Golf 7 rölantide titreme ve start stop sorunu


avni15

Yeni Üye
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Avni
Merhabalar ilk aracım olan 2014 model golf7 mi yaklaşık 4 ay once aldım. 72binde aldığım aracım ilk aldığım zamanlarda arasira rölantide içerisinde oturan insanı rahatsız edicek seviyede sallanarak titreme yapmaktaydı açıkçası çok sık yapmadığı için aldırış etmeden yoluma devam ettim daha sonra araca yaklaşık 2000km bindikten sonra aracım start stop üst üste 3-4 defa devreye girip çıktıktan sonra aracım aklınıza gelebilecek tüm arıza lambalarını yakarak devir 500ve1000 arasında geldi gitti ve araç gaz yemedi. Sonrasında 75bin bakımı geldi ve araç bakımı için gittiğimde arızayı ustaya belirttim usta sigorta kutusuna giden kablolarda problem olduğunu söyleyerek onarım yapabileceklerini söyledi ve hem servis bakımını hemde 275 tl gibi bi ücret vererek o onarımı yaptırdım. Velakin aracın titremesi hala geçmemişti calismamazlik yada arıza lambası yakmıyordu ancak ara sıra titreme devam etmekteydi ustaya bunu söylediğimde bunlarda kronik problem gözükmüyor dedi simdi aracım 78bin km ye geldi havalar soğuk olduğundan dolayı start stop devreye sokmuyordum havalar biraz ısındığı için start stopu tekrar devreye sokmaya başladım ve tüm arıza lambaların tekrar yanarak yine aracım gaz yememeye hatta mars bastığı halde çalışmamaya başladı. Sorunumu mümkün oldukça anlatmaya calistim böyle birşey yaşayan yada duyan varsa ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirse çok mutlu olucam. Not titremeyle ilgili servis değilde farklı bir ustaya gittiğimde enjektörlerden kaynaklanabilecegini söyledi, titremeyle arıza lambalarının tümünü yakmasının bir bağlantısı var mi bilmiyorum cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler.

 
@avni15 hocam keşke ilk seferde yetkili ye gitseydiniz. Muhtemelen sorun basit bir sorun. Daha önce bakımları yetkilide yapılmış bir araç ise iyi niyet de geçerli olurdu.

 
@yusuf araç zaten bu km ye kadar yetkili servis bakımlı yukarıda anlatmış oldugum serviste isparta başaran oto yetkili servis problemi çözemedi ıyi niyet garantisi devam etmekte

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@yusuf araç zaten bu km ye kadar yetkili servis bakımlı yukarıda anlatmış oldugum serviste isparta başaran oto yetkili servis problemi çözemedi ıyi niyet garantisi devam etmekte
O zaman servise tekrar gidip ücret ödemeden sorunu düzelttirin hocam. Biraz sert çıkın boşuna mı para verdiniz 👍

 
Merhaba arkadaşlar,

bu sorun akü ile ilgili olabilir mi?

 
Arkadaşla merhaba 

Benzer olay 45000 km deki 1.4 tsi aracımda basıma geldi aracı calıştırmak için kontağı cevirip bıraktım arac marş yaptı ama çalışmadı manuel çalıştırın yazdı ekranda tekrar denedim çalışmadı en sonumsa 30 sn ısrarla marş yaptım zor çalıştı araba gaz yemedi daha sonra eve gelip stop ettim tekrar marş yapınca sorun kalmadı sabah tekrar çalıştırmayı denedim başta gaz yemedi araba motor ışığı 5 6 kere yanıp söndü ve start stop arızası verdi araba şu an diken üstündeyim bir fikri olan veya başından böyle bir olay geçmiş arkadaş varmıdır. 

Hepinize saygılar

 

Geri
Üst Alt