Golf 7 Dgs diesel rölanti titreme ?


Ak01

Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
İsim
Hikmet
Meraba arkadaslar aracim 2015 model golf 7 tdi otomatik dgs arac kirmiZi isiklarda vites D iken hafif titreme sallanti gibi frene basinca cok anliyorsun koltukdan hissediyorsun. Her zaman yapmiyor ara sira sicak soguk fark etmiyor. Bu neden yapar? Arac P de iken yapmiyor. Yardimlariniz icin tesekkürler

 
Merhaba Hocam,

kırmızı ışıkta beklerken Tam frene basarak Auto Hold yardımıyla aracınızı durdurdunuz mu bunu hissetiğiniz durumda? yoksa star stop devre dışı ve siz kendiniz yarım fren yada az baskı uygulayarak mı bu pozisyonda yaşadınız sarsıntıyı ? Aracınız dsg olduğundan tamamen vitesten çıkmamış olma ihtimalinden bu soruların yanıtı önemli. 

 
Kirmizi isikta tam frene bastim öle denedim yine hafif sarsinti. Auto hold acikkende denedim yine ayni hafif salama hissediyorum bunu frende ve oturdum koltukda hissediyorum direksiyon ve vitesi elledimde en ufak sallama titereme yok. Bende akil erdiremedim. Star stopp devre disi kullaniyorum. 

 
Merhaba, aynı sorun bende var. 2013 tdi dsg

 
@Ender hocam aynı durum bende de zaman zaman oluyor ama şunu fark ettim ki,yüksek devirlerde kullanım yaptıktan sonra durduğumda titreme ve devir saati 1'in altına inmiyordu,bir seferinde aracı P konuma alıp motoru kapadım ve 10 saniye sonra çalıştırdıktan sonra düzelmişti,fakat bazı sabahlarda ise marş hem geç alıyor ve titreme oluyor!!

 
Benim tahminim aracın kısa mesafe kullanımı ile dpf dolabiliyor. Araba dpf'yi temizlemek adına rolantide deviri yükseltmiş olabilir buda sarsıntılı çalışmaya sebebiyet vermiş olabilir.

 
Üc gün önce hava sogukdu ve normal diesel koyuyodum euro diesel koydum üc gündür yapmadi kulana kursun

 

Geri
Üst Alt