Min. Seviyesinin altına düşen antfriz sıvısı


Photographer

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
6
İsim
Serhat
Merhaba,

bu akşam aracımın kaputunu incelerken motor soğutma suyu G13’ün min. seviyesinin altına düştüğünü fark ettim. Konuyla alakalı olarak danışacaklarım olacaktı. Aracı aldığımdan beri 6 yıl oldu. 97bin kmde.. daha önce ne antfriz suyu ekledim ne de değiştirdim. 

Sizce nasıl bir yol izlemek doğru olur? Servise gitmeme gerek var mı? Piyasada satılan herhangibir . g13  olabilir? 

Ekleme yapmak yeterli olur mu, yoksa değişim mi yapmalıyım?

 
2015 tdi dsg aracımda da aynı durum söz konusu aracım 4 ay olmadı daha bakımdan çıkalı ama antifiriz suyu benim de minimum seviyesine denk alttaki çizgiye acaba neden kaynaklı?

hafta sonu servise göstercem inş

 
Upvote 0
@palsak aracım düz vites 2013 ocak trafiğe çıkışlı 97bin kmde. Doğuşu aradım fakat bi türlü yetkili birine ulaşamadım. Erel’de de zor oldu ulaşması... sonunda bir yetkiliyle görüştüm ve ikaz vermediyse üzerine saf su ekleyip kullanabilirsiniz dediler.. daha önce hiç antfrizin değişmediğini söyledim, kendisi sorun değil antfriz ömürlüktür önemli olan derecesidir dedi.. ben de bilemedim ne yapsam...

 
Upvote 0
@Photographer sayın hocam aynı uyarıyı ben de aldım,antifriz minimum seviyenin altına düşmüştü su ekledim yaklaşık 2 ay geçti aradan şu an için problem Yok.Ayrıca servisle görüştüm su ekledikten sonra herhangi bir uyarı vermediyse sorun olmaz dediler.

 
Upvote 0
Hava soğuk olduğundan minimum seviyeye veya çok az altına düşebilir. Motor normal çalışma sıcaklığına ulaştığında mininum üzerine çıkabiliyor ise sorun yok demektir. Su bile eklemesenize gerek yok. Motor sıcak iken hala mininum altında ise su eklemeli veya uzun süreli ara ara gözleyerek kaçak var mı diye bakabilirsiniz.

Soğutma suyu çok azalırsa zaten uyarı lambası yanar. Hatta genleşme kabında su kritik seviyeye düşerse sesli olarak da öter kırmızı ışık yanar.

Antifirizli Suyun rengi de güzel kırmızı olmalı. Kahverengi çamur gibi ise yine servise başvurmalısınız.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@calik teşekkürler değerli bilgiler için... su ekledikten sonra hiç kullanmadım. Kapamı garajda yatıyor kendisi 😁

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt