Golf 7 Frene Basın uyarısı


tuncer

Yeni Üye
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
İsim
Tuncer
Merhaba 2015 Golf7 1.2 comfortline sahibiyim geçen ay bir kaza yaptım ve kazadan sonra ışıklarda durduğumda frene basın uyarısı vermeye başladı. Yaptırdığım özel servise götürdüm fakat bilgisayara takmalarına rağmen şu ana kadar bir çözüm bulamadılar. Daha önce bu hatayı alan var mı?

 
-Sürekli mi veriyor bu uyarıyı ? Benim aracım 2013 model 2 kez verdi şimdiye kadar aynı gün içerisinde oldu oda.

-Işıklarda duruyordum bir anda kadranda bir şey belirdi , baktım frene basın yazıyor.Önce ne alaka dedim araba zaten autoholdda duruyor.Neyse madem istiyorsun al dedim bastım frene ışık gitti :D

-sonra ben kıl oldum tabii durup durup denemeye çalıştım yapmadı , sadece dik bir yerde durdum autoholdu tam tutturmadım frene dokunarak durdum orada tekrar bu uyarıyı verdi.O günnden sonra bir daha yaptıramadım.

-VCDSle baktığımda arıza koduda yoktu , sizde sürekli mi yapıyor bunu?

 
 Evet her gün alıyorum bu uyarıyı. İlk çalıştırdığım da bazen olmuyor ama 10 dakika sonra durduğum da tekrar bu uyarı geliyor. Cihazla bağlanıp resetlediler çözülür dediler eve dönerken tekrar aynı hatayı aldım.

 
 Evet her gün alıyorum bu uyarıyı. İlk çalıştırdığım da bazen olmuyor ama 10 dakika sonra durduğum da tekrar bu uyarı geliyor. Cihazla bağlanıp resetlediler çözülür dediler eve dönerken tekrar aynı hatayı aldım.
Yetkilide yaptırmak bu gibi noktalarda iyi oluyor. Adamlar düzeltmek zorunda. Geçmiş olsun.

 
Evet bende pişman oldum bu durumdan sonra yarın tekrar gidicem umarım bir çözüm bulunucak. Bulamazlarsa Vosmere götürüp faturayı onlara götürmek zorunda kalıcam. Teşekkür ederim

 
merhaba iyi günler,

Aynı hatayı bende alıyorum.ve bir kaldırıma sürtmeden sonra bu hatayı almaya başladım iki gündür devam ediyor..Acaba çözüm bulabildiniz mi?Teşekkür ederim..

 
Aynı hata bende de ilk çalıştırmadan sonra debriyajı bırakırken veriyor. 

Gün içinde başka bir zaman hata yok.

 
Genelde bu uyarıyı güvenlik kapsamında verir, örneğin kapının birisi tam kapanmadığında frene basın diye sesli ve yazılı uyarıyı verir, durduğunuzda da el freni otomatik olarak çekilir. Kapı/kaput sensörlerinde bir sıkıntı olabilir düşüncesindeyim. 

 
Bende daha önce böyle bir şey yoktu aracın hiç bir sıkıntısı yoktu.Kaldırıma çarptım araç dsg şanzuman lastik yırtıldı sonrada bu uyarıyı vermeye başladı acaba servise mi götürsem dışarda bir yerde mi baktırsam?

 
Merhaba 

Bugün itibariyle aynı hatayı bende almaya başladım. Start Stop açık trafikte araç duruyor sonrasında Frene basın uyarısı çıkıyor araç kendiliğinden çalışıyor.  Normal şartlarda frene basınca aracın durması ben gaza dokununca elektronik frenin devre dışı kalması gerekmez mi?

 

Aynı sorunu 2 aydır ben de alıyorum. Toplamda 6 kere oldu. İlginç bir şekilde hep aynı yerde oluyor. Arabayı sabah çalıştırıp 150-200 metre gittikten sonra oluyor. Ve araç gaz kesiyor. Durup P ye alıp stop edip yeniden çalıştırmadan düzelmiyor. Kaputu aç kapa vs yaptım. Yine tekrarladı.
 

Geri
Üst Alt