Volkswagen Data Plug Gerekli mi ? Gereksiz mi ?


Recep_Gul

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
14 Tem 2018
Mesajlar
2,637
Tepkime puanı
2,920
Konum
Berlin
İsim
Recep
Okuyan herkese hayırlı günler, dün youtubede videosuna denk geldiğim bir parça...VW parçası "Data Plug" bunun sayesinde aracında olup biten eksilen tamamlanması gereken ne varsa görebiliyorsunuz....Fakat Ne kadar gerekli ne kadar gereksiz olsa ne olur olmasa ne olur diye düşündüm ve karar verip almadan önce sizlere bir danışayım istedim ? 
Kullanan veya kullanıp memnun kalmayıp çıkaranlar olduysa bilgilendirirseniz sevinirim. İlgili videoyu paylaşıyorum !




 
başka bi konuda bahsi geçti bende merak edip nete baktım. amazonda kullanıcılar bayilerde ücretsiz olduğundan bahsetmiş. bizde durum farklıdır büyük ihtimalle. ama bence kesinlikle gerekli. araç hakkında oturduğun yerden tüm durumunu görebiliyorsun. yurtiçinde fiyat bilgisi varmı bu arada.. 

 
@gokayozyer Bayiiler'de ücretsizmiymiş :D  tabii ki hayır. Volkswagen bayii'sinede baktım ben,hemen hemen amazondaki fiyatı ile aynı. Yurtdışındaki fiyatı 44.99€ Yurtiçi fiyatını bilemiyorum.

 
Bu gece bu cihaz dikkatimi cekti tıpkı carnet gibi bununda Türkiye desteği yok , appstoreden uygulamasini indireyim dedim ona bile izin vermedi apple , :)  

 
@Recep Gül 

arkadaş tam mahrumiyet bölgesiyiz yaw.. arabayı sat appconect yok, dataplug yok. o yok bu yok ver parayı al arabayı sür.... ! 

bizim doğuştan cacık olmaz. 

 
Çok gerekli birşey değilmiş gibi geldi onun yerine telefona bağlanabilen obd aparıtı ve güzel bir program ile daha fazla bilgi okuyabilirsiniz arıza kodu vb silebilirsiniz hatta kodlama bile yapabilirsiniz

 
@mbonat 
Kararsız kalmamın tamda sebebi buydu işte....Daha detay veren öğeler var. Hani olsada olur olmasada olur gibilerinden....Extra olarak kodlama sağlayabilseydi alınırdı belki ama bu şekilde sadece yakıt vs bilgisi veriyorsa bunlara pekte gerek yok gibi.

 
@gokayozyer 
Bizim bi yakınımızda Tiguan aldılar,ayıptır söylemesi 50 Bin euro...Onlardada ne carplay açık ne sesli komut açık...Sıfır araba alınca bunlar extra'ya giriyor extra para ödeyip açtırıyorsun. Fiyatıda öyle böyle değil 200€ civarında....Adam o kadar para saydı araba aldı dediğin gibi o yok bu yok.. =) Koca arabada 1 tane usb girişi var ya en çokta ona güldüm.

 

 
Bunun yerine obdeleven veya carista alın daha iyi. Programlama da yapabiliyor bunlar.

obd11 daha pahalı ama tek sefer ödemeli.

carista da ise adaptör 10$. kendi uygulaması ise yıllık veya haftalık ücretli, adaptör ile ilk ay ücretsiz. Kendi uygulaması ile özellik açıp kapatılabiliyor. diğer obd uygulamaları da destekliyor.

https://obdeleven.com/en/

https://caristaapp.com/

 
Bu ürünü başka bir sayfada paylaşmıştım, arkadaşların dediği gibi ilk çıktığında belli bir süre İngiltere de ücretsiz verilmiş, amazon da satılanlarda ücretsiz alıp satan kişiler. Ben bu ürün yerine alternatif bir ürün buldum, + olarak araç takip işlemi yapıyor, https://www.vodafone.com.tr/v-yasam/urunler/v-araba.php data plug a sim kartı takılamadığından sadece araç içindeyken bağlantı kurabiliyorsunuz, ama vodafone un pazarladığı arvento nun destek verdiği linkini paylaştığım Treyki Auto cihazı sim kart girişli olduğu için, uzaktan tüm olup bitenleri izleyebiliyorsunuz. Keşke cam açık mı kapılar kitli mi diye de kontrol etme özelliği olsaydı hemen alırdım.

saygılarımla

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt