Golf 7.5 Jant Seçimi


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Merhaba arkadaşlar. Yeni golf 7.5 comfortline araç aldım. Üzerinde orjinal 16 inç jantları mevcut.

Bu jantları 2150 TL'ye satacağım fiyatta anlaştık biri ile yarın gelip alayım diyor, diğer ilanlarda aynı jant lastik takımını 2500 e ilan vermişler. Fiyat olarak sizce uygun mu yoksa ucuza mı satıyorum?

İkinci bir husus aracıma bu janttan almayı düşünüyorum 17 inç. Sizce yakışır mı yoksa başka bir model önerir misiniz? Tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Adsız.png

 
Bir de bu jant var iki jantın arasında kaldım ikisi de 17 inç. Sizce hangisi?

Volkswagen-Golf-8-29.jpg

 
Bence alıcağınızı hiç düşünmeden alın derim lakin jantın orjinalliğini sorgulamak lazım bence.

 
@cakirme hocam jantların ikiside türk malı üretim replika jant. bir tane ana konuda bir tanede yanıt olarak 2 jant modeli yükledim. ikisi arasında kaldım sizce hangisi daha güzel daha yakışır.

 
Bence ilk attığınız daha hoş

 
@cakirme tamamdır hocam teşekkürler, peki replika jantın dizel aracıma yakıtta çok bir eksisi olur mu bilginiz var mı? 40 kuruş yakarken jantı değiştirince 60 kuruşa falan çıkar mı

 
@sertan o konuda bir bilgim yok hocam o ne anlama geliyor ve kaç olması gereklidir 

ilk attığım jantın ki et40 ikinci jantın ki et36 diyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
 @yarar42 Ağırlık açısından önceki jantından çok fazla fark yoksa 20 krş gibi bi etki etmez 

 
@yarar42  Bence replika yerine orjinal 17'' madrid alın derim. Çok yakışır. Hemde orjinal.

@Balistique dün benim konumda paylaşmıştı malum sitede ilan no:615322369 jant lastik madrid 2250 tl.

İyi akşamlar.

 
@cakirme anladım hocam sağolun. Bir de şuan bu alacağım jantlara direk elimdeki kış lastiklerini takmayı düşünüyorum. Şuan yazlık lastik alsam 1-2 ay sonra çıkaracağım ve 5-6 ay yatacak. Boşuna ömrü gitmesin diye yazlıkları şuan almayıp aldığım jantlara direk kışlıkları takmayı düşünüyorum bir sakıncası olur mu?

 
@yarar42 Replika jantlarda dikkat edilmesi gereken en önemli değeridir. Bildiğim kadarıyla orjinal jantların ET değeri ET51 dir.

ET değeri jantin kasaya olan mesafesini gösterir.

ET değeri düşük jantları takarken önce araya bilezik takılması gerekir, buda pek önerilen bir uygulama değildir. Sorunlara yol açar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@smaster41 attığınız jantlarda fena değilmiş hocam kafam karıştı, bunlar orjinal mi yoksa replika mı nasıl anlarız? Birde orjinal 17 ile replika 17 arasında yakıt tüketimi ne kadar oynar bi bilginiz var mı dizel araçta

 

@yarar42 Bence replika janta bulaşana kadar orjinal bir madrid aracına değer katar. Bu kadar kıymetli araçlarda ben orjinal olmayan jant ve ya  aksesuarların kaliteyi düşürdüğüne inanıyorum. 

Replika ile orjinal arasındaki yakıt tüketimi bence dizel araçta öyle üzerine düşünülecek seviyede değildir. Ama ben replika kelimesine uzak bir insanım.

Yakıt tüketimine ve konfora önem veriyorsanız zaten 16'' 'den 17'' geçmek pek mantıklı değil.

Orjinal olup olmadığını nasıl anlarsınız bilmiyorum. Dilerseniz ben sabah orjinallerin içten resimlerini çekerim. Forumda konu olması gerekiyor. Yazılardan anlaşılıyor olmalı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt