Arkadaslar bana fikir verin


aydin

Üye
Katılım
21 Mar 2017
Mesajlar
130
Tepkime puanı
94
Konum
İzmir
İsim
Aydın
Hocalarım arkadaslarim karar veremiyorum.

1. Benim arabam 2016 model (2017  trafik çıkışlı) com. 1.4 tsi Manuel  benzinli 17500 km

2. 2016 model 35.000km cam tavanlı otomatik dizel artı bir kaç özellik daha olan bir arac var. Iki aracta hasarsiz ciziksiz. 

Sizlerden öğrenmek istediğim benim aracim kaça satılır?

Dizelde sorun varmı?

Böyle bir araç değişikliğine gitmek mantıklı mı?

Şimdiden herkeze teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam elbette gidilir. Ancak malum herşey tamamen duygusal (!)  :rolleyes: bu değişim size ne kadara malolacak önemli olan bu. 

 
@neo aradaki fark benim arabayı kaça satılacagina bağlı 😀

 
@aydin yılda 5 bin km yapıyorsan değmez, dizelin partikül temizliğiyle uğraşmazsın  ama 10 bin ve üzeri düşünülebilir 1.4 tsi ile 9 lt ortlama şehir içi yaparken 1.6 tdi da 5.5 lt yapıyorum. şu an ki fiyatla 1.4 tsi km de 63 krş 1.6 tdi 34 krş yakıyor.30 krş  büyük rakam, dizeli pahalıya alırsın ama satarken de pahalı satarsın.

 
@aydin Yıllık yaptığınız km önemli. Bende de 2016 model 2017 çıkışlı benzinli dsg araç var. Arabam henüz 13.000 km’de. Ben arabamı satıp dizel almam. Zaten dizel yakıt fiyatları da malum. Sizinki sadece dsg’ye geçmek olur.

 
@aydin yılda 5 bin km yapıyorsan değmez, dizelin partikül temizliğiyle uğraşmazsın  ama 10 bin ve üzeri düşünülebilir 1.4 tsi ile 9 lt ortlama şehir içi yaparken 1.6 tdi da 5.5 lt yapıyorum. şu an ki fiyatla 1.4 tsi km de 63 krş 1.6 tdi 34 krş yakıyor.30 krş  büyük rakam, dizeli pahalıya alırsın ama satarken de pahalı satarsın.
Hocam güzergah ve kullanım farkı olmadan 9 ve  5.5 tüketim mümkün değil. Aradaki fark maksimum 2 litre oluyor. Tabi araçlardan ikisi de manuel ya da otomatik ise. 

@aydin bana kalırsa aradaki farka kesinlikle değmez. Ben dizel seviyorum. Yıllık 15.000km üzeri için düşünebilirsiniz. 

 
@yusuf hocam eskişehir içi 1.4 tsi kullandım 1 yıl 9 lt aşağısını yakalayamadım tatilde 5.6 lt o da uzun yol seri kullanım. 1.6 tdi 10 aydır kullanıyorum ort her mazot alışta bakarım 5.5 lt  bir seferinde 5.9 gördüm 6 yı görmedim.yazın şehir içi klima  kullanmam araçların ikisi de manueldi.

 
@bf417 eski tdi ve yeni tsi kullanıcısı olarak benzine çok acımasız davrandığınızı düşünüyorum. Tsi nin şehir içi ort 9lt yaktığı güzergahta aynı tdi 6.5 lt den aşağısını yakmasını imkansız olarak altını çiziyorum. Belirttiğiniz 15000 km rakamına kesinlikle katılıyorum. 15000km altı için seçim tamamen keyfekederdir. Benzin dizel hangisi keyif veriyorsa onu alın. 

 
@bf417 sehirçi fazla kullanmiyorum. Yıllıkta ortalama 8 - 9 bin km falan yapıyorum.

 
@arimayacik zaten dsg rahatlığına alıştığım için değiştirmeyi düşünüyorum. Diğer araçta arkadaşımın uygun fiyat teklif etti ondan kafamda degistireyim mi sorusu oluştu.

 
1.0tsi DSG alın hem ekonomi hem konfor yapın derim.

 
@neo hocam oluşan yakıt farkı benim kullanımımla alakalı olabilir genelde düşük devirlerde vites değiştirmem basınca benzinli bildiğiniz gibi su gibi içiyor ama performansı da güzel yani pedalın altında yumurta koysam belki daha az yakar ama işte insan kendini tutamıyor.  Motor dizelde ise düşük devirlerde daha çok yakıyor benim için daha mantıklı vites değiştir uyrısının en az bin devir üstünde vites değiştiriyorum sonuç bu malesef sizin dediğiniz gibi olsa keşke ama...

 

@bf417 evet hocam kullanım farkının elbette önemi büyük Hele ki agresif kullanımlarda. Ben sakin ayarda kullanım koşullarında bahsetmiştim. Devir sayısı arttıkça maalesef dizel benzin arası yakıt tüketim farkı da açılarak artıyor. 

 

Geri
Üst Alt