hararet 95 100 derece


bf417

Katılımcı Üye
 
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
1,965
Tepkime puanı
1,420
Konum
eskişehir
İsim
sedat küçük
arkadaşlar bugün öğle saatlerinde arabaya bindim her şey normal 5 dk sonra hararet göstergesine gözüm takıldı 90 ı geçmiş sonra hep dikkat ettim yükselmeye başladı 95 i geçti sağa çektim motoru kapatmadan indim fan deliler gibi çalışıyor ama derece yükseliyor baktım olmayacak  kontağı kapadım açtım hemensoğutmaya başladı 90 a geri sabitledi 10 dk sonra yine aynısı suya baktım eksiltme yok servis bakımı gelmedi,neden kaynaklanıyor daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu?

 
@Meriç Mavisu daha önceki aracım benzinliydi 90 ı geçmezdi bunda 100 dereceyi görünce şaşırdım açıkcası belki normal de olabilir

 
@bf417 Bu hava sıcaklığında son derece normal değerler ama sürekli 90’ın üstünde seyrederse sorun olabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Meriç Mavisu @arimayacik @bf417  Hava çok sıcakta olsa değerler normal değil hocalarım. Hararet sürekli 90 üstüne çıkıyorsa, araçlarda genellikle devirdaim pompası sorunundan kaynaklı oluyor bu durum. Fazla ilgilenilmezse de büyük masraflara yol açabilir. En kısa zamanda servise gitmekte fayda var. Benzeri durumlar forumumuzda da yaşanmıştı önceden.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracınız dizel mi acaba? Dpf temizliği yapıyor olabilir mi?

Sıcaklarla pek alakalı olacağını sanmıyorum, şimdiye kadar kullandığım araçların hiçbirinde cehennem sıcağında bile 90derece üzerini görmedim. Sensör hatası da olabilir. 

 
@asdfg112 aracım 1.6tdi 2015 model 58 binde dpf temizliğinde değildi hocam fakat araç start stopu çalıştırmadı onu farkettim devir saati düşüktü dpf yi iki gün önce yaptı. ben de 2004 yılından geçen seneye kadar 1.6 fsi golf vardı yaklaşık 10 aydır tdi var ilk defa başıma böle bişey geldi devirdaim den şüphelendim fan çalışıyor devir daim işini tam yapmıyor sanırım salı günü servise gitcem anlatasam sorunu bulabilirler mi çünkü her zaman olmuyor rastgele birden artıyor acaba bilgisayara takınca gözükür mü?

 
@bf417 fikrim yok hocam, daha iyi bilen arkadaşlar gerekli bilgileri verirler. 

 
90 üstü normal değil hocam servise gitmen gerekiyor. Araçtaki ideal şartlar oluşmayınca start stop devreye girmez.

 
bize servis yolu yine gözüktü inş büyük bişey çıkmaz bakalım.

 
2012 1.6 tdi im var belliki benimkindede sorun var ama benimki hep 95 sabittir gecmez yillardir

 
2017 1.6 tdi leon da aynı sorunu yaşıyorum devirdaim ve triger seti değişicek


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Motor soğutma suyu eksiltmesine , sürekli uyarı vermesine rağmen 90dereceyi aşmamıştı keza servise de gösterdim devir daim pompası arızalıymış değişti bu ekonomik rezalet günlerinde güzel masrafımız çıktı :( erken kontrol ettirmeniz yararınıza yuro pazartesi kaça çıkar bilinmez... 

 


Geri
Üst Alt