Golf - Nerede ve Nasıl Bir Ses Sistemi Önerirsiniz?


@yusuf Teşekkür ediyorum bu tutumunuzdan dolayı. Ne güzel ki bu camiaya üye insanlar dikkatli davranabilecek eğer ilgili kişilerle bir ticari ilişki kuracaklarsa. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@cptmetin hocam sistemle ilgili video paylasacakmisiniz özellikle bass i merak ediyorum performans ini

 
@sarayutku Merhabalar, özür diliyorum başıma gelen olaylardan unuttum sistemle ilgili video çekmeyi. Sabah arabaya biner binmez resim ve video çekeceğim ve yeni bir başlıkta ürünlerin marka modelleri ile beraber paylaşacağım.

 
Donanımhaber tarafından bana verilen cevap :)  T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'n da çalışıyorum ama benim böyle tanıdıklarım yok arkadaş.

image.png

 
bu arada benzer olay benimde başıma geldi

izmir ra elektronikten jl audio 2 mid takımı 1 kabinli woofer ve amfi yaptırdım

o zaman clio 4 vardı

sistem yapıldı mükemmel çalıyor

akşam dışarı çıktım hafif bir tümsek üstünden geçtim . baktım wooferın ses komple gitti sadece midlerden çok az ses geliyor

ertesi gün aradım adamı dedi getir bakalım

bu arada satan adamla montajı yapan aynı adam değil. ama kendi anlaşması olan yere yaptırdım

baktı etti neyse dedi yenisini taktırdı

aradan 1 hafta geçti bu sefer durup dururken yine aynısı oldu

aradım adamı hayret etti nasıl olur filan falan. dedim bak bunun ayarında filan bişey olmasın

keza 2 ci verdiklerini tamire gönderdiler . tamirden geldi. yeni bir ayar yapıldı

ondan sonra arıza vermedi . ama o ilk verdiği sesi de vermedi

beni arabadan soğuttu

kendime kızdığım tek nokta manisada işin ehli adam varken aptal gibi sadece berber övdü diye gitmek oldu

sizin yazdıklarınıza bakınca sorunun wooferın büyük olmasına bağladım.

tamire gidince belki sarımını düşürdükleri için de arıza vermedi ama sesi de aynı çıkmadı

 
Selamlar.   Bende uzun zamandır ses sistemine müdahale etmeyi düşündüm.   Bir süre önce kapılara uzun uzun uğraşıp diş ve iç kısımlara yalıtım yaptım seste % 30 kadar iyileşme oldu diyebilirim. Yüksek seslerde sesin çoğu kapı sacından dolayı  dışarıdan duyulurken şu anda bunu kestim ve  bluetooth dan kaliteli müzik yolladığımda yeterince beni memnun ediyor.  Bir sonraki aşama  dynaudio yada alternatifler.  Dynaudio yapsak 8/9 bin tl  400w   için çok yüksek rakam oem olması haricinde cazibesi yok  2 tane tane TS pioneer oval veriyor o değerleri. :) Bu arada  iyi bir ses sistemi yapıp yalıtım  yaptırmayanlar  hayatlarının hatasını yaparlar standart hoparlörde  bile bu kadar kayıp varsa 2/3 katı kadar seslerde tahmin edemiyorum.:) 

ses kolondan değil kabinden gelir aslında  kapılara yalıtım yaptırılıp kapı iç hacim hesaplanır. ona göre hoparlör seçilir.  + Alacağınız Hoparlör markaları kaç litrede ne kadar verim ve kayıpla yapacağınızı belirten döküman verirler.  Dynaudio kaliteli bir marka tüm hesaplamalar yapılmıştır. Ama rakam bence ciddi yüksek  firmadan kaynaklı değil. Dolar Euro  Vergiler...  Adamların 1.000 doları bizim 1.000 tl miz  şartlar aynı olsa bizde taktırmayan kalmazdı emin olun :)  Kapılardaki hoparlör  30 w rms  değerlere sahip  birçok markanın  80/100w rms yazan ürünleri  vermeyebilir bu değerleri. bu işlerde yaptırım olmadığından 5w rms veren ürünlere 100w rms 20000w pmpo yazabilir. :)  Pahalı değil doğru tercihler sizi en iyi sonuca ulaştırır. 

 

Geri
Üst Alt