Golf 7.5 Başıma Gelen Kaza ve Maddiyat


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Merhabalar. Bugün sabah eve dönerken arabada başımın dönüp gözümün kararması üzerine kendimden geçmişim, kontrolümden çıkan araç yavaş akan trafikte önümdeki kamyonete arkadan vurdu. Şükür bende bir şey yok fakat aracın kaputu kullanılmaz hale gelmiş. Tam aracı satmayı düşünürken böyle bir talihsizlik oldu. Herhangi bir tutanak vesaire tutmadık karşı tarafta bir şey olmadığı için. Yani araç tamir sonrası hasar kaydına maruz kalmayacak. Kaput büyük ihtimalle değişir onarılması pek mümkün gibi göremedim. Aracın tamiri nasıl olur ne kadar tutar, sonrasında ne kadar bir değer kaybına yol açar bu olay arkadaşlar. Aracı 117 ye satmayı planlıyorduk, o fiyatlara aldık. Bu durumda tamir sonrası kaç paraya geri satılabilir? Yorumlarınızı bekliyorum.

IMG_6611.jpg

 
çok geçmiş olsun iyi ki size bir şey olmamış

 
Kaskonuz varsa bence serviste yaptırın. Özellikle yeni araç alırken kazası vs varsa her zaman servis kayıtlı olmasını isterim. Ama eğer sanayide yaptıracaksanız ise işlemleri fotoğraflayıp saklayın. Değer kaybı konusunda pek bilgim yok fakat hatasızlarına 117-118 istiyorlarsa 114-115 yazabilirsiniz bence. Geçmiş olsun.

 
@yarar42 kaskonuz varsa kaput değişir tampon boyanır ayrıca değer kaybını kasko şirketinden talep edebilirsiniz sıkıntı yaşarsanız bu konuyla ilgili takip yapan avukatlar var. Kaskonuz yoksa veya dışarıda yaptırırım derseniz fotoğraflar elinizde bulunsun satarken basit hasar diye gösterirsiniz ölücüler diye tabir ettiğimiz azcık hasar var diye çok fiyat kırmaya çalışanlar çıkar muhakkak, siz ilana koyduğunuz andaki aracın muadillerinden 3-5 aşağı yazar satarsınız. Fotolar elinizde olmazsa kaput değişikliği sorun yaratır.

 
Geçmiş olsun hocam. Ben kaputun yetkili serviste değişmesi taraftarıyım. Sanayide değişen kaput benim içime sinmez.

 
Tahmini hasar kaput değişirse 4-5 bin arası çıkar.Izgaralar değişir sol far kırıksa + 1000 de ona yazın. Kaskonuz varsa verin servise uğraşmayın. Maksimum + 3000 düşün fiyattan. Pazarlıkta ufak rakamlara çok takılmayın. Servis dışı yaptırırsanız ben şahsen almaktan uzak bile dururdum. Dışarda araca ne yapıldığı bilinmiyor çünkü. Servis en küçük vidayı bile değişir sorun yaşamazsınız . 

 
Geçmiş olsun fotoğrafta tamponun boyasının kalkıp kalkmadığı belli olmuyor . Trafikte arkadan biri eski aracımıza vurmuştu tamponda boya hasarı varmış gibi gözüküyordu fakat pasta ile girdiğimizde birşey kalmamıştı. Evde cif varsa süngerin yeşil olmayan tarafıyla tampona uygulama yapın eğer boya geçişi varsa alır .Izgara tamir olur gibi gözüküyor tamir etmeyi deneyebilirsiniz . Kaputa gelirsek servise giderseniz büyük ihtimal değiştircekler. İşini iyi yapan birkaç yere gidip kaput değişmeden düzelebilir mi diye sorun derim . Hepsini serviste yapsanız 5-10 bin arası tramer oluşcak bence gerek yok malum ikinci el piyasası belli .

 
@Salih Sayın sağolun hocam. farda bir şey yok sadece sağ tarafta o ızgaradaki krom parça çıktı veya kırıldı vw amblemi çıktı tampon ve kaput hasar gördü. yetkili serviste kaput değişmesi nekadar tutar acaba tahmini

 
@mbonat kaput büyük ihtimalle değişmeden başka çaresi yok çünkü bir kısmı delinmiş 

 
[mention=8391]yarar42[/mention] kaskonuz varsa kaput değişir tampon boyanır ayrıca değer kaybını kasko şirketinden talep edebilirsiniz sıkıntı yaşarsanız bu konuyla ilgili takip yapan avukatlar var. Kaskonuz yoksa veya dışarıda yaptırırım derseniz fotoğraflar elinizde bulunsun satarken basit hasar diye gösterirsiniz ölücüler diye tabir ettiğimiz azcık hasar var diye çok fiyat kırmaya çalışanlar çıkar muhakkak, siz ilana koyduğunuz andaki aracın muadillerinden 3-5 aşağı yazar satarsınız. Fotolar elinizde olmazsa kaput değişikliği sorun yaratır.
Hatalı olan taraf değer kaybını nasıl isteyecek hocam? Bildiğim kadarıyla hata karşı tarafta ise karşı taraftan istenebiliyor değer kaybı. Ama hocamızın kazasında hatalı kendisi. Bu durumda değer kaybı istenemez diye düşünüyorum.
@yarar42 hocam geçmiş olsun. Kaputun değişip değişmemesi ile ilgili önce işinin ehli birkaç ustaya gösterip karar verin. Belki göçük düzeltme gibi yerler burayı düzeltebilir ve kaputun yarısı boyanırsa sorun giderilecektir. Tabiki mümkünse.

Yetkili servis doğrudan değiştirme işine gidecektir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geçmiş olsun hocam. Tamponda bir şey yok gibi gözüküyor, boya ile hallolmaya kalmadan pasta ile bile geçer belki. Kaput ve panjur değişir muhtemelen. Cebinizden yaptırırsanız 6-7 bin lira bir fatura karşınıza çıkabilir gibi gözüküyor. Cana geleceğine mala gelmiş. Allah daha büyük kazalardan korusun.

 

@yarar42 Değerli Hocam; çok büyük geçmiş olsun, iyi ki size bir şey olmamış.

Bizim araçların kaputlarının onarımı olmuyor diye biliyorum, küçük hasarlar dışında.

Ama kaput değişmiş de olsa sonuçta elinizde kazalı halinin fotoğrafları mevcut. Bu kazadan dolayı araçta önemli bir değer kaybı olmayacağını düşünmekteyim. Anladığım kadarıyla siz kasko yerine kendiniz yaptırmayı düşünmektesiniz. Böyle olursa tramer kaydı da olmayacağından, satacağınız kişinin sorun çıkarıp fiyatı indirmeye çalışacağını zannetmem.

Tekrardan çok geçmiş olsun.

 

Geri
Üst Alt