arka sis farları !!


carawona

Üye
Katılım
10 Haz 2018
Mesajlar
57
Tepkime puanı
11
İsim
Furkan
bugün havanın sogukluguna ragmen led stoplarımın bagaj kısmındaki sinyaller yanmıyordu dıştan paralel hat sinyal felan derken bir şekilde hallettik onu hazır bagaj kapagını sökmüşken sag arka sis farınada sol taraftan (orjinal çalışan sis farından ) hat çektik fakat sag sis çalışmadı stop içinde baglantısımı yok nedir bir türlü çözemedik yardımcı olabilicek üstadlara duyrulur stoplardamı sıkıntı şimdiden teşekkürler ;)

 
Orjinal de sağ sis lambası yoktur Hocam ondan kaynaklı olabilir.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ender hocam sonradan takılma led stop var araçta gördügüm kadarıyla içerisinde ledlerde mevcut ama konuyu çözemedim bir türlü

 
Yeni üretim araçlarda arka sis lambası sadece sürücü tarafta yanmaktadır. Benim Yeti'de de durum aynıdır. Hatta ampulünü söküp kontrol ettim sağlamdı. VAG-COM/Vcds.exe ile açılabilir, bendeki kablo ile yerini bulamadım. Sağdan direksiyon/sürücü, soldan direksiyon/sürücü (RHD, LHD) seçeneğine bağlı olabilir?!

 
@rsimsek vagcom ile bir alakası yok çalışan sisten direk paralel hat çektim fakat aklıma gelen tek şey ledlerin stop soketine baglı olmaması başka bir ihtimal göremiyorum.

 
bugün havanın sogukluguna ragmen led stoplarımın bagaj kısmındaki sinyaller yanmıyordu dıştan paralel hat sinyal felan derken bir şekilde hallettik onu hazır bagaj kapagını sökmüşken sag arka sis farınada sol taraftan (orjinal çalışan sis farından ) hat çektik fakat sag sis çalışmadı stop içinde baglantısımı yok nedir bir türlü çözemedik yardımcı olabilicek üstadlara duyrulur stoplardamı sıkıntı şimdiden teşekkürler ;)
Sağ sis farının yanmaması Alman arabalarına özgü bir özelliktir, Alman arabalarında arka sis farlarından "sadece sol tarafta" olan aktiftir., aslında sağ tarafta da sis farı ampülü mevcuttur fakat sağdaki sis farı lambası yanmaz.. Sebebi ise; sis şartlarında araba kullanmak çok farklı bir tecrübe ister ve siste uzun süreli araba kullanırken yön duygunuzu kaybedebilirsiniz, yolun hangi tarafı gidiş yönü hangi tarafı karşı istikamet bir anda kaybolur.. Bir anda kendinizi asfaltı, yol çizgilerini, 10m önünüzü göremiyecek kadar  yoğun bir sis içinde bembeyaz bir bulutun içindeymiş gibi bulabilirsiniz.. İşte bu sebeten sadece soldaki sis lambası yanar ve önde bir araca yaklaştığınızda sadece sol yandığı için geçiş yönünü algılamamızı sağlamasıdır.. Şimdi peki arkadaş neden o zaman sağ taraftaki sis lambasının ampülünü koyuyorlar diyebilirsiniz.., Hemen açıklıyayım Alman her ihtimali düşünür ve hiç bir hataya mahal vermiyen bir felsefeye sahip olduklarından, sağdaki tesisatı çekilmemiş sis farının ampülünü eğer ki olurda park yada fren lambalarımızdan biri patlarsa acil durumlarda yedek olarak kullanmamız, patlayan ampül yerine değiştirmemiz için koymaktadır. (Yapısı gereği Led stoplarda ampül değişimi mümkün değildir)

 
Benim demek istediğim bu arabalar sadece soldan direksiyonlu/sürücülü üretilmiyor, İngiltere gibi soldan trafik olan ülkelerde sağ sis yanıyor. Daha eski tarihlerde her iki sis yanmaktaydı. Yeni standartlarda sadece sürücü taraf yanmaktadır. Kendim aktif edemezsem de (bende çıkmadı), yabancı forumlarda her iki sisin aynı anda aktif edilmesi kodları mevcut. Ayrıca çalışandan çekilen paralel hat ile yanmıyor olmasında muhtemelen başka bir sorun var.

 
@rsimsek hocam benim aracımdada( 2017 comfort) iki taraftada tek taraf yanıyor sis mevcut yanlış hatırlamıyorsam arkasındaki soket boştu , akşam bakarım eğer tesisatı varsa büyük ihtimal kodlamayla açabailiriz

 
Bir çoğu gibi biraz da önceki arabalardan alışkanlık ve aracın sağı solunu kontrol ederken fark ettim. Ampulleri led yaparken özellikle kontrol ettim bir sorun göremedim. Üstelik ampulu söküp sol tarafa takıp denedim ampul de sağlamdı. Sonra dediğim gibi kodlama ile olacağını düşündüm ve bulduğum kodlarla açmayı düşündüm fakat benim modulde çıkmadı maalesef. Bilimsel bir gerekçesi varsa kabullenmek zorundayız. Canımızdan kıymetli hiç bir şey yok!

 
@mbonat hocam bendeki sokette boştu dedigim gibi paralel hat çektim çalışması gerekirdi şuan tek bir ihtimal var çektigim kabloda kopukluk var yani bir tek o aklıma geliyor müsait bir zamanda biraz daha inceliyicem çözümü bulursam güncellerm konuyu.

 
@carawona hocam bi ölçü aletiyle ölçme yaparak kabloyu kontrol edin artıyı artıya eksiği eksiği takınca kağıt üstünde yanması gerekiyor :)

 

Geri
Üst Alt