Golf - Nerede ve Nasıl Bir Ses Sistemi Önerirsiniz?


cptmetin

Üye
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
109
Tepkime puanı
33
İsim
Metin Dikbaş
Merhaba arkadaşlar,

Ankara'da yaşıyorum. 2016 model Golf 1.4 TSI 125BG DSG BlueMotion Highline aracım var. Müzik dilenken mevcut ses sisteminden memnun olsam da evimdeki sistemimin verdiği net, temiz ve baslı ses zevkine ulaşamıyorum. Orjinal 400W Dynaudio ses sistemi taktırmayı düşündüm ama hem yüksek fiyata geliyor hemde farklı komponentlerle toplayacağım bir sistem kadar güçlü ve temiz olacağını çok düşünmüyorum. Bu sebeple siz deneyimli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.

Birinci seçeneğim: Orjinal Dynaudio montajı yapılabiliyor ve yaklaşık 8500-9000 TL civarı tutuyor. Ve montaj yapan yer İstanbul'da. Aracı 2 günlüğüne alıkoyuyor işlem için.

İkinci seçeneğim: Youtube'da izlediğim aynı model Golf'e monte edilmiş Audison ve Focal marka komponentleri kullanarak ses sistemi döşetmek. Yukarıdaki fiyata bu seçenekte daha güçlü ve kaliteli komponent alınabiliyormuş.

Sizce hangi seçeneği seçmeliyim? İkinci seçeneği seçersem güvenebileceğim bu işi temizce uygulayacak usta tavsiye edebilir misiniz? Eğer sizde ses sistemi mevcutsa deneyimlerinizi de paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Örnek bir golf : 






İyi günler dilerim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şahsi fikrim gerçekten çok net ses istiyorsanız focal bu alanda çok iyi ve audison bir anfi ile çok iyi işler çıkartıyor. Zaten o dediğiniz fiyatlara çıkıyorsanız çok net ve temiz bir ses ve bas alabilirsiniz. Orjinalin avantajı bagajda hiç yer kaplamıyor olması . Aslımda ses sistemlerinde en önemli şey sizin nasıl ve hangi tür müzikten hoşlandığınız. Kimi çok bass lı sever kimi daha net az baslı sever . 

 





Mesela bu adamın sistemi gayet hoş ve bagajın az bir miktarını alıyor. Focal ve Audison seçimini yaptığımda Ankara'da gidebileceğim, arabayı güvenle teslim edebileceğim ustalar kimlerdir? Bu videodaki gibi orjinal görünümlü ve güvenli bağlantıları yapabilmesi çok önemli. Sistemi taktırdıktan sonra en az 4 sene daha kullanmak istiyorum aracımı çünkü çok seviyorum.

 
Focal krx serisi bileşenler audison sr5 veya alpine pdx f6 anfi ile şahane ses elde edebilirsin.özellikle FOCAL bu işin piridir.seni muzikal anlamda göklere çıkaracağını garanti ederim ama bileşenleri iyi seçmen lazım.

 
Ayrıca tesisat kablolarına özellikle dikkat et.kablolar çok çok önemlidir.mazallah o kadar masraf edip sistemi kurarsın uyduruk kablolarla tesisat yanar yazık olur.tavsiyem Focal Elite Power Kit Cable Solutions – EK 21 dir.

 
Focal elite serisi yanında baya masraf getirdiği için hoparlörleri giriş seviyesi tutup anfiyi güzel bir şey seçmek istedim. SR5'e göre iki katı fiyatı var seçtiğim modelin.

Aşağıda seçtiğim komponentler için ne dersiniz?

Önce ve Arka Kapılar - Morel 2-Way 90W RMS Components

Amplifikatör - Audison Prima AP F8.9 bit 8x85W RMS

Subwoofer - Audison Prima APBX 10DS

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bahsettiğiniz ürünler hakkında bilgi sahibi değilim o nedenle yanlış yönlendirmek istemem yalnız şöyle bi durum var giriş seviye komponent kullanıp üst seviye anfi ile bunları beslemek pek doğru olmaz boşuna para vermiş olursunuz yani anfi tercihizi tamamen komponent tercihine göre belirlemelisiniz.

 
Anfide güçlü bir model seçmemin sebebi komponentleri kısa süre sonra Focal'in bambu serisine geçmek için. Focal'in bambusunu çok beğendim ama bütçem yetmedi malesef. İleride 3-way de düşünmüyor değilim açıkcası. Şuan için yukarıda belirttiğim modelleri taktırıyorum inşallah bu Cuma günü. Yine sakın onu alma bunu almalısın derseniz yardımlarınız beni çok mutlu eder.

Bunun yanısıra görüştüğüm dükkanda gelen müşterilerle muhabbetimde şunu duydum ki stock sistemler fiyat/performans açısından (sonradan takılıyorsa) çok vasat kalıyor. İnşallah takıldıktan sonra da izlenimlerimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışırım. 

Ekstra olarakta kimle konuşsam Golf'ün ses sistemi takmak için diğer muadili araçlardan daha önde olduğunu çünkü kapıların ve akustiğinin daha iyi olduğunu duymak da beni çok mutlu etti. Mağlum kronik trim seslerimize yenilerini eklemek istemeyiz :)

Focal bambu 3-way:

image.png

 
Araçta olsun, ev hifi sistemlerinde olsun, bir ses sisteminin performansı  sistemin en zayıf halkası kadardır.

Ayrıca  aracınızda bir disco ortamımı, düşük volumde tüm bas mid tiz  sesleri duyabileceğiniz  canlı akustik müzik kalitesinimi istiyorsunuz. Ona göre komponent seçmelisiniz.

 
Araçta olsun, ev hifi sistemlerinde olsun, bir ses sisteminin performansı  sistemin en zayıf halkası kadardır.

Ayrıca  aracınızda bir disco ortamımı, düşük volumde tüm bas mid tiz  sesleri duyabileceğiniz  canlı akustik müzik kalitesinimi istiyorsunuz. Ona göre komponent seçmelisiniz.
Ben 2. Seçeneği bagajda hiç yer kaplamadan yapmak istiyorum. Bunun için en makul çözüm ne olur acaba.

 
@cptmetin subwoofer kendinden anfilimi uzerinde dugmeler sigortalar varda o yuzden sordum kendinden anfili ise guzel cihaza benziyor yanlis hesap yapmadiysam sadece anfi ve bass 5.000 tl yi geciyor gibi 🤔

 

@sertan Müzik türümü birebir anlattım, örnek araçta dinledim, ekstra olarakta almakta olduğum Morel'i ve Focal'i akşam üzeri dinleme fırsatım olacak. Fakat gerke Türkçe gerekse yabancı kaynaklarda Morel'in daha sıcak sesler verdiğini okuyorum. Tabi insandan insana değişecektir duyduğumuz tonlar. Bass için çok seçeneğim çünkü bagaj alanım önemli bu sebeple hem sağlam üzerinide eşya koymak için kullanabiliyorum. 

@yusuf Yusuf hocam bagaj önemli olduğu için bende yer kaplamayacak bir şekilde bass istedim fakat şöyle cevap aldım, birincisi arabaya özel keseriz biçeriz bagajda yer kaplamayacak şekilde yaparız ama maliyeti hazır basslarınkini geçer, ikincisi de golf ü sattın başka marka ya da model araç aldın diyelim o zaman bass kutusu hiç bir işine yaramaz dedi. Bu sebeple hazır olan sistemin daha mantıklı seçenek olacağını söyledi.

Benim aldığım model :

Kabin Boyutları: 472 x 334 x 120 mm

Ayrıca bunun üzerine ayakkabıları çıkartıp çıktı ve 75 adamı taşıdı.

audison-prima-apbx-10ds-25-cm-800-watt-kabinli-oto-subwoofer__1341040730958175.png


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt