ÖTV Düzenlemesiyle birlikte gelen 24 Eylül 2018 Güncel Golf Fiyatları


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Yeni ÖTV düzenlemesiyle gelen fiyatlar Volkswagen'de yeni listeyle birlikte ortaya çıktı.

24 Eylül 2018 Golf Fiyat Listesi

24-eylül-2018-golffiyatlari-golftutkusu.PNG

2 Hafta önceki yani 10 Eylül 2018 tarihli Golf fiyat listesi

10-eylül-2018-golffiyatlari-golftutkusu.PNG

 
Lakin bayiiden alınan dip fiyatta bir değişiklik olmaz hatta artış bile olabilir, %50 ötv limitini aşmasın diye büyük indirimler yapılıyordu artık yapmazlar.

 
Aşağı yukarı 10-15 bin lira düşmüş fiyatlar. Ekimde beklenen büyük zamla yine eski fiyatlara dönecektir. Hatta 2 hafta önceki fiyatların üstüne bile çıkabilir.

 
Lakin sadece 7 bin lira azalmış..

Demek ki Doğuş toz duman arasında bir gol daha atmış ve en az 3 ila en fazla 8 bin zam yapmış

 
Şaka gibi , ben gerçekten bir araba için 200.000 TL ayırdıysam , 210.000 TL'de ayırabilirim , dün 24.09.2018 tarihi itibariyle Almanya'da yaşayan bir dostum sıfır km GOLF R Variant'ı 45.000 'e aldı :(

 
74.400,00 € x 7.23 TL = 537.791 TL /1600 TL = 336 Ay 

Türkiye de R sahibi Olmak İstiyorsan Asgari Ücretle 336 Ay yemeden İçmeden Para biriktir tabi 336 ay boyunca zam olmazsa

230.300 TL / 1600 TL = 2018 highline sahibi olmak için Asgari Ücretle 143 ay çalış yemeden içmeden 

Allah yardımcımız olsun arkadaşlar.

 
@ognemir İyi ya işte, ben de onu diyorum, bizim parayla 350.000 civarı birşey yapıyor yani pek ucuz olduğu söylenemez. Halbuki diğer arkadaş sanki Euro’dan değil de bizim para birimimizden bahsediyor gibi. 

 
karısıklık falan hiç yok aslında

almanyada 45.000 €

Tr de 74.400 € hatta variant olanı satılsa 76.400 €olur 

aradaki 30 bin küsür  €   farkın nedeni tr deki vergiler

R yi falan geçtim bildiğin 100 beygirlik  fındık motor golfe para yetişmiyor artık

, bu vergilerle R leri söyleyemeyen, dilini döndüremeyen R engelli insanlar olunur bu ülkede böyle işte

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@arimayacik 

Bence gayet uygun bir fiyatı var. Almanya'da askari ücret 1500€ civarı olması lazım bu da 30 ayda bu aracı alabilirsin demek. Adam Almanya'da çalışmış ve aracı orada almış. Tutarı neden TL'ye çeviriyorsun ki ? Ha diyelim çevirdik,adamların 30 askari ücretle alabildikleri aracı biz 200 ay çalışarak alıyoruz(Almanya satış fiyatını baz aldım).Bu aracın pahalılığını değil bizim alım gücümüzün sıfıra yakın olduğunu gösterir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
golf r olmuş 550bin yiğit muhtaç olmuş kuru midline a bilmem ağlasam mı ağlamasam mı😂

 
Herkes Golf-R'a endeksli çok ilginç 8D sanırsın heskeste var bi bizde yok memlekette

Güzel memleketimdeyi geçtim koca dünyada kaç kişide var Golf-R, kaç kişinin alım gücü yetiyor almaya.

Daha kısa zaman önce Renault 12'lere, şahinlere, doğanlara, toroslara bile parası yetmeyen güzel memleketimin insanları sokağa çıkın da bi bakın kaç tane böyle demiyimde de bu sınıfta araç kaldı bu memlekette. Çok değil 20 yıl önce toros sahibi olmak büyük nimet idi memletimde aman ha herkesin de gücü yetmiyordu öyle hemen almaya.

Herkesin dilinde sıfır araç alamayız artık var niye sıfır araca bu kadar meraklıyız onu da anlamış değilim (tüketici toplum oldukta haberimiz yok)

Sokaklar araba dolu park yeri kalmıyor akşamları, benzinliklerde sıra oluyor herkesin elinde elma resimli telefonlar üstümüzde başımızda marka kıyafetler.

Eskisi kadar çok para kazanıyoruz bence yinede ama eskisinden çooooook daha fazla para harcıyoruz farkında değiliz (evet vergilerde arttı maalesef ama asıl harcamalar farklı bence) o yüzden de hele hele son 15-20 yıldır biriktirebildiğimiz paraları biriktiremez olduk haliyle. Yaşam tarzımız (bence herkesin) değişti bundan ötürü cebimizden ciddi paralar çıkıyor bizde hep eskisi gibi olsun istiyoruz para biriktirebilelim istiyoruz ama olmuyor işte bu harcamalar ile.

Avrupa - Amerika aşığı arkadaşlar oralarda hayat kolay diyen arkadaşlar artık gidiliyor heryere gidin rahat yaşayın oralarda ailenizi de rahat yaşatın üzmeyin kendiniz bu kadar. Biz burada Golf-R almadan/alamadan da yaşarız mutlu mesut.

Aman diyim yazdıklarımının siyaset ile uzaktan yakından alakası yoktur yanlış anlamayın sakın, bende siyasetçi falan değilim, zaten anlamam da !!!

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@Kırcalı 

Hocam yazınızı okuyunca üzüldüm açıkçası. Golf özelinde konuşlalım. Son 2 yılda Golf'ün fiyatlarındaki artış oranı ile sizin maaşınızın artış oranı aynı mı ? Eskisinden daha fazla harcamıyoruz. Eskisinden daha az alabiliyoruz.

 

Geri
Üst Alt