Direksiyon uyarı ışığı


hengemen

Üye
Katılım
26 Haz 2016
Mesajlar
112
Tepkime puanı
8
İsim
Sarp
Merhabalar. 2016 model Golf 7 2016 allstar aracım park alanından çıktıkdan 30 saniye sonra sarı direksiyon ışığını yaktı ( yanıp sönme değil) 10 saniye kdar sorunsuz kullandım ve arabayı 1 dakikalığına kapatıp açtım sorunsuz devam ederken 30 saniye sonra yine sarı ışık yandı ve arkasına araba bip bip uyarı verip kırmızı ünlemli ışık hiç sönmeden yanmaya başladı. Bu sırafa direksiyonum motor çalışmıyormuş gibi sertti. Kapatıp açmam sorunu çözmedi 500m sonra gitmem gereken yere kadar kullandım ve servisi aradım şimdi çekici bekliyorum. Sorum şudur servisin fazla masraf çıkartmasından korkuyorum sadece hidrolik mi boşaldı yoksa başka bir sorun varmıdır ?

Teşekkürler.

 
Bence direksiyon kayısı atmıştır buna baglı olarak devirdaim pompasıda olabilir fan felanda kırılmış olabilir bence kayıştır şimdiden gecmiş olsun

 
Sonucu bizimlede paylaşırsanız sevinirim saygılarımla

 
Merhaba. Yakin gecmiste golf 5'imizde ayni problem olmustu. Onceleri sari yandi, sonra kirmizi. Direksiyon hidrolik kutusundaki sensorde bir sorun varmis. Servis 9-10 bin civari ucret cikarmisti kutuyu degistirmek icin. Servise yaptirmamistik tabi. Bizim aracta, bu sensor sorunu icin kutunun degismesi gerekiyormus. Sadece sensorun degisebilecegi kutular da varmis ama bizim kutuda sadece sensor degismiyormus ne yazik ki.

 
@bf417 Servise goturmeden once tanidigimiz bir ustada gostermistik zaten. Sari isik yanmaya basladigindan itibaren ustadin haberi vardi durumdan. Kirmizi yaninca da direksiyon donmez oldu. O soylemisti sorunu. Servis de durumu teyit etti sadece. Kutuyu getirtip degistirdi. 2-2,5 bin liraya yaptirmistik.

 
@Zaytung hocam sorun belli oldu. Araçta direksiyon kutusu yanmış. Kıbrısta bulunduğum için kıbrıs servisi 14.000₺ masraf çıkarttı parça fiyatı. Aracın bakımları yetkişi serviste yapıldığı için fabrika %70 ücreti karşılıyormuş. 4300₺ karşılığında direksiyon kutusu değişimi ile sorun hallolacak.

 
@Zaytung saolasın hocam.

@KabileReisi valla bir fikrim yok. Elektronik sistem olduğu içinde pek güvenmiyorum sonuçta kodlama ile yapılıyor parçalar.

 

@hengemen geçmiş olsun servis bakımınızın olmadığını düşündüm bir an ve benim olmadığı aklıma geldi 😀 masraf büyük, parçayı değiştirmek zorunlu bu bakımı gidip yıllar sonra tekrar serviste yaptırsam iyi niyetim olur mu acaba 😀

 

Geri
Üst Alt