Golf 7.5 Comfortline İçin Far Ampülü Önerisi


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Merhabalar golf 7.5 comfortline aracın halojen farlarının ampullerini değiştirip yerine daha beyaz ışık veren sarı görüntüden kurtaracak ampuller arıyorum.

Aracın kısa farlarına takabileceğim uzun ömürlü kaliteli ve beyaz aydınlatma sağlayan ampul önerebilir misiniz? Osram night breaker falan diye birkaç model buldum araştırıp fakat bunların H7 vs H değerleri oluyor. Kısa farlar için hangi H olanı almam lazım uzun için hangisi lazım. Önerilerinizi bekliyorum.

 
Osram night breaker laser kullanıyorum.Beklentim sizin ki ile ayniydi daha beyaz görüntü.Ancak sonuç hüsran oldu, kesinlikle orjinal ampulden daha beyaz değil sadece daha parlak aydınlatma şiddeti olarak ta aynı.Omrunun de 100 saat civarı olduğu düşünüldugunde hiç mantıklı değil patladigi durumda orijinale geri döneceğim.Sadece ampul değişikliği ile beklediğiniz beyaz görüntüyü yakalamak mümkün değil.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@berkozturk şu videoyu izledimde arkadaşın çektiği videoda bayağı beyaz ışık çıkıyor 



 
Hocam inanın masraf etmeye hiç gerek yok zaten %20 beyaz ışık diyorlar ya performans beklemeden tam beyaz alın yada orjinaller kalsın video sizi aldatmasın


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Hocam LED alın ben Monza H7 kullanıyorum çok iyi aydınlatıyorlar.Beyaz ampul iş görmez.

 
Hocam bende de makyajlı kasa comfortline var ve sarı isiktan estetik olarak rahatsızım, gündüz ledleri ile uyumlu olacak şekilde beyaz renk olsun istiyorum. Sağolsun @forzaGilles hocam bu konuda beni aydınlattı, led ampuller sanırım mercek olmadigi icin istemem performansı vermiyor ve karşıdan gelen kullanıcıyı cok rahatsız ediyor. Geriye orjinalde olduğu gbi halojen ampulle devam etmek kalıyor. Orda da philips h7 diamond vision serisini düşünüyordum fakat @forzaGilles hocamın tavsiyesi üzerine white vision sersine yöneldim

Hocamin mesajından alinti:

"Diamond Vision; 

-935 lümens, 400 saate kadar ampül ömrü, 5000kelvin renk sıcaklığı (5000k beyaz ışıktan daha çok mavimsi tonda ışık anlamına gelir) 

White Vision; 

1500 lümens ışık gücü, %60 daha iyi aydınlatma performası, 450 saate kadar ampül ömrü, 4300k renk sıcaklıği

5000k renk sıcaklığında bir ampülle beyaz ışık alamazsınız daha çok mavimsi ton da bir ışık elde edersiniz bu da size gece doğru dürüst bir aydınlatma sağlamayacaktır., Gözü bozuk 60 yaşındaki amca gece yolculuğunda ne kadar görebilirse sizde ondan hallice anca görürsünüz., Yağmurda o ampülle 80 yaşındaki amca kadar görebilmek için dua edersiniz."

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Videoda öyle ciksada gerçekte parlaklık hariç renkte fark yok hocam.
Araştırmadan aldığınız belli., Osram NB Laser "daha beyaz görüntü" amaçlı üretilmiş bir ampül değildir., o ampülün amacı standart ampüle göre daha iyi aydınlatma sağlaması.,

Daha beyaz renkte ışık için; Osram Cool Blue Intense, Philips White Vision, White Vision Ultra, Diamond Vision gibi serilere bakmalısınız.,

-Uzun ömür ve beyaz ışık için Philips White Vision (450 saat kulanım ömrü),

-Uzun ömür ve daha iyi aydınlatma performansı için Philips X-treme Vision (450 saat kullanım ömrü)

-Led ışık gibi ultra yoğun beyaz ışık için; Philips Diamond Vision (400saat kullanım ömrü) (renk tonu beyazdan çok mavi-beyaz renk tonundadır) dezavantajı aydınlatma performansı vasattır., en ufak yağmurda asfalt ıslandığında hiç bişey göremezsiniz., beyaz ışık demek daha iyi aydınlatma demek değildir., Klasik tip halojen farlarda o beğenilmeyen standart halojen ampüller en optimum aydınlatmayı sağlar..

 
Aliexpress'te rastladığım, üzerinde kendinden mercekli led ampuller var. Linkini bende yok, araştırmak gerek.

 
@yarar42 hocam beyaz görüntüyü xenon ya da led ampul takmadan maalesef sağlayamazsınız, bu ampuller de mercekli far olmadan olmaz. Dolayısıyla mercekli bir  far takımı (örneğin replika çift u led ya da basic bixenon) ve xenon ya da led ampulle güzel bir beyaz görüntü elde edebilirsiniz. Diğer seçeneklerin hiçbiri bir işe yaramayacaktır. 

 

Geri
Üst Alt