Geri viteste ayna konum sorunu


Aga6005

Yeni Üye
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
İsim
Gürkan
Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. 2014 model midlineplus aracım var. Aracın gizli özelliklerini açtırdım ancak geri vites ayna indirme fonksiyonunda sıkıntı var. Geri vitese takınca ayna aşağı iniyor ancak tekrar düzeldiğinde daha yukarı konumda bırakıyor. Ve her kullanıldığında bu tekrar ediyor. Yaklaşık 3 4 kez kullanımdan sonra ayna gökyüzünü gösteriyor. Yani aynanın konumu sabit kalmıyor. Bu konu hakkında fikri olan var mı. Kodlamayı yapan kişi bazı golf ve passatlarda böyle olduğunu söyledi. Tekrar tekrar ayna ayarlamak zorunda kalınca hiç bir pratikliği kalmıyor

 
Hocam malesef gizli özellikle aktivasyon yapınca böyle çalışıyor. Orijinal olarak bu özellikle bayiden çıkan araçlarda bu sorun yok ama sonradan açtırınca oluyor. Birkaç ay önce aynı sorundan bende konu açmıştım. Bi çözüm bulunamadı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Ömer Kahraman anladım hocam sırf bu özellik için gitmiştim diğerleri elzem şeyler değil ama malesef çalışmayacak demekki. Teşekkür ederim.

 
Hocam kendi aracımda bu özelliği kodlamayla  açtım ve uzun süredir sıkıntısız olarak kullanıyorum . Acaba kodlamayı yapan kişi eksik mi kodlama yaptı . Aracım 2017 standart comfortline golf  

 
@mbonat hocam kodlamayı yapan kişinin bana söylediği bazı golflerde fabrikasyon olarak yazılımın her seferinde 30 derece indirip 40 derece kaldıracak şekilde olmasıymış.

Siz kodlama yaparken derece ayarı yapıyo musunuz yoksa sadece disactive olan özelliği active olarak mı değiştiriyosunuz?

 
@Aga6005 Kodlama yaparken hafızalı aynalar takılı gibi bi kodlama olması lazım onunda seçilmesi lazım . Benim aracımda istediğim yeri ayarlıyorum bir dahaki seferede o ayara geliyor .

 
@mbonat bazı golflerde böyle yapacak başka birşey yok dedi en son muhtemelen başka bir sonuç alamam ordan. Ankaraya gelmişken halledeyim demiştim. Antalyada bu işler daha zor. Olmadı yarın bi uğrarım yine. Hafıza olayını sorarım. Çünkü kitapçıkta tarif ettiği gibi hafızayı ayarlıyorum ama tekrar geri vitese aldığımda bir tık üstte olacak şekilde ayna aşağı iniyor. 

 
Bu hafıza denen durum aynanın bir özelliğimi yoksa kapı kontrol ünitesinin bir özelliği mi?

 
Onu tam bilemiyorum ama geri vites takılıyken aynayı kaldırımı gösterecek şekilde ayarlama yapınca otomatikmen o konumu kaydediyormuş. Sonra her geri vitese takınca o konuma getiriyor aynayı. Yani normalde çalışma prensibi bu.

 
@mbonat merhaba... Benim aracım da 2017 standart comfortline. Bizim araçlarımızda, geri vites esnasında yan ayna standart olarak zaten aşağıya açısını değiştiriyor. Bir kodlama vs gerektirmiyor. Siz neden ihtiyaç duydunuz kodlamaya !!?? 

 
hocam benim araçta da sonradan kodlama ile açtık (2014 comfortline), bende geri viteste aşağı iniyor ama daha sonra tam eski konumuna geri gelmiyor biraz aşağıda kalıyor. bazılarında oluyor dendi bana da.

 
@Ünal Kaleci Hocam bildiğim kadarıyla ışık görüş paketi ile standart olarak geliyor benim aracım baz comfortline olduğu için bende açık olarak gelmedi

 
@Ünal Kaleci Hocam bildiğim kadarıyla ışık görüş paketi ile standart olarak geliyor benim aracım baz comfortline olduğu için bende açık olarak gelmedi
yok hocam paketle alakalı değil 2017 comfortline standart olarak bu özellik var ayna konumu R da olduğu zaman geri vitese takınca aşağı iner.

 

Muhtemelen kapi kontrol ünitesi ile ilgili , fabrikasyon acik gelen arabanin kapi kontrol ünitesiyle kodlama ile acilan arabanin kapi kontrol unitesine bakmak lazım parca kodu yazılım sürümü vs

 

Geri
Üst Alt