Meclisten geçen trafik kanunu ve led stop sinyal Çakar olayı


Salih_Sayin

Katılımcı Üye
 
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
740
Tepkime puanı
485
Konum
Samsun
İsim
Salih
Yeni trafik kanununda geçen çakarlı lamba olayına bizim led stoplardaki sinyal kodlaması uyuyor mu ? Aracım bu şekilde muayeneden geçti ancak polis senin sinyaller çakarlı diyip 1000 lira cezayı yakıştırabilir mi ?

 
Hocam çakarlı lamba çok seri yanıp sönüyor, led stoplardaki sinyal kodlaması o kadar hızlı yanıp sönmediği için ceza yazılmayacaktır. Özellikle İstanbul trafiğinde arabalara kendini belli etmek için çakarlı lamba kullanan motosiklet sürücülerine Allah sabır versin. :)  

 
çakarlı lamba kullanan araç derken buradaki çakarlı lamba polis arabalarındaki gibi bazı araçlar mavi-kırmızı lamba taktırıyorlar. bunu belirtmiyorlar mı? 

 
Kanun çok açık değil . Polisin insafına kalırsak yandık . Çakarlı lamba diyor . Normalde benim anladığım çakarlı lamba bu vali araçlarında  falan olan çakarlı mavi kırmızı lambalar . Hadi hayırlısı diyelim artık 

 
Bizim araçlarımızda ki kodlamalar ile yapılan Çakarlı olanlardan farklı olur diye düşünüyorum. Lakin öyle olursa birçok kişinin canı yanar ve belkide ondan sonra kanuna açıklık getirirler. Dikkatli olmakta fayda var. Normalde Çakarlı lamba Geçiş üstünlüğü olan Araçların Trafikte fark edilmesi adına kullanılır. 

 
Hocam çakar diye kastedilen polis araçlarındaki gibi çakar taktıranlardan bahsediliyor zannımca, insatagram’da hayli fazlaca karşıma çıkıyordu giderek çoğalıyordu mantıklı bir karar olmuş bence


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Google amcaya "çakar lamba nedir" sorusu sorulduğunda, hep karşımıza resmi araçlarda olan kırmızı/mavi renkli lambalar çıkıyor ki yapılan açıklamalarda böyle bahsediliyor. 
Aksi taktirde şimşek etkili farları olanlar yada bizim gibi farlar kapalı iken seri selektör yapabilen kişilere de aynı cezayı kesebilirler. Zira biz motosikletlilerin taktırdığı beyaz çakarlardan hiçbir farkı yok şimşek etkisinin... ( Beyaz çakarlar da yasak değil sadece resmi araç süsü veren kırmızı/mavi ler yasak)
Her zaman olduğu gibi bu konuda da mevzuat net değil. Başlarda kafalarına göre ceza keserler, itirazlar arttığında ise cam filminde ve imar barışında olduğu gibi devamında açıklama getirirler. Arabamı yada motoruma ceza kesmeye kalkarlarsa sonuna kadar karşı çıkarım...

 
gerçi doğru, yazmak isterlerse yasaya gerek yok her türlü yazarlar

 
Türkiyede yaşıyorsunuz unutmayın

1Milyonluk Ferrari ye egzoz bağırıyor diye ceza yazıldığı

50bin liralık i20 nin gündüz farı sislerden yandığı için sis farı açık cezası yazıldığı bir ülkedesiniz(arkadaşım yedi anlatamadı derdini polise kapatamıyorum dedi anlamadı adam)

start-stop dan ceza yiyenler olduğu söyleniyorki ben pek inandırıcı bulmuyorum ama

cam filmi karmaşasından bile yeni çıktı ülke her an herşeye hazırlıklı olmak lazım 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün ulusal basına bu haber düştü . Start stopa ceza yazmıyoruz yazmadık diye . 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt