Kaplama -arac giydirme hakkinda


kickergls

Üye
Katılım
11 Kas 2016
Mesajlar
182
Tepkime puanı
43
Konum
kayseri
İsim
ilker
Yaza aracima kaplama dusunuyorum bu isin ortalama maliyeti ne olur Kayseride aldigim fiyatlar 4-5 bin civari ayrica 17 madrid jant var aracta janti da degismem gerekirmi

Yani kisacasi gorseldeki aracin bana maliyeti ne olur 

20190208_133151.jpg

Screenshot_20190201-220035_Instagram.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@kickergls kaplamada işçilik çok önemli. Bir de kaplama sökülürken boyayada zarar verebiliyor. Özellikle boyalı parça varsa onların boyası kalkıyormuş. Jant en önemli görüntü öğesi. İllaki değişmek gerekir :)

 
@yusuf diyorsunuzki 17 madrid jant bu işte sırıtır o zaman 18 Jurva ile değiştirmeyi düşünüyorum ama işcilik kadar önemli bu işin bedeli Ankara veya İstanbuldada böyle mi

ellerindeki renklere 3000-4000 (işcilik dahil) fiyat istiyor bu 2renge 4000-5000(işcilik dahil) fiyat isteniyor

 
@kickergls renk farkı için fazla istemeleri yanlış. Piyasası o fiyatlarda bu işin. Jant 18 olsa daha güzel görüntü olur.

 
Ankara da GMG Garage var. Youtube da kanali da var. Belli araliklarla kapladiklari araclari cekip kanalda tanitim yapiolar. Onlarla da gorusebilirsiniz. Almanya dan bile  araclar geliyo kaplama icin.. Tabi gelenler cok pahali araclar :)

Arayip gorusebilirsiniz :)  sahibi Mustafa Baranli sanirim..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kaplama işini çok gereksiz görüyorum. Boş verin. Gönlünüzdeki bir jantı takın.

 
Gmg garage in videolari izledim pek bizim aracin yuzune bakmazlar birde is secer olduklari soyleniyor

Kaplama isi gereksiz degil arada degisiklik fena olmazda fiyat olarak tuzlu

 
Kaplama işi yerine aracınızda olan donanımına göre eksiklerini tamamlayabilirsiniz 

 
Referansı fazla olan bilindik yerlerde yaptırmakta fayda var sonrasında sökülmesi vs için.

Değişik renklere farklı istemelerinin sebebi kaplamanın cinsinden olabilir. Jant değiştirmek bence ilk iş olmalı. 18 jantla birlikte yay takınca aracın duruşu değişiyor, bir de kaplama yapınca güzel olur.

İş seçmeleri bence normal, gördüğümüz kadarıyla yoğun şekilde araç giriş çıkışı oluyor. Haliyle ucuz veya küçük iş geldiğinde alırlarsa o günün zararına olur. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam  arkadaşlarım kaplama işi yapıyor . Kaplama işinde önemli olan şeyler var öncellikle şeçtiğiniz folyo kaliteli bir marka olmalı , yüzey hazırlığı yapılmalı ve en önemlisi güzel bir işçilik. Eğer işçilik kötü olursa folyoyu söktüğünüzde şoka uğrayabilirsiniz :) kaliteli folyonun yararları nedir derseniz hem uzun ömürlü olur hemde söktüğünüzde iz  kalmaz. Eğer çift renk kalitesiz bir folyo kullanırsanız renk geçişler ve efektler düzgün olmuyor yaptırdığınıza pişman olabilirsiniz :) Ben sizin için fiyatları sordum . Attığınız resimdeki kaplama ortalama 8 bin . 1.kalite tek renkler 4.5-5 bin civarı , Oracal çift renkler 5 bin civarı . Ucuz çift renklerde varmış ama arkadaşlarım getirmiyormuş yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı aşağıya örnek olması amacıyla resimleri ekliyorum. Folyoların fiyatları belli internetten bakabilirsiniz kaplama markası olarak avery 3m oracal öneririm .

Ekran Resmi 2019-02-08 21.41.04.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mbonat ortalama 8bin tahmin ettiğimin üstünde bir rakam .ki ben buradaki firmalar 4-5 bin lira arası fiyat vermişti onu bile çok bulmuştum :)Kayseride görüştüğüm firmalar tavsiye edilen firmalar.Adamlar ürünlerine 7sene garanti veriyorlar.

5bin kaplama 5binde jant+yay desek heralde 10bin liraya bana mal olacak bu kaplama işi 

@forjust1day aracım Allstar paket bana göre eksiği belki katlanır ayna biraz R line paket +r direksiyon benim için çok aciliyet olmayan şeyler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@kickergls Hocam yay ve jant arabanın kaderini değiştiriyor kaplama yapmasınız bile yapın derim 😊 kaplama işi bana mantıklı geliyor arabayı sürttünüz olan folyoyo oluyor boyaya olmuyor .

 
madrid jant dan vazgeç diyorsunuz öylemi :)  jurva jant vw sitede 1800lira 4ü 7200 acaba replika nasıldır kalitesizmidir

bugün kaplama yaptracağım biryere gidip aynaları piano black kaplatacağım bakalım yaza kadar nasıl duracak

 

@kickergls hocam senin aracın rengi nedir?bi kaç foto atar mısın mümkünse?

 

Geri
Üst Alt