Boya Koruma Laneti

  • Konbuyu başlatan Drsummertime
  • Başlangıç tarihi

D

Drsummertime

Arkadaşlar merhaba

İş yoğunluğumdan dolayı uzun süredir aktif olamadım. Golfcünün derdinden golfcü anlar diyerek müsadenizle başlığı açıyorum. Yaklaşık 6 ay önce 1 yaşındaki golfüme boya koruma yaptırdım. İlk başta herşey güzeldi güneşin altındaki duruşu parlaklığı vs. Gelelim bugüne arabamı güneşin altına koymaya korkar oldum. Yüzeyinde kocaman kocaman hare şeklinde çizikler kılcallar var ki anlatamam, iyice sinirimi bozmaya başlayınca yaptırdığım autoclub ismindeki şirkete gittim. Baştan savma cevaplarla istediğim cevabı alamadım ısrar ettiğim halde. Güzelim arabam kılcallarla dolu boya koruma yaptırmasaydım daha iyiydi şuan ki  halinden. İşin özü derdim bu arkadaşlarım, bu kılcalları nasıl yok edebiliriz veya tam olarak yok edebilir miyiz artık? Çok üzülüyorum arabamın bu haline...

E5A84AC3-50F7-46AD-96F6-21FF42D62CE0.jpeg

 
Hocam araca yaptırılacak bakım işlerinin bayileşmiş bakım yerlerinde ve yetkili servislerde yapılmasına şahsen gönlüm el vermiyor. Dediğiniz marka oldukça bilinen ve belkide iyi bayilerinin olduğu bir işletme ama malesef kötü işçiliğe denk gelmek mümkün.

Bunu en iyi detailing işi yapan bir yer yapabilir diye düşünüyorum. Bulunduğunuz ilde bilmiyorum fakat İstanbul'da bu işi yapabilecek birçok yer mevcut. Bursa'daki dostlardan da öneri gelebilir.

Ayrıca hangi adlı Autoclub bayisinden bu işi yaptırdığınızı da yazarsanız en azından başka gidecekler için de ders olmuş olur. Yaptığı işin arkasında durmayanlara beş kuruş para bile kazandırmamak lazım.

Müsait olduğunda @AdanaDetailing hocamız da önerisini sunabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmakAhmet hocam Bursa’dayım ben ve Bursa Özlüce AutoClub şubesinde yaptırdım. Sürekli aracımı yıkattığım yer idi ve gidip geldiğim yer olunca işçiliklerine güvendim, sözde 1 sene garanti veriyoruz diyerek insanları kandırıyorlar, 2 kere gittim yanlarına işçilerle bile zor konuştuk sürekli bahane ürettiler halbuki yapana kadar gayet ilgiliydiler. Boya koruma yaptırmak isteyen arkadaşlarım var ise kesinlikle burasının muhitine ismine bakıp güvenip yaptırmasınlar. Biz bi hata yaptık sizler yapmayın. Önerilerinizi bekliyorum hocam 

 
Son düzenleme:
@Drsummertime Hocam aracınız o hale gelmesinde birçok sebeb olabilir boya koruma da hareleri yok ettikten sonra hareleri siz yapmış olabilirsiniz . Başlıca sebebleri :

1. Kötü yıkama (fırça ,kostik ,tek kova )

2. Slikon bazlı pasta kullanılması 

3.Eğer yüzeyi cila ile desteklemediyseniz aracınız çizilir.

Uzun süre aracınıza haresiz binmek istiyorsanız . İyi bir yerde pastası yapıldıktan sonra güzel bir koruma ile boya koruma altına alınmalı . Koruma korumanın dayanıma göre yenilenmeli . Yıkarken ön yıkama sonrası çift kova ile yıkanmalı. Korumanın dayanımı artırılmak isteniyorsa cila desteklenmeli.  

 
Dby detailing de ankarada iyidir bu konuda, kendinizi üzdüğünüze degmez 400-500 tl arasında bir rakama hem çizikler gider hem hareler hemde boya koruma yapılır, lakin bu işlemi yaptıracağınız yere pasta işleminden sonra ciladan önce aracı ipa ile temizleyeceklerini ve bu aşamada çizik kontrolü yapacağınızı söyleyin, söyleyin ki size silikon bazlı iki yikamada uçacak ve çiziklerin geri geleceği pastalarla işlem yapmasınlar, bunu kabul ediyorsalar yaptırın rahat edin.

 
Arabami 22 subat 2017 yılında sifir olarak aldım 2 ayda 1 sonax bsd uyguluyorum o kadar memnunumki anlatamam

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mbonat Hocam bu 6 ay içerisinde sadece bir kere istemeden fırçayla yıkatmak zorunda kaldım, onun dışında arabayı tanıyorlar diye hep autoclub da yıkattım ki arabamı seven bir insanım özenirim yıkanmasına bakımına. Kaldı ki daha iyi görünsün diye yaptırdım ama arabamı berbat ettiler hakkımı helal etmiyorum. Bursa da önerebileceğiniz yer varsa bekliyorum hocam

 
@Serkanasn eksik olmayın hocam önerilerinizi dinleyeceğim, sanırım bursa da dediğiniz yerin şubesi yok

 
Son düzenleme:
Bursada yok evet zaten dby butik çalışıyor bayilik yok, ama sayın doğanarabacı size yardımcı olabilir, bursada bu konularda mutlaka bildiği önereceği biryer vardır, ama garanti olsun derseniz biraz pahalı olmakla ziebarta bir uğrayın yazılı garanti verdiklerini ve yaklaşık 30 yıldır bursada bu işle uğraştıklarını hatırlıyorum.

 
@mbonat Hocam bu 6 ay içerisinde sadece bir kere istemeden fırçayla yıkatmak zorunda kaldım, onun dışında arabayı tanıyorlar diye hep autoclub da yıkattım ki arabamı seven bir insanım özenirim yıkanmasına bakımına. Kaldı ki daha iyi görünsün diye yaptırdım ama arabamı berbat ettiler hakkımı helal etmiyorum. Bursa da önerebileceğiniz yer varsa bekliyorum hocam
Hocam maalesef fırça arabanın canını okuyor . Boya koruma yaptıktan sonra ph notr ve koruma dostu şampuanlarla arabayı yıkamalısınız. Öneri olarak bu işi butik olara yapan detailingciler var bursada bulup oralara gitmeniz. Bursa için bilen arkadaşlar yardımcı olucaktır maalesef bursada bildiğim bir yer yok.

 
Aracım tungsten gri

e990e7282f2003711682ddb44b932cd6.jpg


801c2ab0f392f208abc972ef1356fd21.jpg


4f33729b70aeb181137021ca1a947429.jpg


2778374b182dcb5637534d7991749438.jpg


 
@mbonat Çok haklısınız lakin fotoğraftaki izler spiral izi fırça değil, fırça biraz çizip solduruyor hare genelde cok defa kullanılmış dogru devirde kullanılmayan ve bir marka altinda 3-4 saatte yapilan pasta cila işlerinde oluyor.

 


Geri
Üst Alt