Volkswagen Daha Fazla Dizel Otomobil Satmaya Başladı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Volkswagen geçtiğimiz yıllarda yaşanan skandalların ardından ID adını verdiği elektrikli ailesine büyük yatırımlar yapıyor. Tabi bu firmanın şimdiden dizel motorlu otomobillerinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor.

Hatta firmanın verilerine göre üreticinin ana vatanı olan Almanya'daki satışlar şimdiden yükselmeye başlamış. Volkswagen, firmanın 2018 yılında dizel satışlarının yüzde 4 oranında arttığını belirtiyor.

Volkswagen'in yöneticilerinden Jurgen Stackmann: "Almanya'daki dizel tartışmaları duygular ile şekilleniyor ve gerçeklikten uzaklaşıyor. Yüksek performansı ve tasarrufu göz önünde bulundurulursa, dizel motorlar önümüzdeki yıllar için de çok önemli bir teknoloji olacak."

Alman üreticinin son dönemde ürettiği dizel motorlar sadece yakıt tasarrufuyla değil, karbondioksit oranını yüzde 15 oranında düşüren yapıları ile de dikkat çekiyor. Volkswagen'in verilerine göre yeni ünite kilometrede 10 gram daha az emisyon sağlıyor.

Toplamda 6.244.900 adet otomobil satmayı başaran VW, geçtiğimiz seneye göre yüzde 0.2'lik bir artış gördü. Volkswagen Group'un toplam satış rakamı ise yüzde 1 oranında yükselerek 10.834.000 adete ulaştı.

Motor1

 

Geri
Üst Alt