2019 GOLF GTI TCR Şehir Versiyonu


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
golf-gti-tcr.jpg

2018 Wörthersee etkinliğinde konsept versiyonu tanıtılan Volkswagen Golf GTI TCR, nihayet seri üretime geçirildi. Özel hot hatch, şimdilik sadece Avrupa pazarında satılacak.

Yola uygun Golf GTI TCR, markanın da yer aldığı TCR şampiyonasındaki otomobilden ilham alıyor. Volkswagen'in 2.0 litrelik turbo benzinli I4 motorunu kullanan hot hatch güç çıtasını 290 bg'e taşımış. Yalnızca 7 ileri DSG şanzımanla gelen GTI TCR, limitli kaydırmalı ön diferansiyel de bulunduruyor. 100 km/s hıza 5.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürat değeri normalde 250 km/s ile sınırlandırılmış fakat ekstra ücret karşılığında 260 km/s'e çıkmaya izin veren bir uygulama sunuluyor.

Dışarıdan baktığımızda TCR'ın ön splitter, farklı bir bagaj üstü spoyler, yeni arka difüzör, marşpiye ekleri ve siyah ayna kapakları gibi ekstralar taşıdığını görüyoruz. Delikli fren diskleri ile durma performansı güçlendirilen Golf GTI TCR, LED ön farlarla donatılmış. Standart olarak 18, opsiyonel olarak 19" çaplı jantlarla gelen özel GTI'da piste çıkmak isteyen müşteriler için yarı slick lastikler de sunuluyor.

İsteğe göre alınabilen dış görünüş paketinde ise karbon fiber ayna kapakları, siyah tavan ve bal peteği formundaki çıkartmalar gibi donanımlar mevcut.

Kabine baktığımızda ise saat 3 ve 9 yönünde delikli deriyle döşenen direksiyon simidi, mikro fiber ve kumaş koltuk döşemesi ve dijital gösterge paneli gibi ekstralar görüyoruz. Bu arada, saat 12 yönündeki kırmızı detayı söylemeden geçmeyelim.

Volkswagen Golf GTI TCR'ın Almanya fiyatı 38 bin 950 €'dan başlıyor.

gti-tcr.jpg

Test videosu:

 

Geri
Üst Alt