Skoda Kodiaq ile aranızdayım..


afacancem

Üye
Katılım
10 Eyl 2018
Mesajlar
43
Tepkime puanı
36
İsim
Cem ışık
Merhabalar, herkese keyifli forumlar dilerim.

31 Aralık 2017 tarihinde 5 senelik aracım jeep chereokee liberty’yi satınca, vag grubu suvları dolaştım ve en içime sinen modeli olan Skoda Kodiaq 1.4 tsi act ambiante  dsg ile şubat 2018 den bu yana yoluma devam ediyorum. Memnunum tercihimden ötürü. Araç bildiğiniz gibi mqb platform, golf 7 ile ve tiguan ile akraba. 1.4 tsi 150 hp gücünde, 250 nm tork değeri sunuyor. Eski jeep sonrası darbeli matkaptan cnc tezgaha geçmiş gibiyim:)  bu aracın düz viteslileri125 hp ve 200 nm tork sunuyor. 6 ayda 16.500 k  civarı kullandım, yakıt ortalamam 8 litre civarı. Kullanımımın %90 ı şehir içi trafiğidir. 

Mesleğim avukatlık, istanbul Üsküdar’da oturuyorum.

Herkese keyifli forumlar dilerim. :)

A05E7490-3E26-4C2C-8E35-E88ACAB588D6.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun hocam aracınız 

kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

 
Hoş geldiniz hocam. Kazasız belasız sürüşler



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Hayırlısı olsun , çok geniş ve ferah bir araç , kazasız belasız

 
Genişliğinde bu segment araçlar içinde eline su dökebilecek yok bence de. Eski aracım lpg li idi, bagajdan yana çok sıkıntı yaşadım. Bagajım 720 litre şu an ve çok mutlu ediyor beni. Motordan yana da şüphelerim vardı 3.700cc , 214 hp araç sonrası, ayılır bayılır mı diye ama ilk test sürşü sonrası çekincemin yersiz olduğunu anladım. Gerektiğinde 4 yolcu ve tam dolu bagaj ile 200e kadar kesintisiz hızlanabiliyor. (Çeşme otobanında denemek için çıktım, )yoksa 120-130 bandında ilerlerim

 
@afacancem  çeşme otobanında giriş çıkış ölçen radarlar var aman diyim :)   Tsi motor hakkını veriyor , güzel değerler sunuyor. Umarım uzun yıllar binersiniz. 

 
@DrMobile iyi dilekleriniz için teşekkürler, otoban için artık çok geç:) istanbulda iş yerim Kozyatağında, evim Üsküdar’da. Boğaz köprüsü bağlantı yolunu kullanıyorum ve bir ayda 3 ceza yedim 81-83 km gibi hızlarla. Mail geliyor ben eve varmadan trafik cezası diye. Çeşme’de mail gelmedi ona güveniyorum:) Araç sürati belli etmiyor hele ki 80-100 km gibiyse. 50 ile gidiyorum sanırken hızlanmış oluyorum gayri ihtiyari:) 

Aklımda yazılım var, ilk turbo basınçlı aracım ve içimde ukte kaldı yazılım işi.Ama öncelikle vag com kablosuna ve gizli özelliklere eğilmeyi planlıyorum:)

@afacancem  çeşme otobanında giriş çıkış ölçen radarlar var aman diyim :)   Tsi motor hakkını veriyor , güzel değerler sunuyor. Umarım uzun yıllar binersiniz. 
 
@arimayacik 

@afacancem  Bu araba sanki eski Q7’nin çizgilerini taşıyor gibi. 
Haklısınız eski q7 yi andırıyor. Yeni kasa olana da benziyor çizgileri. Sınıf ve donanım olarak tabiki yaklaşamaz ama genişlik ve konforu çok da aşağıda değil. 

Bu arada bu sene şubat ayında 141.000 liraya aldım aracımı, şimdi liste fiyatı235.000 tl olmuş 6 ayda. Artık sıfır araç almak hayal olacak gibi. İlk ve son sıfır aracım olarak kalacak muhtemelen:)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Aramıza Hoşgeldiniz Saygıdeğer Hocam.

Aracınız da Hayırlı olsun. 2 ay önce bizde çok yakın bir arkadaşımıza almıştık. İzlenimleri ve geri dönüşleri son derece olumlu idi. ortalama 8 litre istanbul trfiği için bence mükemmel :) Kazasız belasız sürüşler dilerim. iyi forumlar. 

 

Geri
Üst Alt