Sizce İdeal Yağ sıcaklığı Ne Olmalı


@33hasan33 ideal derken yağı mı kastediyosunuz yoksa aracı mı araçta gördüğünüz sıcaklık 100 dereceyi geçmemeli ama yağ için bir şey söyleyemeyiz yağın özelliğiyle aracın motoruyla iklmle alakalı bir durum soğuk bölgelerde yaşıyorsanız sizin için geç ısınan yağ uygun değildir daha ince ve daha çabuk ısınan yağ kullanırsınız ama tüm şartları dengeleyen bence üreticinin önerdiği yağlar fazla maceraya gerek yok binlerce km farklı iklimlerde test edilip üretiliyor.

 
@bf417 Yağ Sıcağından bahsediyorum. vw önerdiği maximum yağ sıcaklığı nedir acaba, merak ettimde.

 
Sanirim gördüğüm en yüksek yağ sıcaklığı 109 dereceydi

 
@33hasan33 hocam normal kullanım şartlarında 90 110 derece ama 520 bmw ile 130 dereceyi gören de var yani yağlar bunun kat kat fazlası için üretiliyor ısıdan korkmayın yılda bir değiştirin kafanız rahat olsun.

 
@Duhansahin ne kadar sürtünme o kadar ısı hocam 2k ile 4k devir elbette ki aynı olmayacak ama şunu da unutmamak gerekiyor gereğinden fazla her derece motora ve diğer aksama zararlı.Siz sıkıştırınca 110 115 dereceyi görürsünüz testler 400 derecelere varan sıcaklıkta yapılıyor osıcaklıklarda bile yağ dayanıyor ama test sonucu o yağla iyi asfalt atılır.

 
110 üstü görmüştüm yüksek hızda veya gazlarken değilde genelde ayağımı gazdan çektiğimde ısınıyor çok ısınırsa uyarı veriyor diye biliyorum .

 
benim gördüğüm 90  .uzun yolda 100 maximum

 

@mbonat yazın yüksek hız ve hafif rampa yukarıya dogru çıkarken 118 gördüm bende en son ancak sıcaklık uyarısı almadım bu zamana kadar

 

Geri
Üst Alt