiş olsun.Yol göstermesi açısından paylaşımda bulunmak istedim.

Birader geçen sene Golf 2013 Model manuel 1.2 TSİ aracıyla yine sizinkine benzer bir kaza yaptı.Biradere de % 75 kusu verdi.Geçiş önceliğine uymamaktan dolayı.Araçda  30.000,00.-TL hasar tespit edildi.İki perde hava yastığı açılmıştı ve iki kapa ve çamurluklarda hasar vardı.Kasko öncelikle kendi içinde değerlendirme yaptı.Kısa süre sonra aracı ihaleye çıktı.Sonrasında kasko ile irtibata geçtik.Kasko ( GENERALİ )firması bize söyle bir tekilf yaptı.Sizin aracın bugünkü ederi nedir dedi.Tabi önceden kendiside araştırma yapıyor.Biz 66.000.-TL-68.000.-TL civarında dedik.( Ederi de o idi.2 ay önce 66.000.-TL ye almış idik.)66.000.-TL ye anlaştok.Bize bazı formlar gönderdiler.İmzaladık.2 hafta sonra para hesapta idi.Araçıda ihalede 37.800.-TL ye satmışlar.

Tamamiyle Sigorta şirketinin elinde olan bir şey.Tabiki kaskoda hangi durumda daha az zarar ederim şeklinde kendi içinde değerlendirme yapıyor.İlana çıkıp teklifleri değerlendiriyor.Şahşi düşüncem aracın perte çıkarılması için çaba göstermezin.Diğer seçeneklerde gerek tamir gerekse satış konusunda sıkıntı yaşarsınız.

 

Geri
Üst Alt