GOLF 7.5 mu, Leon xcellence 2018 Mi ?


umut01

Üye
Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
52
Tepkime puanı
28
İsim
umut
Arkadaşlar herkese merhabalar...

elimde yeni golf var.. comfortline.. manuel.. ve atlantik mavi..1.6 dizel..

aracı tanıtmama gerek yok zaten. herkes biliyordur.. resimlerini burdan atim..

bunun yanında yeni Leon var.. xcellence serisi.. bu arac full.. ve otomatik. sanruf, full led, anahtarsız calıştırma vs.

kıyaslarsak hanqisi sizce mantıklı? golf'ü satıp leonu almayı düşünüyorum..

biliyorum golf cok cok üstün ama leon'nun en full paketii olunca hoşuma gitti..

düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorumm.. şimdiden cok teşekkürler arkadaşlar.

SEATLeonST1016Int.jpg

f46a9e29-6e65-42c2-9eae-0479f8d1934f_image_for_silan_9958283_580x435.jpg

 
2-3 gün leon kiralayıp öyle karar vermeniz sizin için daha iyi olur

 
Anladığım kadarıyla Comfortline standart opsiyonları size yetmemiş hocam. Leon bir alt kalitede bir araç. Çok fazla konfor ve iç kaliteye önem vermiyorum, biraz oralardan ödün vereyim ama donanım istiyorum diyorsanız kesinlikle alın. Aynı özelliklerdeki bir Golf için üstüne en az 30-40 bin lira koymanız gerekecektir. Konforum düşmesin diyorsanız da Comfortline'a binmeye devam edip 5-10 bin lira masrafla replika j led + orjinal led stop alabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Leon... cunku fiyat performans onemli.

 
Dış tasarım olarak leon derim ama iç konfor istiyorsanız golfü tek geçerim leonlar gerçekten cok karizmatik araba heleki kırmızı FR gerçekten can alıcı bi araba ama işte gel gelelim iç konforuna gerçi 2017 yeni kasa leon içide hemen hemen golfü yakalamaya başladı diyebiliriz enazından elektronik el freni geldi :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam xcellence leon comfortline golfe göre donanım olarak çok daha dolu , aynı paralarsa bence düşünmeden geçin .

 
MK7 Golf ile Leon ilk defa çıktıklarında Golf bir hayli öndeydi ancak vw dizel skandalı yüzünden yeni nesil Golfe kadar satışları yukarıda tutmak için Golfe basit bi estetik yapmışken Leonu piyasa standartlarına göre güncelledi. Şu an yeni Golf aldığınızda 2012 de ilk nasıl çıktıysa donanım ve kalite olarak %95 aynı ancak Leon donanım olarak 2016-17 yılında.

Ben 2018 yılında 2012’den kalma bir arabaya yatırımın (özellikle bu ekonomide)  bir hayli mantıksız olduğu görüşündeyim. :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hep mk8 konuluşuluyor ne zaman gelecek diye? (kabul burası golf forumu zaten)

mk8 her ne zaman gelecekse bundan 3-5 ay daha erken yeni leonun gelmesi  çok mutemel 2019 da. legal yada illegal (feyk) leon fotoları daha radikal daha mantıklı

elde makyajlı 7,5 varken ve araç daha 1-2 yıllık iken ! kasası değişecek leon seneye eski leon olacağından burun kıvrılacak hal alabilir

bu nedenle ben tekrar devlete kdv+ötv ödemez tetikte beklemeyi tercih ederim.hem mk8 golf için hem mk4 yeni leon için

haa aracınız 2013-2014 golf olsaydı 4 yıldır binilme durumunda sıkılma katsayısı yüksekliğinden evet yenileyin derdim tabi.

birde manulden otomatiğe geçiş zorunlulugu çok elzem mi? bu iyi analiz edilmeli ?

 
tüm arkadaşlara cok teşekkür ederim.. golf bana göre üstün bir araba. donanım olarak, evet biraz düşük.. leon xcellence serisi en dolusu olduğu için  göze hoş geliyor..

biraz mantıklı düşünmek gerek tabii.. yoksa benim arac confortline değilde higline olsa takas düşünülmez bile..

 
Hiç Leon forumuna göz atmadım, çok fazla kronik sorunlarıyla alakalı bilgim yok, lakin Golf hakkında ne sorsanız forumdan birileri çıkıp entry girildikten 3 dakika sonra cevap atıyor; şundandır, bundandır diye. Ben, kronik sorunların sayısı ve niteliğinin de seçiminizde göz önünde bulundurulması taraftarıyım. Birkaç sene öncesine kadar (MK 7 araçlarımız çok eskimediği için) Golf'ün kronik sorunlarından "çok fazla" bahsetmezken, şimdi yer yazı ortak sorunu yaşayan insanlarla dolu. Far lekelenmelerinden şanzımana, elektromekanik park freninden yakıt pompasına, trim seslerinden burçlara, multimedia ekranından yağ yakma sorununa, aracı P konumunda terk edinizden (ki yüzlerce kişi muzdarip) uğultu sesine, sayamadığım daha onlarca kronikleşmiş sorundan kronikleştiğini henüz keşfedemediğimiz birçok soruna kadar kabullenip satın aldığımız veya satın almayı düşündüğümüz Golf'ü, duygusal davranmayı bir kenara bırakıp diğer alternatiflerle (okuyup, araştırıp) kıyaslamak gerektiği kanaatindeyim. 

 
@serology55 düşüncelerin için çok teşekkürler.. tabii ki bol bol araştırıldıktan sonra karar vermek lazım..

malüm fiyatlar en yukarda..

 
Golfün leona göre üstün 2 özelliği var. 1. yalıtım ( çözülebilir 2000tl ye ) 2. ve en kritik artısı bağımsız süspansiyon, malesef buna yapacak bişey yok ve çok fark ediyor konfor olarak.

 

@Balistique ++ ic malzeme kalitesi, konsol ve koltuklar.

 

Geri
Üst Alt