Yolcu camı sorunsalı !!


carawona

Üye
Katılım
10 Haz 2018
Mesajlar
57
Tepkime puanı
11
İsim
Furkan
Arkadaşlar herkeze hayırlı günler , bu sabah araca bindigimizde sol arka yolcu camını açmak istedik fakat ne kapıdaki butondan nede şoför kapısındaki butondan hatta kumandadan 4 camı aynı anda açmayı kapamayı denedim ama hiç bir şekilde açılmıyor cam butonlar etkisiz halde sorun için bilgisi olan varsa çok yardımcı olur şimdiden teşekkürler hepinize 🙏🏻 

 
@carawona hocam bazen takılıyor eski aracımda başıma gelmişti akşama düzelmişti veya motoru arızalanıyor yapılacak bişey yok kilitçi yolu gözükmüş garanti varsa servis halleder.

 
Kablonunuz varsa hata kodlarını okutun ve silin yoksa akü kutup başını sökün geri takın ve öyle deneyin

 
@bf417 malesef garantimiz yok servis bakımlıyız arayıp sormadım ücretsiz yaparlarmı acaba ?

 
@mbonat malesef kablom yok kutup başları ne alaka onu anlayamadım 🧐

 
Camın kapı içindeki mekanizması arızalanmıştır.Aynı sıkıntı benim aracın  iki camında  olmuştu. Toz veya pislikten  dolayı sanırım meydana geliyor.Set komple satılıyor.satılıyor. Orjinali pahalıdır.Ancak yan sanayi 150-200 TL bulabilirsin.Montaj hariç.

 
@Ceterus06 sonradan düzelende var bozulmuştur diyende beklemedeyim şuanlık hafta sonu vw ci bir arkadaşla bakıcaz.

 
@carawona Eğer tuşlara bastığınızda hiç ses gelmiyorsa motor kendini korumaya almıştır . Mekanik bir sorun yoksa elektroniksel bir sorunsa kutup başlarını söküp bekledikten sonra tekrar takarsanız büyük ihtimal koruma kalkar. 

 
Evet hiç ses yok cam dügmesinin ışıgı aktif çalışıyor dediginiz röle sesi tık tık diye hiç gelmiyor , kutup başlarını sökünce teyp parola sorarmı acaba ?

 
@carawona ben alarm sirenini takarken 1-2 saatliğine aküyü sökmüştüm hiçbir parola ihtiyacı ile karşılaşmadım aküyü taktıktan sonra esp abs gibi birçok arıza yanıcak 1-2 km sürünce düzeliyor .

 
@mbonat dediginiz gibi aküyü söküp denedim degişen bir şey olmadı , kumandadan açılıp kapanmıyor artık camlar sorun arttı :D

 
@carawona  :) hocam kumandadan açılıp kapanmamasının 2 sebebi vardır birincisi ekrandan konforlu açma kapanmış olabilir ikincisi ise kalibrasyonu gitmiştir kalibrasyonuda şöyle yapıyorsunuz  cam açma tuşuna basılı tutun tamamen açıldığında 2-3 saniye tutun sonra tamamen kapatın 2-3 saniyede orda tutun bunu tüm camlar için yapın .

 
Sol arka cam hiç açılmıyor onu nasıl yapıcaz😄 hafta sonu vag kablosu olan bir arkadaşla buluşucam sorunu orda bulucaz inşallah teşekkürler yardımınız için 🙏🏻

 

@mbonat bugün üstün çabalarım sonucunda sorunu hallettim saat gibi çalışıyor şuan sol arka cam , çözüme gelicek olursak kapı baglantı yerindeki elektrik soketinin içerisinde bir adet pin kırılmış ve o kırılan pin bütün camları kumandadan açıp kapatmayı etkiliyordu kırılan pini oto elektrikçisinden 1 tl karşılıgında satın alıp degiştirdim (elektronik bilgi ve pratige sahibim) sorun ortadan kalktı umarım bir arkadaşa faydamız olur ;)

 

Geri
Üst Alt