Geri Viteste Fren Yapınca Gıcırtı Çıkması


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Golf 7.5 1.6 Tdi araçta geri viteste geri geri giderken fren yapınca aşırı şekilde gıcırtı sesi çıkıyor. Frene basılı tuttuğum müddetçe ses devam ediyor. Çok yüksek bir gıcırtı sesi. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı sebebi ne olabilir. Ne yapmalıyım.

 
Hocam toz kaçmış olabilir aracı düz zeminde kaymaması için viteste bırak el freni çekme balata temizleyici yada tayzikli su ile baltaların oraları güzelce bi temizle işine yarayabilir böyle 

 
Hocam bende de vardı sanırım bu araya bi şeyler girmesinden kaynaklı oluyor önceden olduğunda hızlı fren yapıyorum geri geri biraz fazlaca deniyordum geçiyordu şimdi yok hatırladığım sürekli ileri frenleri kulladığımızdan tek yönlü aşınma olduğundan ama belkide kronik sorunlardan biri daha 

 
yarın bi servisi arayıp sorayım en iyisi

 
Sonucunu burdanda paylaşırsan hocam benim şu anlık yok 

 
Tek yönlü aşınmadan kaynaklanıyor. Ters yönde bir sürtünmede de mikron boyuttaki o yüzey çıkıntıları ses yapıyor.  yüzeyleri fırçanın hep aynı yöne taranmış yönü gibi düşünün.

 
@yarar42 Valla çözüm yok gibi, ben gittiğimde temizledik tozları dediler bir süre sonra gene başladı (eşimin polo' da) .Bazen geliyor ses bazen gelmiyor bende kafaya takmıyorum artık.

 
merhaba Hocam.

1-Tek taraflı aşınmanın fazla olması 

2- diskler üzerinde yabancı madde olması ( toz toptak kir vb parça)

3- Disklerinizin nemli yada ıslak olması ihtimali

4- Balata sorunu ( kendi aracımda Orjinal balata değişimine gidilmişti servisce. LAkin sadece geriye değil ileri giderken frenleme de de oluyordu.

 
@Ender tek taraflı aşınma varsa bunu nasıl düzeltiriz
zımparalama veya ona benzer işlem yapılıyor diye biliyorum. belkide biraz fren spreyi ile de iş görülebilir .lakin aracınız yeni diyorsunuz o kafar ters yönde aşınma biraz garip geldi bana.

 

@Ender bugün aradım aveği cevap veren olmadı telefona yarın tekrar arıyıcam bakalım

 

Geri
Üst Alt