Küçük Bir Kaza ...


ognemir

Üye
Katılım
28 Şub 2017
Mesajlar
413
Tepkime puanı
222
İsim
Osman Mutlu
Herkese Merhaba,

Dün kardeşimin başına talihsiz bir olay gelmiş. Takip mesafesinden bi haber bir vatandaşımız arkadan gelip vurmuş. Çıkıp aracın fotoğraflarını vs çekerken polis gelmiş ve hemen yolu boşaltın valinin konvoyu geliyor gibi ifadelerle bir anda oradaki konuyu değiştirmiş.Arkadan vuran elemanda durumdan istifade telefonunu verip oradan uzaklaşmış.Bizim kardeşinde başına ilk defa böyle bir olay geldiği için safım tecrübesiz durumu kabullenmiş. Sonra elemanı aramış ben tutanak vs tutmam demiş ve birdaha da telefonu açmamış.. Kazanın fotoğrafları mevcut.Bizim araçta duşardan bakıldığında sadece tamponun tırnakları kırılmış ve birkaç yerinde deformasyon var gibi duruyor ama iç tarafta şasi de durum ne belli değil.

İç tarafta ciddi bir hasar olması durumunda bizim izleyebileceğimiz bir yasal yol var mıdır ?  Konu hakkında bilgisi olan varsa, paylaşabilirse memnun oluruz.

 
Plakasi varsa mala zarar vermeden savciliga basvurun,adliyekerde muracaat savcililari oluyor onlara gidin muracaat edin,fotograf tlf no vs onlari da ekleyin,gecmis olsun

 
@ognemir  Geçmiş olsun,

Aracın plakası varsa suç duyurusunda bulunun.

Mutlaka o bölgede kamera kayıtları yapan bir yer vardır. Biraz uğraşırsınız ama bulursunuz diye düşünüyorum.

 
Telefonu açmıyorsa savcılığa şikayetçi olacağım diye mesaj göndersin. Cevap gelmeZse de şikayetçi olsun. Kasko şirketini arayıp xxx plakalı araç çarptı kaçtı deyin. Yönlendirirler sizi.

 
Öncelikle Geçmiş olsun Hocam. Olayin fotoğrafı varsa çok iyi olur yoksa da Bu gibi Durumlar için Savcılık makamına Suç duyurursunda bulunulabilir. Telefon numarasını da iletirsiniz. Bu bilgiler dahilinde sizleri polis memuru bir arkadaş arar ve davet ederler muhtemelen. Bu işin yasal boyutu bu şekilde olsa da biraz işleyiz aksayabilir maalesef. Ama gerçek şu ki aracınızda pek ciddi olmayan bir durum so konusu ise genelde iki tarafida telkin edip uzlaştırma yoluna gidiliyor sözlü olarak. Aynı olaya benzer bende bir durum yaşamıştım ve Savcı olan Kuzenime bunu anlattığımda aslında çok da tatmin olmadigim Yasayı anlattı bana. Uzun lafon kısası bizler için değerli olan bu gibi durumlar Onların gozunda basit ve önemsenmeyecek işler olmakta. Tekrardan Geçmiş Olsun Karşı tarafın telefonuna mesaj yoluyla ulaşmaya çalışın halen olaydan kaçmaya çalışırsa olay yerine en yakın Karakola gidip bu konuda şikayetinizi bildirin daha sonrada Savcılık makamına.
NOT; Tamamen kendi yorumumdur bu kısım ki oda söyle tamponun iç kısımlarında bir sorun yoksa ve dıştaki görüntü de çok elzem değilse Zaman kaybı yapmayın geçin derim. Yok karşı taraf iyi niyetle yaklaşmaz ise üzerine gitme hakkınızı kullanabilirsiniz. Iyi Forumlar diliyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Kardeşime son defa ara, açmazsa savcılağa şikayette bulunuruz diye mesaj at dedim. Aradığında açmış, '' benim çok hasarım var onunla uğraşıyorum o yüzden cevap veremedim bu hafta tutanağı tutarız'' diye söylemiş.Bu akşam aracı inceledim.Öndeki araç ani fren yapıyor, kardeşim milimetrik duruyor ama arkadaki duramıyor kardeşimin araca vuruyor. Bizim araç tost. Önden de hasar alıyor arkadam da. Tampon çok kötü yerden çatçamış ve sarlmış, en kötisü de resimdeki gibi şase demiri kopmuş. Okadar darbeyle bu demir kopacaksa ooo

IMG_20180919_203830.jpg

 

Geri
Üst Alt